Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért akar sok ember az alsó...

Miért akar sok ember az alsó árszegmensben lévő "okos", érintőképernyős telefont venni?

Figyelt kérdés
Köztudott ezekről a masinákról hogy kell alá hardver ,hogy jól fusson és ne minden görgetésnél kelljen a hajadat tépned hogy már megint akad . De ezt sokan nem veszik figyelembe és ilyen 10-20e forintos "olcsó" telefonokat vesznek és várják az atyaúristent . Hogy is van akkor ez ?
2012. márc. 9. 19:50
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Ja, és még mindig adós vagy azzal, hogy mutass egy 17 ezres telefont, ami azt tudja, mint a Move. Mert azzal kezdted.
2012. márc. 13. 10:46
 22/37 anonim ***** válasza:
Na, azt is elárulom neked, hátha képes vagy felfogni, a ZTE Blade, a T-Mobile Move és az Alcatel OT990 ugyanazt a processzort tartalmazza(Qualcomm MSM7227). Tehát ahhoz, hogy ezek közül a Blade és az OT990 gyorsabb legyen(általános feladatoknál, játék az más tészta), mint a Move, az kell, hogy jobb, "csupaszabb" rom legyen ezen kettő telefonban. Ugyanakkor mindhárom telefonhoz lehet szerezni főzött romokat, innentől kezdve azt állítani, hogy a Blade gyorsabb, mint a Move, óriási hozzá nem értésről tanúskodik.
2012. márc. 13. 11:01
 23/37 anonim ***** válasza:

"Na, azt is elárulom neked, hátha képes vagy

felfogni, a ZTE Blade, a T-Mobile Move és az

Alcatel OT990 ugyanazt a processzort

tartalmazza(Qualcomm MSM7227). Tehát

ahhoz, hogy ezek közül a Blade és az OT990

gyorsabb legyen(általános feladatoknál, játék az

más tészta), mint a Move, az kell, hogy jobb,

"csupaszabb" rom legyen ezen kettő telefonban."

Na majd azt is nézd meg, hogy melyikben mennyi a ram és rom...

2012. márc. 13. 19:38
 24/37 anonim ***** válasza:

stonehenge :

Fogadtam magammal, hogy a sebességre a ramot fogod felhozni, de ez csak azt mutatja, te sem értesz hozzá. Ugyanis semmi köze a sebességhez a ram mennyiségének, ez nem asztali számítógép, amely virtuális memóriát használ, ha nem elég a ram.

Ugyanakkor mindhárom készülékben 512 Mb ram van, tehát még ebben is tévedsz, a Mobilarána T-Mobile Move-ról szóló cikke feltételezett 256 mega ramot, mert lusták voltak megnézni, vagy utánajárni, de aki rákeres, mindenütt 512 Mb ram szerepel:

[link]

A rom valóban kevesebb, egyébként a valóságban nem, hanem bizonyos rendszerelemek redundánsan vannak rajta, ezen házilag lehet segíteni, valójában a rom is ugyanannyi ezeken a készülékeken, induláskor a szabad kevesebb a Move-on. De a rom mennyiségének végképp nincs semmi köze a sebességhez.

2012. márc. 13. 21:38
 25/37 anonim ***** válasza:
Egyébként hozzáteszem, létezik virtuális memória Androidnál, de nagyon nem jellemző a használata. Tehát a sebesség nem igazán múlik a ramon, ritka esetek kivételével.
2012. márc. 13. 21:50
 26/37 anonim ***** válasza:

"de aki rákeres, mindenütt 512 Mb ram szerepel:"

Nem tudom, de a szomszédoméban 384 Mb ram van és nem 512.

[link]

"Ugyanis semmi köze a sebességhez a ram mennyiségének"

Amíg nem használod gyakorlatilag semmire, pár híváson vagy sms-en esetleg a menük nézegetésén kívül.

Írtad az előbb, hogy a market faxán fut nálad, nos itt nem ez a helyzet... az oldalra gördítés olyan darabos, akadozós ahogy a nagykönyvben le van írva, lassan is tölt be az elején is illetve akkor is, ha rányom egy adott appra.

