Miért akar sok ember az alsó árszegmensben lévő "okos", érintőképernyős telefont venni?
"Miért nekem mondod? Nem az enyém a move by t-mobile... "
Még egyszer, milyen lehetőségeket nem tudok kihasználni azzal, hogy nem egy erős vasat vettem? Mert láthatóan így is többet kihasználok mint te az erősebbel.
"Mondjuk a live-on eddig nem kellett "kockulni", alapon is olyan gyors, mint a fene. "
És? Az S40 a leggagyibb készüléken is lekörözi sebességben. Nem a sebesség miatt érdemes "kockulni".
"Mit csinálhatnak olyat ami csak akkor jön elő, ha kevés a memória? "
Húú, te egy lángész vagy, ezt a logikát... LOL. Szerinted miért kevés a szabad memória? Nem azért, mert ezekből a programokból sok fut a háttérben?
"Vagy normális telefont venni, ami csak 36000 ft és reggelire megeszi a hasonló árkategóriás, de még a drágább telókat is."
A legdrágább telefont is használhatod csak telefonálásra, és a legolcsóbb Androidos telefont is rootolhatod, személyre szabhatod, meg csinálhatsz vele ezer dolgot, leginkább azon múlik mennyi és milyen alkalmazásokat használsz, akár nem csak marketről szedve, hanem warezolva. Éppen arról beszélek, hogy az Android lehetőségeinek a kihasználása rohadtul nem a vas erősségén múlik. Bár az is lehet, hogy máshogy értelmezzük ezeket a lehetőségeket, mert én ez alatt nem a csili-vili felületeket értem ez alatt. Mozgó háttereket például a legerősebb vassal sem használnék, mert nem mindegy meddig bírja az aksi.
"A galaxy ace vagy akár a htc wildfire s egy xar ehhez képest, pedig lazán 14-15k-val drágább domino csomagban..."
Azért mondjuk HTC-nél a márkát is megfizeted, mert lehet, hogy azt mondod, az új SE-ok jók, de ez bizonyítást is kíván, a vakszerencsében bízhatsz persze, de a HTC már bizonyított, az egyik legrégebbi érintőképernyős okostelefonokat gyártó cég.
"Azért mondjuk HTC-nél a márkát is megfizeted, mert lehet, hogy azt mondod, az új SE-ok jók, de ez bizonyítást is kíván"
Bizonyítást kíván? A move by t-mobile ugyan mivel bizonyított?
A HTC-nél lehet, hogy a márkát kell megfizetni, de tudásban viszont valahol a telenor one touch és hasonló telók környékén van. Az elődje a sima wildfire, pedig valahol a béka segge alatt...
"Még egyszer, milyen lehetőségeket nem tudok kihasználni azzal, hogy nem egy erős vasat vettem? Mert láthatóan így is többet kihasználok mint te az erősebbel."
Attól függ...
Próbálj mondjuk flash videót megnézni mondjuk a nemzetisport.hu vagy az index.hu oldalon... (Tudom, hogy van armv6-ra is flash player szerűség, de azzal max képregényt lehet nézni a fenti beágyazott videóknál, ha egyáltalán elindul...
Frissítésekről az ics-től kezdve lemondhatsz, armv6-os telókra nem lesz egyikre se.
De van egy pár (egyre több) olyan alkalmazás, játék aminek a minimum igénye armv7 rendszer.
"LOL. Szerinted miért kevés a szabad memória? Nem azért, mert ezekből a programokból sok fut a háttérben?"
Látom nem érted, pedig fentebb leírtam, hogy arról van szó, ha sok app van telepítve akkor lemegy 30 mb alá a szabad terület, ahová az appokat lehet telepíteni, ha 30 mega alatt van, lelassul a telefon. Mindent meg nem lehet áttenni sd-re. Az IGO pl. maga elfoglal 30-at és nem helyezhető át...
"Éppen arról beszélek, hogy az Android lehetőségeinek a kihasználása rohadtul nem a vas erősségén múlik. Bár az is lehet, hogy máshogy értelmezzük ezeket a lehetőségeket, mert én ez alatt nem a csili-vili felületeket értem ez alatt. Mozgó háttereket például a legerősebb vassal sem használnék, mert nem mindegy meddig bírja az aksi."
