IOS vagy Android?
Előző:
mondjuk a letisztult pont iOS-re igaz inkább (bár attól függ melyik Android UI-t nézzük)
Ha érdekel a véleményem.Szerintem ez egy szubjektív dolog,mert ne azt nézd mi a jobb hanem,hogy neked mi kell.Mert ha van pénzed vehetsz iPhone-t,de szerintem nem éri meg,mert ugyan azt tudja mamár az összes okostelefon.Nekem egy Sony Ericsson Xperia mini pro tetszik,az sem olcsó,de tud annyit mint egy iPhone.
Gondolkozz el,mert ne dönts hülyén,ha nem muszáj.Ha a rendszereken múlna mindenkinek okos és csúnya vagy szép de hülye telefonja lenne.Én elképzelem,hogy minden embernek akinek számít a tudás csúnya géppel jár.(Fura lenne.)De szerencsére ma szép,okos és kompakt telefonok vannak.Az IOS drágább SOKKAL mint az android és egy regisztrációhoz is kell még a bankkártyaszámod is.Csak a pénzre megy mindenki.Tudom,hogy ebből sok minden nem a kérdésedre válaszol,de ezek is lényegesek.
Én csak annyit tudnék mondani,hogy döntsd el te és ne mi.De ha mégis érdekel a véleményünk ez lett volna az enyém.Vegyél amit akarsz.de egyik sem éri meg mert mindig lesz újabb és jobb.Az Android jobban fejlődik,az IOS meg amerikai.
Előző:
tudom mire gondolsz, de akkor is hülyeségeket írsz:
"IOS drágább SOKKAL mint az android"
Egyik az, hogy az iOS csak az OS neve, tehát iOS-es telefon meg Androidos telefon, a másik, hogy ugyanúgy van 150 ezres meg még drágább Androidos telefon.
Ez a kérdés egy igazi rejtély. A témába aránylag nagy a tapasztalatom. Használtam Symibiant,Androidot,IOS-t, Windows Mobilt. Egyértelműen egyik mellé sem tudnám letenni a voksom. A maga korában a Symbian kiemelkedő volt a Nokiákkal, de ez semmit sem fejlődött 10 év alatt... Ezek voltak az első okostelefonok. Akkoriban volt mellette a WinMo de hát az inkább PDA-ra való volt és a kezdetleges érintőfelületükkel nem igazán voltak jók telefonnak.Természetesen jött az első Iphone az iOS-al kiemelkedő minőségű hardware és szoftware kombináció, nagy kijelző,aránylag jó felbontás és státusz szimbólummá vált. Szerintem telefonnak, főképp idős korosztálynak még ma is jobb egy nokia gombsorral. Konkrétan az Operációs rendszerekről,hardwertől függetlenül. Kezdem az IOS-al. A iOS Jailbrake nélkül rendkívül korlátozott, még egy téma sem telepíthatő rá vagy egy egyerű gyorsmenü. Tehát az alap iOS-t jailbrake nélkül használva az Android 100x testreszabhatóbb. Jailbrake esetén hansoló a két oprendszer, lehet témákat feltenni testreszabni, különböző keylockokat feltenni, menüket, ikonokat testreszabni. Az iOS alapvetően nagyon stabil és még Jailbrakelve is stabilabb mint egy Android. A IOS nagy előnye az alkalmazásbolt (appstore) ahol rengeteg fizetős program mellett néhány ingyeneset is tölthet le az Iphone/Ipod/Ipad tulajdonos. A programok jól futnak minden IOS-os terméken, és működnek hiba nélkül. Az iOS következő nagy hibája szerintem az ITUNES én személy szerint ki nem állhatom. Csak ezzel lehet hivatalosan zenéket és programokat rakni a készülékekre. Mindig csak ugyanazzal a géppel és itunessel lehet szinkronizálni különben elveszhetnek a programok. Akkor most egy kicsit a hardvert is vegyük elő.. iOS-t nem lehet visszafrissíteni akkor sem ha érezhetően lassúnak találja az ember, csak szakértő képes erre és csak jailbrakelt készülék esetén. Tapasztalatom szerint minden újabb ios fog egy kicsit a gépen, annyit hogy a felhasználó még ne vegye észre egyből...csak a sokadik után ahol már nincs vissza út, így kényszerül rá a vásárló hogy megvegye a legújabb készüléket melynek erősebb a hardvere. Akkuja nem kivehető, ami ugye ismét elég rosszindulatú dolog.
