Miért akar sok ember az alsó árszegmensben lévő "okos", érintőképernyős telefont venni?
@23:17
Egyáltalán nem beszéltünk hülyeséget. Nem csak a telefon tudásáról van szó, sokkal inkább az ár-érték arányáról. A Move pont nem volt sose a legjobb (17 ezernél többet nem ér, ha más telefonokkal összehasonlítod), de alapvetően nem olyan rossz. A Galaxy Mini már nagyon rossz, mivel ugyanazt tudja, mint egy Move, kétszeres áron, mint amennyit ér.
"Most vettem egy T-Mobile Move-ot 25 ezerért, és az a helyzet, hogy teljesen jól megy minden rajta, ami nem nagy harver igényű(pl. egyes játékok azok), egyáltalán nem lassú a rendszer. "
Van a szomszédomnak ilyen, igaz ő, nem most vette, de, hogy nem lassú a rendszer?
Nemrég frissített neki a market a 3-as verzióra, azóta kb. rémálom a használata.
Szerintem a kijelzője is kicsi, csak 2.8 coll, sokan egy bizonyos mostanság nagyon népszerű telót agyonfikáznak néha itt a gyakorin, pedig az 3-as...
A kamerája egy vicc, a régi 2 mp-es K550-es telóm jobb képeket csinál ma is...
Mondjuk összességében nem rossz, de nem igazán arra találták ki, hogy valaki ezzel akarja kihasználni az android lehetőségeit. És ezzel pont az a gond, ami a kérdés alsó részében is van...
Amúgy ehelyett inkább egy Alcatel (Telenor) OT 990...
@16:39
Ha kifogod, 23-ért ott a One Touch. Ahhoz viszonyítva a Move 15-öt sem ér. Nem azt mondtam, hogy van jobb annyiért, hanem hogy nem ér többet. Ha kinyitod a szemed, meglátod a többi telefont is.
"Ha kifogod, 23-ért ott a One Touch."
Na innen lehet tudni, hogy halvány lila gőzöd nincs a témáról. Ugyanis az Alcatel One Touch az nem egy konkrét telefon, hanem egy telefon család, konkrétan a T-Mobile Move is Alcatel One Touch 908. Ha kicsit is értenél hozzá, típust írtál volna.
Az meg, hogy 15-öt érne a Move bármihez is képest? Ja, ha létezne 15-ért új Androidos telefon. De nem létezik, innentől kezdve hülyeség, amit beszélsz.
"Ha kinyitod a szemed, meglátod a többi telefont is."
Pont, hogy én vagyok az, aki mindig minden vásárlás előtt utánanéz a lehetőségeknek. Pont azért kérdeztem meg, mi az, ami 17-ért azt tudja, mint a Move, erre nem tudtál választ adni. Elképzelhetőnek tartom, hogy azóta jelent meg olyan, ami olcsóbb és jobb, és tényleg kíváncsi vagyok rá, mert mikor én utánajártam, akkor ezt találtam legjobb ár-érték arányúnak.
14:
"Van a szomszédomnak ilyen, igaz ő, nem most vette, de, hogy nem lassú a rendszer?
Nemrég frissített neki a market a 3-as verzióra, azóta kb. rémálom a használata. "
Nem érzem, hogy különösen lassú lenne, a Market meg leginkább a netkapcsolattól függ, milyen sebességű, többnyire az a felső korlát. Ok, nyilván nincs nagy összehasonlítási alapom, de a kollégáim hasonló árkategóriájú telefonjaihoz képest gyorsabb, tehát pl. Huawei U8500, ZTE Blade, Samsung Galaxy Mini(ezt egy kolléga sem vette meg, csak tesztelésre van a cégnél). A régi HTC Kaiseremhez képest pedig egyszerűen villám(nyilván a WM6 nem volt egy gyors rendszer, de az a telefon az Androidhoz is gyenge, mert régi).
"Szerintem a kijelzője is kicsi, csak 2.8 coll, sokan egy bizonyos mostanság nagyon népszerű telót agyonfikáznak néha itt a gyakorin, pedig az 3-as..."
