Ismerősöm TALÁLT egy telefont, elakarja nekem adni, ha megveszem, azzal követek el bármiféle bűncselekményt? NEM LOPOTT, HANEM TALÁLT!
Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 15:02
21/24 bp1985 válasza:
Szolgáltatónak kell leadni, imei alapján megkereik a tulajdonost. De a barátod is bűncselekményt követ el, ha megtartja.
22/24 anonim válasza:
Akkor mindenképp rendőrség.
bp1985
Nem kötekedésből, csak szimplán érdekel. Ha mondjuk a telefonról kiderül, hogy nem a szolgáltató adta el, hanem gyári független, akkor is átveszik? Vagy ha mint most is, nem derül ki, hogy esetleg melyik szolgáltató adta el? Bár ilyen értékű telefonnál ez nem túl esélyes, de kisebb mobiloknál hasznos infó lehet.
23/24 A kérdező kommentje:
egy házibuliba voltunk, vagyis konkrétan nálunk volt, és az illetőnek a haverja ittvolt, felismerte, elméletileg visszavitte neki.
2012. aug. 19. 04:09
24/24 bp1985 válasza:
Függetlent nem tudom, hogy szolgáltató átvesz e, vagy sem, de szerintem igen. Azt a rendőrségen, vagy az önkormányzatnál lehet leadni, természetesen erről papír is készül. Bár a szürkeimportos telefont (gsmline, vip phone, stb) azt senki, mivel nem hivatalos forrásból való, és bent sincs az Ország területén papír szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!