Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia N8 vagy Htc Desire?

Nokia N8 vagy Htc Desire?

Figyelt kérdés
Tetszik igazából mindkettő de nem tudok egyértelműen dönteni. Bár a desire felé húz a szívem.

2012. jan. 16. 22:08
1 2 3 4 5 6
 21/51 A kérdező kommentje:
nem lónyálnak szántam csak beelőzött :)
2012. jan. 17. 21:31
 22/51 anonim ***** válasza:

Fölösleges az ilyenekkel vitázni, felsorolhatsz neki 500 érvet is, várhatóan újból le fogja írni, hogy márpedig a Nokia a jobb, mert az a legjobb a világon. Ezután pedig ismét lehülyéz, mert durcizik, hogy nincs otthon a témában. Már nem egy nála jobban hozzáértővel vitázik, akik ráadásul láthatóan nem Nokia ellenesek, de hagyjuk.

Az Apple-Samsung részen én is besírtam, szerintem ebből adódóan már kapásból rájött mindenki, hogy milyen okos. Sebbességben összehasonlíthatatlan a HTC-vel és a többivel.

A HTC fostalicska résznél egyenesen padlót fogtam. Lesz@rozta az egyik legjobb okostelefon-gyártót. Nem semmi! Kíváncsi lennék, kik pontozták fel ezt a tagot 84%-ra.

u.i.: nincs szükség további vitára, ugyanis a kérdező már döntött, és szerencsére jól döntött!

Mellesleg megsúgom, hogy a legtöbb Nokiának 3.2 hüvelyken van 360x640-es felbontása (ez 229 ppi), és ha közelebbről megnézzük, még azok is elég pixeles kijelzők. Viszont még mindig sírva röhögök az iPhone-os részen, merthogy a Nokia kijelzője jobb. Nem tudom tud-e róla, hogy azonos méretű a két kijelző, de az iPhone-nál (gondolom a 4-re gondolt) 640x940 képpont a felbontás, ami 326 ppi-t jelent, ezzel pedig az eddig elért legmagasabb érték.

2012. jan. 17. 22:28
 23/51 anonim ***** válasza:
Egy jó kijelző 250 ppi-től kezdődik, itt már alig vagy egyáltalán nem látszódnak a hibák a vonalak, ívek mentén.
2012. jan. 17. 22:30
 24/51 A kérdező kommentje:

hát igen a szifonnak szép a kijelzője. de mind mondták az N8-nak nyomába se ér :D

én szerettem a nokiát de amit mostanában művel...

ez volt a legjobb nokiám és szerintem ez is marad: [link]

2012. jan. 17. 23:14
 25/51 anonim ***** válasza:
Személy szerint nekem az 5800 anno nagyon tetszett, szokni kellett a kijelzőt, de a maga idejében tudásban nagyon ott volt.
2012. jan. 18. 13:24
 26/51 anonim ***** válasza:

lónyálas!

Nem tudom mit esztek ezen a ppi értéken, de parasztvakítás az egész! Ez olyan, mint amikor a megjeleníthető színek számával vannak elfoglalva az emberek. 65 millió szín. Annyit úgysem tud feldolgozni az ember, ennek töredékét képes értelmezni egyszerre az emberi agy! Olvass utána ha nem hiszed! Valószínűleg azért kaptam 84%-ot, mert hasznos válaszokat szoktam adni. Most is csak azért durvultam el, mert minden ok nélkül fikázni kezdték a Nokia N8-at. Pedig csak leírtam a véleményemet a kérdező kérdésére és akkor még nem írtam semmi rosszat a másik telefonra. Szóval a szópárbajt nem én kezdtem el.

Mellesleg nem mindenki nagyítóval használja a mobiltelefonját! Azért az natív hd felbontás nem olyan kicsi, mint mondjátok. Vegyünk alapul egy 32"-os tévét, aminek a felbontása 1280x720. Még az SD adás képe is szép rajta, ha megfelelő a jel minősége. Na most ennek a felét tudja a Nokia, vagyis 640x360. A tévé esetében ha ekkora felbontás lenne, akkor a 16" is megtenné, ezzel szemben ezek a mobilok 3,5" méretűek. Szóval kicsit gondolkozni kéne. Szarok a ppi értékre, meg felőlem lehet ebben jobb a HTC meg a szifon is, képminőségre tökéletes az N8 Amoled kijelzője is. És ha hiszed ha nem, egy S2-vel is összevetettem, azon kívül, hogy jóval nagyobb a kijelző, nem tapasztaltam kiugró eltérést.

