Győzzetek meg! WP vagy iOS?
A 710 mellett szól a nagyobb felbontású, nagyobb méretű és alapvetően jobb kijelző, az erősebb hardver és a Nokia Drive.
Az iPhone mellett a "menőségi faktor" és az AppStore szól. Az iPhone mégiscsak egy iPhone.
Nem tudom, hogy hogyan tervezed a vásárlást, de a 3Gs-t újonnan már szerintem nem árulják.
A rendszer oldaláról a Lumia 710 most 7.5-ön van, a 7.8 verzió elérhető lesz rá, de ennek a pontos tartalma ismeretlen még. Később még jöhet ki rá elvileg újabb verzió, de a WP8-at biztos nem kapja meg, meg persze semelyik WP7-es se. A WP8-ra írt app-ok nem fognak menni a WP7-eseken (fordítva persze működik), de emiatt talán nem nagyon kell aggódnod, hiszen amíg nincs jelentős mennyiségű WP8-as készülék eladva, addig logikus, hogy a régebbi verzióval is kompatibilisek lesznek azok az alkalmazások, amik WP7-en is megvalósíthatóak. Anno mikor az 1. iPhone nem kapta meg a 4.0-t kb 1 év telt el, mire már tényleg nem adták rá ki az új alkalmazásokat.
Az 3Gs megkapta az iOS6-ot (minimális új funkcióval), de több mint valószínű, hogy több fő verziót nem fog kapni. Ennek ellenére az előbb leírt dolog itt is fent áll, egy jó ideig a kevésbé hardverigényes alkalmazásokat erre is ki fogják adni. A WP7 multitasking-ja eléggé fapados, bár ez hasonló az iPhone-éhoz.
A törés szempontjából mindkettő törhető, bár az iOS-en egyszerűbb a menete.
Meg kell hagyni, hogy nehéz kérdés, de én a 710-et választanám, jórészt a felület és a kijelző miatt. Mindenesetre nézd meg, hogy elérhetőek-e azok az appok, vagy helyettesítőik WP7-re, amik fontosak neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!