Ez komoly dilemma volt, hogy milyet vegyek, nyúljak-e mélyebben a pénztárcámba a nagyobb kijelző miatt. Végül úgy döntöttem nem, és ebben annak is szerepe van, hogy a nagy kijelzős készülékeket eleve kissé nagynak találtam ahhoz, hogy zsebemben hordjam. A nagy kijelző mellett az elsődleges érv az adatbevitel volt, habár próbáltam nagy kijelzős készülékeket is, és az ujjal amúgy is szar, lehet veszek egy pöcköt (kapacitív kijelzőhöz is létezik), és akkor megoldódik ez a gond.
"A kamerája egy vicc, a régi 2 mp-es K550-es telóm jobb képeket csinál ma is..."
Tényleg van olyan hülye, aki nem sz@rja le mit tud a kamera? Az előző készülékemé jó volt, a Move-é tényleg szar, de ott van a fényképezőgépem, ha jó képeket akarok csinálni, azzal egyik telefon kamerája sem veszi fel a versenyt.
"Mondjuk összességében nem rossz, de nem igazán arra találták ki, hogy valaki ezzel akarja kihasználni az android lehetőségeit."
Na, meséld, mit nem tudok vele kihasználni?
"Amúgy ehelyett inkább egy Alcatel (Telenor) OT 990..."
Amellett, hogy ezt nem találtam kártyafüggetlenül(trés kártyám van, és fontos amellett is maradnom, családi okokból), éppen a sebességről ugattál, miközben a két készülék ugyanazt a procit tartalmazza, csak a 990-nek nagyobb a felbontása, az operációs rendszer azonos, és mindkettőt az Alcatel gyártja. Tudod mit jelent ez gyakorlatban a sebességre nézve?
Előttem leírták már, hogy OT990, feltételeztem, hogy kontextusba tudod helyezni, elnézést kérek, ha túl sokat vártam tőled.
Ha szeptember előtt vetted a Move-ot, akkor védhető döntés volt. Ha azóta, akkor nem. A One Touch függősége nem kifogás, 2000 ft, turbo sim. Évek óta ezzel foglalkozok, évek óta itt vagyok, hogy lebeszéljem az embereket a rossz telefonokról. Bármit mondhatsz rólam, csak azt nem, hogy halvány lila gőzöm nincs a témáról...
Elhiszem, hogy próbálod védeni a döntésed, de ne játszd a hülyét. És főleg ne állíts olyan egetrengető baromságokat, hogy a Move gyorsabb a Blade-nél.
"Előttem leírták már, hogy OT990, feltételeztem, hogy kontextusba tudod helyezni, elnézést kérek, ha túl sokat vártam tőled. "
Nem tettem kontextusba, mert azt nem te írtad, miért kellett volna?
"Ha szeptember előtt vetted a Move-ot, akkor védhető döntés volt. Ha azóta, akkor nem. A One Touch függősége nem kifogás, 2000 ft, turbo sim."
Ok, de akkor ne mond, hogy ugyanannyiba kerül, 27 ezer vs. 23 ezer(webshopon keresztül), és előbbi esetben ugrik a garancia(nyilván ha visszaállítod, akkor nem, de ha elromlik ez nem tuti).
"Évek óta ezzel foglalkozok, évek óta itt vagyok, hogy lebeszéljem az embereket a rossz telefonokról. Bármit mondhatsz rólam, csak azt nem, hogy halvány lila gőzöm nincs a témáról... "
Akkor ezen időszak alatt megtanulhattad volna, hogy eltérő igények vannak.
"Elhiszem, hogy próbálod védeni a döntésed, de ne játszd a hülyét. "
Nem, én nem próbálom védeni a döntésemet, engem az zavar, hogy itt okoskodsz, miközben láthatóan hülye vagy az egészhez.
"És főleg ne állíts olyan egetrengető baromságokat, hogy a Move gyorsabb a Blade-nél."
Benchmark szerint elképzelhető, hogy a Blade gyorsabb, de a cégnél összevetettük normál használatnál előforduló műveleteknél, és nem a Blade volt a nyerő.
Ráadásul még egyszer, ha kicsit is értenél hozzá, tudnád, hogy ha azonos hardver és rendszer(ezeknél 2.2) van két telefonnál, sőt még a gyártó is azonos, akkor nagyobb felbontás esetén(OT990) lassabb lesz. Tehát ha a Move lassú, akkor az OT990 biztosan nem elég gyors.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!