Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért engedik a mai szülők a...

Miért engedik a mai szülők a gyerekeiknek ezeket a modern okostelefonokat?

Figyelt kérdés

Úgyis csak a menőzésre kell neki meg amire lehet használni az egy gyereknek úgyis felesleges

Tanár vagyok egy őskori nokiám van és tökéletesen kiszolgál akkor mire tudja egy gyerek használni az iphonet meg ezt az új galaxy s3 féle masinát?

2012. jún. 17. 18:17
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
azért simán meg lehet osztani ezt a ifjú tábort olyanokra, akik kihasználják, de természetesen olyanok is vannak, akik kisírják otthon azért, mert van rá keret, aztán itt teszik fel a legalapvetőbb kérdéseket...az egy kicsit már a legalja...de mint a második is mondja, rengeteg olyan dolog van benne, ami fontos. Én igaz 19 éves vagyok, de 15 évesen már nekem is volt olyan telefonom, amiben volt gps és wifi, bár előbbit csak később kezdtem használni, az utóbbi 2 évben rengeteget utazok, és például ha nekiindulok pesten gyalog, nagyon hasznos tud lenni. természetesen én sem adnék ki 180-200ezret egy telefonért, én inkább egy aránylag biztos kézből veszek egy max fél éves használt telefont. most is van egy iPhone 4-em, és meg vagyok vele elégedve, mégis 100 alatt vettem, na meg persze ami ilyenkor szúrja a szemet másoknál, az hogy nem dolgozott meg érte, hanem apa megvette születésnapra. Ez természetesen nálam nem így volt :D
2012. jún. 18. 08:34
 12/22 anonim ***** válasza:

Ez egy nagyon érdekes helyzet. Engem is kiakaszt, ha valaki olyan dolgokra használja a telefonját, amire baromira nem kéne.

Nálunk az osztályban van több olyan idióta, aki egy mezei hülye, de még is felvág a pénzzel, ami nem az övé, hanem az apjáé, vagy anyjáé, nővérének a vagyona.

Volt olyan eset, hogy 3 ember (3 lenéző) behozta az Apple cuccait, letették az asztalra, lefotózták és ment a Facebookra. A képen 3 iPhone, 2 iTouch és egy iPod volt.(persze a címe az volt, hogy: Like-oljátok a jó cuccokat.) A kép alatt meg a sok kretén, aki azt hiszi, hogy az iPhone a legjobb, (van benne vmi) csorgatta a nyálát, hogy nekik is kell iPhone, mert a 70+ telefonja nem iPhone.

Félreértés elkerülése érdekében, nem vagyok irigy, nekem is van egy jó telefonom, korszerű, és szeretem. Én is középiskolás vagyok, 3-as, 4-es közötti átlaggal, de én a telefonomat nem anyucitól, meg apucitól kértem, hanem én dolgoztam meg érte, elég sz@ar melóhelyen, nyomorék főnök fiával aki szintén egy köcsög volt, fizikai munkával..fóf@sz fizetéssel naponta, de kitartottam, és sok kicsi sokra ment. Kiszoktam használni a telefonom adta lehetőségeket én is. Sokat hallgatok zenét rajta, itthon vagy ahol van WiFi ott netezek (net előfizum az nincs, és nem is akarok még) néha játszok rajta (Angry Birds, geoDefense, FastBall, stb), pdf, (tábla) fotózás, (amikor sietek én nem tudom leírni a dolgokat...vagy csak csupán le kéne rajzolni műszaki rajzból egy elég bonyolult rajzot), navigációra, ha olyan helyre motorozok, ahol nem jártam még, és még sok minden másra. Én örök életre (amíg bírja) veszem a telefonokat (tehát nem cserélgetem hetente, az előző 1,5 évig bírta, majd zárlatot kapott gyári hiba miatt)

2012. jún. 18. 11:29
 13/22 anonim ***** válasza:

Kedves Tanárnő/úr!

Miért ne lehetne okostelefonja bárkinek?! Szeretném tudni hogy magának mit számít hogy kinek milyen a telefonja! Szerintem mindenki el tudja dönteni mi kell neki! És a "mai fiatalság" duma... Haladunk a korral, tetszik tudni... És egy gyereknek nem a menőzésre kell, hanem számtalan jó dologra, például én angolul tanulok, és van a telómon hangvezérlés és abból kiejtést tanulok, mert angol! Meg akármit meg kell nézni neten arra is tök jó! Hogyha meg unatkozunk akkor is jó játszani, tudunk vele jó képeket csinálni, azokat megosztani, emaileket elérni stb. Majd 10 év múlva tessék megnézni, szerintem már nem is lesznek azok a rég telefonok, mert már most is annyit kell tenned hogy bemész a szolgáltatóhoz, és alárirsz 1-2 évre egy hűségszerződést, (teljesen normális tarifa mellett) 0 Ft-ért viheted az érintőképernyős okostelót! Persze nem iPhone-ra gondolok ezalatt, hanem például egy sima szolgáltató saját márkásra! Már most is rengeteg embernek van iPhoneja, HTC-je SG-je stb.