A korábbi 2.3.x market ehhez képest szélvészgyors volt. Ebből kifolyólag nem a netkapcsolat az oka, mert az a régi és az új marketnél is tök ugyanaz volt... (Mondjuk a frissítésekkel valamivel jobb lett azóta, de nagyon messze van a régitől így is).

Pár app felrakása után a marketről, amik között akad néhány nagyobb igényű is pl. skype, elég szépen látszik, hogy a memóriamennyiségnek télleg semmi köze a sebességhez.

Az a 150 mb pedig baromira kevés, hiába helyezhetők át sd-re azok amik támogatják. Szép számmal akadnak olyanok is amik nem, leginkább mert widget van hozzájuk.

A szomszédom telóján van most kemény 20 alkalmazás és 4 játék (Angry birds-ök és fruit ninja) és azzal együtt is, hogy ami lehet az sd-n van, összesen 30 mb körül mozog a szabad hely. Az meg nem egészséges szintén a sebességre, ha kevés a tárhely. Olyannyira, hogy 30 mb alá nem is engedi esni a telefon a szabad helyet. (30 mb alatt még egy 100 kb-os appot se enged már telepíteni a marketről).

"Na, meséld, mit nem tudok vele kihasználni?"

Fentebb elmeséltem. Az írásod alapján valszeg nem tartozol azok közé akik gyakran szoktak letöltögetni a marketről. De a kérdésben is pont erről van szó, sokan megveszik, mert android meg market és még olcsó is, utána pedig csak néznek, hogy egy komolyabb, skype kaliberű app milyen lassú is tud lenni, főleg ha még azonkívül van még ez-az telepítve, amik közül a fejlesztőnek "hála" még a rendszerrel is indul vagy valamilyen más eseményhez van kötve az indulása, pl. connectivity changed stb.

(A telefon teljesítményéről annyit illetve a ram mennyiségéről, hogy többször előfordult, hogy játszott az angry birds-el és közbe volt egy hívása. Csak épp felvenni nem tudta. Mire feléledt a teló a játékból és bejött, inkább bevánszorgott a hívásfogadás, addigra lerakták.

Nem tudom, de a telenor OT-n ilyen miért nem volt nálam?

"Tényleg van olyan hülye, aki nem sz@rja le mit tud a kamera? Az előző készülékemé jó volt, a Move-é tényleg szar, de ott van a fényképezőgépem, ha jó képeket akarok csinálni, azzal egyik telefon kamerája sem veszi fel a versenyt."

Tényleg van olyan hülye aki a fényképezőgépét viszi mindenhová magával? Képzeld nekem is van, meg a szomim-nak is fényképezőgépe, de ez a kamera akkor is egyszerűen

fos minőségű képeket csinál. És elhiheted, hogy nem azért szokott vele néha fényképezni, hogy fotóversenyen akar vele indulni, de amilyen képeket ez csinál, még a hasonló 2 mp telefonkamerákhoz képest is finoman szólva gyenge.

2012. márc. 14. 01:51
 27/37 anonim ***** válasza:

"Nem tudom, de a szomszédoméban 384 Mb ram van és nem 512. "

384? Próbáljátok csak ki a "cat proc/meminfo" parancsot, és 402 Mb-ot fog kiírni teljes memóriának(segítek, kbyte-ban írja ki, 1024-el leosztod, és kész). Annak pedig google segítségével utánajárhatsz, hogy miért nem írja ki a teljes fizikai memóriát, én megtettem.

"Amíg nem használod gyakorlatilag semmire, pár híváson vagy sms-en esetleg a menük nézegetésén kívül. "

Én intenzíven használom, sok programmal, most is vagy 20 program fut a háttérben, mégis több mint 160 Mb ram szabad.

De látom alapvető informatikai ismeretek hiányában vagy. Ugyanis egyáltalán nem függ a ram telítettségétől a sebesség. Asztali gépen mikor 1 gigából 800 mega foglalt, akkor nem ettől lassú, hanem azért, mert ilyen szinten már minimum fél, de inkább 1 giga virtuális memóriát használ, és ha valamire nincsen találat a fizikai memóriában, akkor a virtuális memóriából(ami a vinyón van) másolja a memóriába(lapozza be) a fizikai memóriába, mert csak onnan tud a gép olvasni. Tehát ha majdnem tele a ram, akkor rengeteg a lapcsere, ez vinyó olvasással jár, ettől szaggat a gép.

