Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mitől okos az okostelefon?...

Mitől okos az okostelefon? Mit tud? Mi az, amivel több, mint a nem okos telefon?

Figyelt kérdés
2012. máj. 22. 08:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Utolsó!

nekem sem bb-s telefonom van. de ettől nem szar és amire kitalálták arra teljesen jó. badásat meg én nem vennék, de izlések és pofonok. Részletezd már kicsit hogy mitől szar a BB?

2012. jún. 23. 21:53
 12/13 anonim ***** válasza:
Ez egy roppant érdekes kérdés és ahogy a válaszokat olvasom, nagyjából az tükröződik belőle, hogy az "okostelefon" gyártóknak sikerült kellő zavart a fejekben okozni. Ez a zavar volt az, amit a Nokia sokáig nem értett, mivel ők alapvetően életre tervezett mobilokat gyártottak. Aztán kijött az iPhone, aki azt találta ki, hogy legyen egy egységes platform, nézzen ki minden mobil nagyjából egy kaptafára és ahelyett, hogy a telefonok sokszínűségét gyártanánk, inkább a szoftver oldja meg az egyes alkalmazások kezelését. Hozzáteszem, ez lényegesen olcsóbb gyártási technológia, mivel évente max 1 alkalommal kell design miatt mást gyártani és belsejét meg össze lehet dobálni a számtech cuccokkal. A lényeg a lényegben, hogy felvillantották, hogy mennyi mindenre képes a szoftver alapú telefon (nevezzük most okostelefonnak, bár én nem szeretem ezt) és kívánatossá tették a különböző alkalmazásokkal. A valóságban azonban az, hogy 4-5""-os mérettartományban olyan sok csoda nincsen, ráadásul a kínosan fontos készenléti idő is drasztikusan esik a colok növelésével, valamint 2-3 hét használat után a vásárlók zöme az alapfunkcióknál megmarad. A végkövetkeztetés az, hogy alig akad különbség egy jó feature phone és az okostelefonok között. Sok mindenre alkalmas az okostelefon, de a gyakorlatban ezen funkciók egyike se nélkülözhetetlen. Jórészt a szórakoztatásra fókuszál (élesebb kép, jobb kamera funkciók, videókezelési lehetőségek,stb...). A mindennapi használatban semmi előnyt nem élvez egy okosteleofn tulajdonos egy feature telefon felhasználóval szemben. Kétségtelen, hogy most az okostelefonok divatosabbnak tűnnek, ám a feature irányzatok erősödése arra utal, hogy sokkal nagyobb a szükség olyan készülékekre, amik a normál telefonáláson túl, plusz extra alkalmazásokat is képesek használni, de többre nem képesek, mert hát mire? Még egy nagy különbség egyébként az okos és nem okos készülékek közt az egy időben több alkalmazás futtatásának lehetősége. Ez persze megint kérdés, hogy mennyire szükséges az élethez, de erre a feature phone készülékek nem alkalmasak.
2013. jún. 10. 19:46
 13/13 anonim válasza:
Szerintem érdekes az előző hozzászóló kommentje, sok dologra rávilágít, ha további információkra vágysz ajánlom ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=N8GOygOksuo
2017. máj. 19. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!