2012. jún. 19. 15:13
 14/22 anonim ***** válasza:

Hagyjad már! Tapasztalataim szerint a pedagógusok a legnagyobb kerékkötők a világon. Ők, akiknek az lenne a legfőbb céljuk, hogy gyermekeinket úgy neveljék, hogy a mai világban tudjanak boldogulni; még mindig úgy ragaszkodnak a krétához, meg a nádpálcához, meg a makarenkói pofonokhoz, mintha csak megkövült volna a világ, megállt volna az idő.

Tudomásul kéne venni, hogy a világ változik. Mi botokkal, csúzlival, dugós puskával játszottunk. A mai gyerekek meg okostelókkal. Azt is tudomásul kellene venni, hogy az ember alapvető természete a kíváncsiság, ebből fakad az összes tudományos kutatás is; nagy hányadukat érdeklik a technikai jellegű újdonságok, és imádják a kütyüket, amin gomb van, és lehet nyomkodni. Ha tapicskolni lehet, az még "high-tech"-esebb.

Azt mondja, a mai gyerekek elfelejtenek lassan írni. No, és akkor mi van? Sok mindent elfelejtettünk már, például a bálványimádást, meg az emberevést is. Lassan én is elfelejtek, mert szinte soha nincs rá szükség, hogy kézzel írjak. Amennyit én írok (és tíz ujjal, vakon 400/perc sebességgel gépelek), azt a büdös életben nem tudnám kézzel leírni. És miért baj az, ha egy középiskolás vagy egyetemista nem kap ínhüvely-gyulladást a sok körmöléstől, csak lekapja a tabletjével vagy a szifonjával a tábla tartalmát, aztán egy OCR-rel szöveggé alakítja, egy Worddel kijavíttatja benne a nyilvánvaló hibákat, majd egy gombnyomással nyomtatóra küldi, vagy még azt sem, mert a szöveges fájlt direktben tudja olvasni a telefonon, így akár tanulhat is egyetlen fa kivágása nélkül. Nem kell papír, nem kell spirálfüzet (mennyibe is fáj most egy spirál? Hány darab is kell belőle egy iskolaévben?), nem kell toll, nem kell ceruza. A tanárnak is elég valamit egyszer elpofázni, mert ha benyomja a hangrögzítőt, akkor fel is veheti az órát, meg az egész szöveget.

100 éve létezik digitális iskolatábla, és hiába reklámozzák, az istennek se akar elterjedni az iskolákban, mert a tanárok lusták megtanulni egy laptop és egy Ubuntu Linux szintű szoftver kezelését, holott azon a táblán rendkívül sok dolgot lehetne szemléltetni interaktívan, de hát oda se neki! És nem a pénz számít, mert ahová ingyen szállítottak mintadarabokat, ott sem használják, mert a tanárbácsi b@szik újat tanulni!

És ezek tanítják a gyerekeinket az életre! Hát gratulálok!

2012. júl. 5. 18:23
 15/22 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Az meg tiszta szégyen, hogy én, aki még csak nem is érettségizett, helyesebben írok, mint a tanárnéni/bácsi (nem kívánt törlendő…), holott ott van neki is a böngészőben a helyesírás-ellenőrző, csak nem tudja, mi az, vagy mire való.

Pedig, higgye el, nem igazán kell használnom. Általában csak az elütésekre vagy betűcserélődésekre hívja fel a figyelmemet. A többit tudom ösztönösen, mert sokat olvasok.

És az olvasást sem az iskolában tanultam meg.

Magácska meg írni sem tud, és mégis taníthat.

2012. júl. 5. 18:26
 16/22 Vorosbenjamin válasza:
Ha a gyerek értelmes... MÉRT NE???
2012. júl. 7. 16:50
 17/22 Vorosbenjamin válasza:
HA MENŐZNI AKAR EGYÉRTELMŰEN IPOD TOUCH (Nem lehet vele telefonálni de játékra a LEGJOBB)
2012. júl. 7. 16:53
 18/22 A kérdező kommentje:

Éppeb ezért nem írom föl a táblára hanem csak diktálom

Remélem hamarosan minden iskolából kitiltják a mobilokat

2012. júl. 7. 18:24
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem fogják.
2012. júl. 7. 19:48
 20/22 anonim ***** válasza:
kedves tanár travi menyjen vissza a barlangjába.
2012. júl. 8. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!