Androidnál is létezik virtuális memória, de ott ez az egész arról szól, hogy ha elfogy a memória, akkor a háttérben futó alkalmazások közül valamelyiket lelövi a rendszer, és az SD kártyára menti a teljes állapotát. De mint írtam, nekem 20 alkalmazásnál(köztük Skype is) még 160 Mb szabad, tehát messze nem történik meg ez, de ha megtörténik, akkor sem lassít jelentősen, mikor visszatöltöd a lelőtt alkalmazást, akkor történhet esetleg sebesség romlás.

"Az a 150 mb pedig baromira kevés, hiába helyezhetők át sd-re azok amik támogatják. Szép számmal akadnak olyanok is amik nem, leginkább mert widget van hozzájuk.

A szomszédom telóján van most kemény 20 alkalmazás és 4 játék (Angry birds-ök és fruit ninja) és azzal együtt is, hogy ami lehet az sd-n van, összesen 30 mb körül mozog a szabad hely. Az meg nem egészséges szintén a sebességre, ha kevés a tárhely. Olyannyira, hogy 30 mb alá nem is engedi esni a telefon a szabad helyet. (30 mb alatt még egy 100 kb-os appot se enged már telepíteni a marketről)."

Mondom, ha kevés a hely, nézz utána, hogy lehet a rendszerből faragni. Valóban kevés az a 150 Mb(ami amúgy 512 Mb, mint írtam, csak a rendszer aránytalanul sokat használ), de mondjuk az óriási baromság megint, hogy a 30 Mb körüli szabad hely jelentősen rontaná a sebességet, elárulom ez nem vinyó, ahol ha majdnem tele vagy, nagyobb utat kell bejárnia az olvasófejnek, ez flash, itt nincs olvasófej.

"Az írásod alapján valszeg nem tartozol azok közé akik gyakran szoktak letöltögetni a marketről."

De elég sokat töltök le.

"De a kérdésben is pont erről van szó, sokan megveszik, mert android meg market és még olcsó is, utána pedig csak néznek, hogy egy komolyabb, skype kaliberű app milyen lassú is tud lenni, főleg ha még azonkívül van még ez-az telepítve, amik közül a fejlesztőnek "hála" még a rendszerrel is indul vagy valamilyen más eseményhez van kötve az indulása, pl. connectivity changed stb. "

Érdekes, nekem totál jól megy a Skype. Milyen eseményhez kötve indulás, ez egy Linux, itt azt csinálsz a rendszerrel, amit csak akarsz, ha nem tudsz ilyesmit lelőni, az amiatt van, mert nem értesz hozzá eléggé. Én sem értek még eléggé hozzá, azon vagyok, hogy megismerjem a rendszert, de látszik, hogy már most jobban ismerem, mint te.

Egyébként meg ha minden szemetet telepítesz rá, majd nem takarítod el rendesen, akkor persze, hogy lassú lesz a rendszer, de akkor idővel a csúcskategóriás telefon is lassabb lenne.

"Tényleg van olyan hülye aki a fényképezőgépét viszi mindenhová magával? Képzeld nekem is van, meg a szomim-nak is fényképezőgépe, de ez a kamera akkor is egyszerűen

fos minőségű képeket csinál. És elhiheted, hogy nem azért szokott vele néha fényképezni, hogy fotóversenyen akar vele indulni, de amilyen képeket ez csinál, még a hasonló 2 mp telefonkamerákhoz képest is finoman szólva gyenge."

Igen, egyetértek, hogy nem csinál jó képeket, én sem viszem mindig magammal a fényképezőgépem, de leszarom, hogy az amúgy is mindenképpen szar telefonos fénykép ezzel még az átlagosnál is szarabb. A HTC-m kamerája sokkal jobb volt az átlagosnál, de még úgy is elképesztően szar volt az ősrégi 2 megapixeles fényképezőgépemhez képest. A telefon kamerája arra való, hogy részeg haverokat fényképezz, és arra ez is bőven megteszi.