Mozgó háttereket nem használok se én, se a szomszéd.
De te látom azt érted kihasználás alatt, hogy buherálod a telót, hogy minél többet kifacsarj a gyengének számító vasból.
Én meg azt értem kihasználás alatt, hogy szinte bármit megtudjak csinálni a telóval, ha lehet "kockulás" nélkül.
Most pl. a hosszú hétvégén volt alkalmam alaposan megnyúzni a Live-ot, kis túlzással a fél marketet letöltöttem és most is 112 app van rajta, nem vettem észre, hogy egy kicsit is lassult volna. Megnéztem a system panel nevű alkalmazással és a SE gyári appjaival együtt lazán 60 felett volt a futó appok száma.
Mondjuk nálam inkább ez jelenti a kihasználást, mint a buhera...
Jolinar:
"A SE is bizonyított régen, csak az első okos szériája sikerült félre. Most újra magára talált, én teljesen meg tudnék bízni benne (ha gyártana nekem megfelelő telefont :D)."
Régen? Nekem két SE-om volt, egyik simán tönkrement, a másikon a "legendás" joystick ment tönkre kicsit sem meglepő módon. Belépős modelljei mindig is többet tudtak az azonos árkategóriájú Nokia vagy más telefonokhoz képest, de ez a minőség rovására ment. Ezen korszak után kicsit sem volt meglepő, hogy az első SE okostelefonok kukák voltak, ahhoz kicsit több kell, hogy számomra bizonyítson a gyártó, mint egy széria jónak tűnő okostelefon (1-2 év kell, hogy kiderüljön tartósak-e).
stonehenge:
"Bizonyítást kíván? A move by t-mobile ugyan mivel bizonyított? "
Nem érted miről beszélek. A HTC bizonyított, mert jó telefonokat gyártott. De ha a SE vs. Alcatel dolgot nézzük, anno az Alcatel sem a minőségéről volt híres, de azért a SE-nál mindig is jobb volt, de jelenleg van pár ismerősömnek Alcatelje, pl. barátnőmnek OT 505, és nincs velük probléma. Nyilván nem mondanám, hogy bizonyított, de a szememben nincsen olyan silány múlt, mint a SE-nál, ezért különösebb bizonyítás nem is kell egy olcsó telefonjuknál.
Ezzel szemben te a HTC és a SE árait hasonlítottad össze, és azt nézed, azonos árban melyik tud többet, vagy azonos tudással melyik mennyibe kerül. Pedig mint írtam a HTC már bizonyított, a SE-nak ezzel szemben a silány korszakát is feledtetnie kell. Ezért nem véletlenül drágább a HTC, mert még ha esetleg a Sony az utóbbi 1 évben már minőséget gyárt az azt megelőző 15 évvel szemben, akkor is nagy a kockázat, hogy talán ez mégsincs így, a HTC-nél kisebb a kockázata, hogy az elmúlt 10 évvel szemben ezúttal sz@rt ad el.
Én ha sok pénzt szánnék rá, HTC-t vennék, de nem szántam rá sok pénzt.
"Attól függ...
Próbálj mondjuk flash videót megnézni mondjuk a nemzetisport.hu vagy az index.hu oldalon... (Tudom, hogy van armv6-ra is flash player szerűség, de azzal max képregényt lehet nézni a fenti beágyazott videóknál, ha egyáltalán elindul... "
Csak mondjuk sokan PC-n is inkább lekapcsolják a flasht. Amúgy amit mondasz, az nagyon felületes dolog, ha az Android lehetőségeit nézzük. Amúgy az index.hu videókhoz nem kell flash, ahogy a youtube-hoz sem.
"Frissítésekről az ics-től kezdve lemondhatsz, armv6-os telókra nem lesz egyikre se. "
Ez mondjuk igaz, csak mire ez igazán érdekessé válna, addigra 25 ezerért kapok olyan telefont, amilyen erős ma nem is létezik, és akkor a hozzád hasonlók megint verni fogják a mellüket, hogy de hülye aki alsó kategóriást vesz.
