Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ismerősöm TALÁLT egy telefont,...

Ismerősöm TALÁLT egy telefont, elakarja nekem adni, ha megveszem, azzal követek el bármiféle bűncselekményt? NEM LOPOTT, HANEM TALÁLT!

Figyelt kérdés
2012. aug. 18. 15:02
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:

Ha a talált telefont 8 napom belül nem juttatja/juttatod vissza a tulajdonosnak, illetve kísérletet sem teszel rá, azzal lopást követ el, így önmagában eladni is bűncselekménynek fog minősülni.

Hiába hangsúlyozod, hogy nem lopott, hanem talált, pár nap múlva törvény szerint is lopottnak fog minősülni.Ha még nem telt volna le a 8 nap...

Ha el tudtok érni bármilyen telefonszámot a telóról, akkor hívjátok fel, és keressétek meg a telefon jogos tulaját.

2012. aug. 18. 15:08
 2/24 anonim ***** válasza:
Ugye a talált tárgyakat is le kellene adni, manapság a telefon is elég sokszemélyes infót tartalmazhat, bár mindegy is. A lényeg az az, hogy ha van esze annak aki elhagyta már max csak filmezni, netezni, gps meg fotózni jó a telefon. Ha mégtöbb agya volt akkor arra sem!
2012. aug. 18. 15:09
 3/24 A kérdező kommentje:
és ha 8nap után vesze meg a telefont, akkor az nem nálam lett lopottvá nyilvánítva, hanem aki találta, de nekem találtként adta el, az bűncselekmény? mert ha nekem ebből bármi bajom lehet, akkor hagyom az egészet, nem ér annyit, hogy ezen stresszeljek, hogy mikor lesz belőle balhé..
2012. aug. 18. 15:14
 4/24 Gugu Gabor ***** válasza:

Lényegében tök mindegy... ha a tulajdonos úgy gondolja hogy nem elvesztette hanem ellopták és tesz egy feljelentést...

Nem hiszem hogy a telefon ér annyit hogy magyarázkodni keljen miatta a rendőrségnek.

2012. aug. 18. 15:17
 5/24 A kérdező kommentje:

konkrétan "állítólag" egy iphone 4s a telefon, ami régóta vágyam, de jelenleg nem tehetem meg, és jó áron odaadná.

amúgy megkérek mindnekit, olvastam ilyen jellegű kérdéseket már, az ismerősöm nem egy 3. kitalált személy, valós személy, én sem és ő sem loptunk telefont, és nem vagyunk cigányok (rasszista sem vagyok, a cigányokból is vannak idióták meg normálisak, mint mindneki másból is), ezt úgy érzem jobb így előre letisztázni.

2012. aug. 18. 15:21
 6/24 anonim ***** válasza:
Lopott telefont eladni, vagy lopott telefont venni, függetlenül attól, hogy tudtál róla, vagy nem, egy és ugyanaz.Ha a Jogos tulaj még nem tiltotta a kártyát és/vagy a telefont, akkor keressetek ki belőle egy telefonszámot, ha tudtok, hogy valahogy el tudjátok érni a tulajt, és adjátok vissza neki, ami az Övé, nem a tiéd és nem is a haverodé/ismerősödé.
2012. aug. 18. 15:23
 7/24 anonim ***** válasza:
Bűnrészes leszel, mivel tisztában vagy vele, hogy a telefon gyakorlatilag lopott. Ezen kívül megvan rá az esély, hogy letiltják a telefont IMEI szám alapján, ami költségesen módosítható csak, és illegális. Szóval még MOST vigyétek be. Egyébként is bukta, mert ha elkapnak, emiatt a kérdés miatt tagadni sem fogod tudni, hogy tudtál róla!
2012. aug. 18. 15:24
 8/24 A kérdező kommentje:

rendben, úgy néz ki, akkor hagyom inkább, úgyis lassan jön az iphone 5, remélem egy csúnya szar lesz, és lemegy a 4/4s ára, aztán összespórolom.

köszönöm mindenkinek!

2012. aug. 18. 15:24
 9/24 anonim ***** válasza:
Orgazdaságot követnél el Kérdezőbiztos barátom. Szóval jobb, ha elállsz a vételnek még a gondolatától is. Köszönöm!
2012. aug. 18. 15:55
 10/24 anonim ***** válasza:
Milyen dolog már egy talált telefont PÉNZÉRT továbbadni?
2012. aug. 18. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!