A Iphone az üzletembereknek való hogy mutogathassák hogy nekik ilyen van .. Többségében nem is értenek hozzá.. Meg a gyerekeknek, fiataloknak akik játszani szeretnek telefonon.Szeméyles vélemény hogy az alapmenüje szebb az IOS-nak, az ilyen beállításokra gondolok. ANDROID, nagy előnye, akinek volt egy HTC Heroja és most vesz egy SAMSUNG GALAXY 3-at az alapvető beállítások ugyanott vannak pedig más márka más évjárat, persze ez nem az iOS-hoz hanem más telefonokhoz képest előny.Aki egyszer megtanulja kezelni későbbi új telefonokkal is ugyanúgy tudni fogja. Hardwerekre nem akarok kitérni, mert rengeteg típus van piacon, de röviden annyit róla hogy kijelző és felbontás függő is a gördülékenysége a rendszernek.Tapasztalataim alapján legalább 800mhz kell egy Iphone-hoz hasonlóan gördülékeny kezelhetőséghez egy 3 col körüli kijelzőhöz. Nekem a 500/600MHZ-es androidos mobilok elég akadozósnak tűntek, és egy videó lejátszására se voltak alkalmasak egy divx yx playerrel. Legelső amivel meg voltam elégedve egy Galaxy Ace volt. A másik amire érdemes odafigyelni a telefon vásárlásakor hogy minimum gigabájt fölötti legyen a belső tárhelye !!!NEM A MEMÓRIA KÁRTYA!!! Mert a programok nagy része oda települ!!! Aki sok programot játékot szeretne futtatni a telefonján mindenképp nagy belső memórával rendelkező modellt nézzen magának. A memóriakártya inkább biztonsági mentések,zenék, videók, képek tárolására használható tökéletesen. Operációs rendszere a többségnek cserélhető custom firmwarekre. Szerintem az android nagy hibái: programok főképp a belsőmemóriába települnek nem a kártyára, instabiitás ennek az oka programok nem tudnak alkalmazkodni a rengeteg hardverhez, programok felbontásinak eltérése, kicsit nehézkesebb a ékezetes billentyű kezelése mint az IOSNak. Android előnyei könnyen kezelhető, testreszabható, ügyesen kommunikál PC-vel, nincsenek saját zene és egyéb formátumai így nem kell szinkronizálni csak másolni. Újratalapítéshez elég egy zip file a memóriakártyára. Bármilyen a telefon típusához való android veziót bámikor fel lehet tenni rá, nem csak frissíteni lehet.
Játszani talán nem a legjobb rendszer a sok felbontás és harverkonfig miatt nehéz rá jól működő játékokat találni.
De minden más célra legalább olyan jó mint az iOS.
Aki legalább egy Galaxy ACE plust (3GB belső memória) vásárol egy 16GB-os memóriakártyával ANDROIDDAL az majdnem olyan jól jár mint aki egy (16GB)Iphoene 4-et , ha nem vesszük figyelembe az anyag minőséget. Akinek a Iphone 4 van az az Itunessel és a kötöttségekkel fog szívni :D , akinek meg Galaxy ACE plusz az meg azzal hogy nehezen talál megfelelő alkalmazásokat a telefonja felbontásához :D
Aki prémium kiegészítőkre (AKG / SENNHEISER headse,JBL/HARMAN dokkoló, ALPINE autós fejegység) vágyik és kiváló ZENE lejátszóra annak mindenképp az Iphonet ajánlom!
#18.:
Nagy tapsot kérek, egy vérbeli elvakult fanboy véleményét hallottuk!
Most olvastam ezt a cikket.
Bár kicsit elfogultnak tűnhet (még ha direkt felhívja a figyelmet az író, hogy nem az), ettől függetlenül, mint felhasználó én is így látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!