"Látom nem érted, pedig fentebb leírtam, hogy arról van szó, ha sok app van telepítve akkor lemegy 30 mb alá a szabad terület, ahová az appokat lehet telepíteni, ha 30 mega alatt van, lelassul a telefon. Mindent meg nem lehet áttenni sd-re. Az IGO pl. maga elfoglal 30-at és nem helyezhető át..."
Nem, te nem érted mit írtam. Az érvelésed paradoxon, mert ha sok appod van, akkor gondolom sok is fut a háttérben, hacsak nem lövöd le, ezért csak akkor tudod eldönteni, hogy a kis szabad hely vagy a sok háttérben futó app lassít, ha lelövöd az összeset.
"De te látom azt érted kihasználás alatt, hogy buherálod a telót, hogy minél többet kifacsarj a gyengének számító vasból. "
Nem, éppen azt írtam, hogy az csak egyetlen terület amiért érdemes buherálni.
"Én meg azt értem kihasználás alatt, hogy szinte bármit megtudjak csinálni a telóval, ha lehet "kockulás" nélkül."
Arra ott van az S40, az iOS, vagy a Symbian.
"Amúgy az index.hu videókhoz nem kell flash, ahogy a youtube-hoz sem."
Nem kell a fenéket... Akkor nem kell, ha a youtube-ról van videó linkelve. Ha az indavideó-ról van akkor kell...
Nézd meg ezt a videót:
Én megtudtam nézni a live-on, de a szomszéd telóján nem.
"Ezzel szemben te a HTC és a SE árait hasonlítottad össze, és azt nézed, azonos árban melyik tud többet, vagy azonos tudással melyik mennyibe kerül. Pedig mint írtam a HTC már bizonyított,"
Ja bizonyított... És akkor már az alsó kategóriákban nyugodtan adhat ki olyanokat, mint a sima wildfire. A leggyengébb procival, gpu nélkül stb. Mert ők már megtehetik...
"Én ha sok pénzt szánnék rá, HTC-t vennék, de nem szántam rá sok pénzt."
Én is azt vennék, ha sokat szánnék rá, de mivel én se szántam rá sokat, azért már inkább egy nagyobb tudású telót vettem.
Nekem mondjuk a k800-as joystickal nem volt az égvilágon semmi gond, a többi telón is amik az ismerőseimnek voltak jó volt (k510-től kezdve jópár telóról van szó), egyedül Jolinar által említett k300-asnál voltak gondok, de az se olyan, hogy ne lehetett volna akár 5 perc alatt megoldani.
Meg az, hogy neked tönkrement egy telefonod és ezért xar a sony ericsson? Hát te tudod...
"Ez mondjuk igaz, csak mire ez igazán érdekessé válna, addigra 25 ezerért kapok olyan telefont, amilyen erős ma nem is létezik, és akkor a hozzád hasonlók megint verni fogják a mellüket, hogy de hülye aki alsó kategóriást vesz."
Lehet, de akkor én ugyanúgy mint most, veszek inkább 36-ért egy jobbat, ami nem alsókategóriás...
"Nem, te nem érted mit írtam. Az érvelésed paradoxon, mert ha sok appod van, akkor gondolom sok is fut a háttérben, hacsak nem lövöd le, ezért csak akkor tudod eldönteni, hogy a kis szabad hely vagy a sok háttérben futó app lassít, ha lelövöd az összeset."
Szvsz te nem érted, csak fújod a magadét. Nincs sok olyan app ami fut a háttérben, a legtöbbet foglaló iGO az pl. nem fut a háttérben.
De most a te kedvedért kísérleteztünk.
Direkt leszedtük az iGO-t, mivel az nem fut a háttérben így nem oszt nem szoroz. Lett 59 mb szabad hely és gyorsabb lett a teló... Visszatettük az iGO-t, 29 mb szabad hely maradt és lelassult...
Ezek után ne mondd, hogy háttérben futó app miatt van...
"Arra ott van az S40, az iOS, vagy a Symbian."
Azokat használd te, nekem jó az android is, az általad értelmezett "kihasználás" nélkül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!