2012. márc. 14. 08:47
 28/37 anonim ***** válasza:

"Érdekes, nekem totál jól megy a Skype. Milyen eseményhez kötve indulás, ez egy Linux, itt azt csinálsz a rendszerrel, amit csak akarsz, ha nem tudsz ilyesmit lelőni, az amiatt van, mert nem értesz hozzá eléggé. Én sem értek még eléggé hozzá, azon vagyok, hogy megismerjem a rendszert, de látszik, hogy már most jobban ismerem, mint te.

Egyébként meg ha minden szemetet telepítesz rá, majd nem takarítod el rendesen, akkor persze, hogy lassú lesz a rendszer, de akkor idővel a csúcskategóriás telefon is lassabb lenne."

Na akkor írj már egypár dolgot, hogy mivel lehet elérni, hogy ne akadozzon a skype, még 20 húzós alkalmazásnál is 160 mb szabad memória legyen stb.

"de mondjuk az óriási baromság megint, hogy a 30 Mb körüli szabad hely jelentősen rontaná a sebességet"

Na akkor magyarázd el, hogy akkor mi a tök okozza, azt, hogy ha 30 alá csökken a szabad hely lelassul a telefon, lassabban indulnak az alkalmazások és nemcsak szemmel láthatóan, hanem pl. a quadrant illetve a linpack pontszámon is meglátszik...

"Milyen eseményhez kötve indulás, ez egy Linux, itt azt csinálsz a rendszerrel, amit csak akarsz, ha nem tudsz ilyesmit lelőni, az amiatt van, mert nem értesz hozzá eléggé."

Az amit a fejlesztő beállíthat az adott alkalmazáshoz, skype régebbi verzióinál, ha átkapcsolt wifiről mobilnetre vagy vissza, már indult is a skype és még egy csomó ilyen van. Ha nálad ilyenek nincsenek, akkor minden bizonnyal rootolva van a telefonod és egyesével letiltottad őket vagy átírtad a marketről letöltött apk fájlt...

De nem az a probléma, hogy nem értek hozzá eléggé, hanem az, hogy dolgozó és családos emberek is vannak a világon és nekem és főleg a szomszédomnak 3 gyerek mellett nincs ilyesmire ideje...

"Most vettem egy T-Mobile Move-ot 25 ezerért, és az a helyzet, hogy teljesen jól megy minden rajta, ami nem nagy harver igényű(pl. egyes játékok azok), egyáltalán nem lassú a rendszer. "

Mindegy, légy boldog vele.

Én tegnap délután kaptam meg a t-mobile-ból 36-ért a hétfőn megrendelt SE Live with Walkman-t...

2012. márc. 15. 04:59
 29/37 anonim ***** válasza:

"Na akkor írj már egypár dolgot, hogy mivel lehet elérni, hogy ne akadozzon a skype, még 20 húzós alkalmazásnál is 160 mb szabad memória legyen stb. "

Az előbbi nálam elő sem jött, utóbbit még nem valósítottam meg, de ami késik, az nem múlik. Legfeljebb valami főzött rommal.

"Na akkor magyarázd el, hogy akkor mi a tök okozza, azt, hogy ha 30 alá csökken a szabad hely lelassul a telefon, lassabban indulnak az alkalmazások és nemcsak szemmel láthatóan, hanem pl. a quadrant illetve a linpack pontszámon is meglátszik... "

Én az alkalmazásoknál keresném a gondot, hogy mit csinálnak a háttérben.

"Az amit a fejlesztő beállíthat az adott alkalmazáshoz, skype régebbi verzióinál, ha átkapcsolt wifiről mobilnetre vagy vissza, már indult is a skype és még egy csomó ilyen van. Ha nálad ilyenek nincsenek, akkor minden bizonnyal rootolva van a telefonod és egyesével letiltottad őket vagy átírtad a marketről letöltött apk fájlt..."

Egyelőre nem csináltam semmit, csak fogok, viszont konkrétan melyik alkalmazással van gond, Skype-nál például beállítható a Settings-nél, és miért használnál régebbi verziót, ha esetleg ott nem?

"De nem az a probléma, hogy nem értek hozzá eléggé, hanem az, hogy dolgozó és családos emberek is vannak a világon és nekem és főleg a szomszédomnak 3 gyerek mellett nincs ilyesmire ideje..."

