Nokia Lumia 800 vagy SE Xperia Ray?
Na... érzem, hogy 2012-ben WP7 - Android háború lesz....-.-
Ami nekem 710-esem van..ugyanaz ami a 800-ason és negyon tetszik....ééééés gyorsabb mint a Ray.
Jó, most lehet jönni, hogy nincs rá alkalmazás.....VAN, SOK, igaz egyrészük fizetős, de rengeteg (egyre több) az ingyenes is. A HD videókat gond nélkül viszi youtube-on.
Flas nincs benne, de a Tangó frissítés hozzam magával.
Speciel, ez az Én véleményem....az árról meg mindenki döntsön maga, pénztársa függő.
Ne offolásból, de Nyúlós lónyál, a Ray-ben csak egy mezei Bravia kijelző van....ledes kijelző, 16:9-es felbontással.. a 800-as lumia pedig AMOLED kijelzővel van szerelve ClearBlack technológiával. A ClearBlack se piskóta...olyan színeket varázsol...hogy hűha...persze a Bravia-t se nézem le.
De egy olyan telefonnál, ahol a hardver megegyezik, csak a processzorban van különbség, az egyik prémium, a másik középkategória, az egyiknek 16GB-os a másik pár száz megás.. ott már csak a pénztárca dönt.
Nagyon eltalálták mind a két rendszert....már csak döntened kéne, hogy egy szétszabható rendszert (Android) vagy egy közösségi oldal központú rendszerre teszed a voksodat (Windows). Nekem ez a wp7 nagyon bejött....iszonyatosan eltalálták.
Csak annyi a baj, hogy az AMOLED egy szemét. Rengetegen azt hiszik, hogy a legjobb kijelzők egyike, pedig valójában csak a TFT múlja alul. Közelről látszik a kép tipikus homályosodása, a színvisszaadás pedig borzalmas, említésre sem méltó. Lefotózok valamit, a narancs piros, a sárga zöld. Ha valaki azzal kezdeni a kijelzősdit, hogy megnézem az elkészült fotókat a valóságban, és nem csak egymás mellé teszem a kettőt, aztán elájulok az AMOLED papagáj színeitől (mellesleg szerintem rettenetes), akkor más volna a helyzet. Íme a bizonyíték:
Nem létezik, hogy a földes utat, az ég színét, a víz valódi színét nem képes normálisan megjeleníteni. Inkább minden zöld. Ez az egész AMOLED-es dolog népvakítás, értelmetlen szemét, nem több.
Én se állítom, hogy a droid rossz, de az androidnak kell egy bizonyos hardverigény a gördülékeny futáshoz....és még akkor is vannak nagyon kicsi akadások NÉHOL.
a wp7 nem olyan testre szabható, mint az Android, de lehet benne babrálni. Elég nagy rendszer az is. Mint minden rendszernek ennek is vannak gyermekbetegségei, de nem a felhasználói és nem is sebesség szinten.
Nekem lassan 1 hónapja van meg, de előtte én is variáltam, hogy Xperia vagy Lumia... bizony IGEN NAGY FEJTÖRÉS, de ne ez legyen a világ fájdalma.
Van már wp-re is alkalmazás, kezd egyre több lenni a magyar is, de még kell neki egy kevéske idő, mire harcba szállhat az androiddal.
Jóformán itt már csak kezelőfelület kérdése az egész.....tetszik a metro ui, vagy jobb a timescape/mediascape ui. Kell a Lónyál szerint marketingfogásos kijelző (AMOLED + ClearBlack) vagy a Bravia. Karl Ceiss kamera, vagy Exmor. A sebesség itt már nem számít, a Nokia 40%-al gyorsabb....papíron. Valójában pedig.....kitudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!