Akkor meg miért Androidot használsz? Ha ki akarod használni az Android lehetőségeit, akkor kockulni kell. Aki nem akar ilyesmivel foglalkozni, annak ott vannak a Nokia S40-es telefonjai.

"Mindegy, légy boldog vele.

Én tegnap délután kaptam meg a t-mobile-ból 36-ért a hétfőn megrendelt SE Live with Walkman-t..."

Nem tudom azóta változott-e a minőség, mióta volt nekem és pár ismerősömnek SonyEricsson, de legfeljebb 1,5 évet jósolok neki, utána valami, fizikailag, szét fog menni rajta. De persze lehet, hogy változnak az idők, mindenesetre az első Androidos SE-ok még ugyanolyan rosszak voltak minőségben, mint a korábbi hagyományos telóik.

2012. márc. 19. 13:43
 30/37 anonim ***** válasza:

"Akkor meg miért Androidot használsz? Ha ki akarod használni az Android lehetőségeit, akkor kockulni kell. Aki nem akar ilyesmivel foglalkozni, annak ott vannak a Nokia S40-es telefonjai."

Miért nekem mondod? Nem az enyém a move by t-mobile...

Mondjuk a live-on eddig nem kellett "kockulni", alapon is olyan gyors, mint a fene.

Quadrant pontszám 1800, linpack pedig 38.5

Mondjuk látszik is a különbség a szomszéd telója meg eközött.

Mondjuk nem is akartam még lecserélni a régi telómat, de 36-ért nem nagyon láttam még új telefont, amiben armv7-es 1 ghz proci van, adreno 205 gpu-val, hd videófelvétellel.

És itt most ne gyere azzal, hogy fényképezőgép így meg úgy, nem szoktam folyton mindenhova magammal vinni, de ha mégis képet kell valamiről csinálni, a haverokkal való ökörködésen kívül, azért még se xar minőségű képet csinál.

Meg az se volt utolsó szempont, hogy elvileg 1 hónap múlva jön rá az android 4.

A sony ericsson új telefonjai, főleg a 2011-es tipusok pedig nagyon jók lettek, volt szerencsém próbálni közülük a 2 xperia mini-t és a ray-t.

3 ismerősömnek van közülük, mindnek xperia mini, tavaly szeptember óta semmi gond velük, többek között ezért is néztem már korábban is a Live-ot, csak nemrég még 50 fölött volt domino csomagban...

Mondjuk nekem egyik régi sony ericssonnal se volt gondom, a k800-as pl. ma is működik, semmi baja. Apám használja már 2 éve, most 5 éves...

"De persze lehet, hogy változnak az idők, mindenesetre az első Androidos SE-ok még ugyanolyan rosszak voltak minőségben, mint a korábbi hagyományos telóik."

Hát az első androidos telókkal nem igazán a minőség volt a gond, 2 munkatársamnak is van x8-a, nyáron lesz mindkettő 2 éves, a másfél éven már túl vannak...

Ami gond volt velük, inkább az, hogy elméretezték az olcsóbb telókban a memóriát (X8, x10 mini-k), magyarán keveset raktak bele, emiatt nem adtak ki rá 2.1-nél újabb androidot...

De úgy látszik tanultak, a következő generációban nem spóroltak semmin. Egyetlen más gyártó se szerelte az alsó kategóriás telóit is armv7 proci-val meg ennyi memóriával...

Nem véletlen, hogy más gyártó, samsung, htc csak a legdrágább telóin teszi elérhetővé az ics-t, a többi nem alkalmas rá.

"Én az alkalmazásoknál keresném a gondot, hogy mit csinálnak a háttérben."

Mit csinálhatnak olyat ami csak akkor jön elő, ha kevés a memória?

"Ha ki akarod használni az Android lehetőségeit, akkor kockulni kell."

Vagy normális telefont venni, ami csak 36000 ft és reggelire megeszi a hasonló árkategóriás, de még a drágább telókat is. A galaxy ace vagy akár a htc wildfire s egy xar ehhez képest, pedig lazán 14-15k-val drágább domino csomagban...

2012. márc. 20. 00:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!