A Nokia szolgáltatásai meg jobbak, mint a többi gyártóé, itt elsősorban az ingyenes világra kiterjedő navigációra gondolok. Máshol meg lehet kókányolni a feltört programokkal, vagy meg is veheted több ezer forintért. Az N8 pedig multimédiás képességei révén magasodik a konkurencia fölé. Noha csak 256 MB RAM-ja van és mindössze 680 MHz-es procija, de ezekkel is tudja ugyanazt, mint pl a HTC! Sőt, a jobb, sokkal jobb kamerának köszönhetően komolyabb felvételekkel is elboldogul. Engem pedig az érdekel, hogy akadás mentes legyen a dolog, ami pedig megvan a kisebb proci ellenére is. Ami meg jó, mert legalább optimálisabb a fogyasztása, nem merül olyan hamar. A kamera pedig még az S2-t is leveri, erről van teszt is, pedig az 1080p-ben tud rögzíteni. És nem a mpx-ek száma számít, hanem a lencse minősége, ami az N8 esetében Carl Zeiss.

Szóval ugyanazt tudja az N8 mint a többi csúcsmodell, csak éppen nincs akkora hw benne. És???? Attól még hiba mentesen és gyorsan tud dolgozni.

És bocs, de a HTC-t nem tartom éppen a legjobb okostelefon gyártó cégnek. De ez szubjektív.

Utoljára kérlek téged, írd már meg nekem légy szíves, hogy miben tud ténylegesen kevesebbet egy N8, mint az itt említett telefonok. De ne az adatokkal gyere, mert egyértelmű hogy nagyobb proci van a többiben, meg több RAM stb....., de mint mondtam kit érdekel, ha ugyanúgy meg tudok vele csinálni mindent, sőt, alacsonyabb energiafogyasztással.

Remélem érted amit mondani akarok. Én meg várom azokat, amiket nem tudok megtenni egy N8-al! És a fikázást sem én kezdtem, úgyhogy mélyen magadba nézhetsz barátocskám!

2012. jan. 20. 12:01
 27/51 anonim ***** válasza:

Az előző regényemhez hozzáfűzöm még, hogy azért a Nokia sem tökéletes, pl lehetnének olcsóbb telefonjaik is, illetve a Symbian is hagy némi kívánnivalót, gondolok itt a gyatra gyári böngészőre, de szerencsére van Opera, amivel operálható a helyzet.

Illetve a rendszer a sebessége valóban elmarad a többi op rendszertől, de ez mikroszekundumokban mérhető, és ha elindítok egy programot vagy hd-s játékot, ott már nincs akadás, tökéletesen működik.

Szóval a Nokia sem maradéktalanul teljes, de szerintem ilyen gyártó nincs is, mint ahogy hibátlan op rendszer sincs.

És nem vagyok elvakult, mert a Nokia 3210 és 3310 után egy 7610-es Nokiám volt és utána megszakadt a kapcsolatom a gyártóval. Inkább a SE, és a Samsung volt előnyben részesítve. Az N8-al tértem vissza és a sok negatív kritika ellenére összességében egy nagyon jól használható, mindent tudó telefont ismertem meg és nekem semmi bajom a Symbiannal. Bármilyen rendszer is lenne rajta, a tudása a lényeg, az meg kiemelkedő és mint írtam már, több dolgot is tud, amit a konkurencia nem. Ezért ajánlottam inkább ezt, mint a HTC-t!

2012. jan. 20. 13:07
 28/51 Nyúlós lónyál ***** válasza:
Attól, hogy te nem vágod a ppi értékét, mi még értjük. Egy adott területen lévő képpontok száma ugye, ami 250 ppi alatt messzebbről nézve is torzított íveket ad, közelebbről nézve gond nélkül megszámolhatóak a betűk széle mentén. Ha vak vagy, akkor menj el szemorvoshoz, a szemüveg besegít. Az AMOLED technológia nem olyan nagy szám, mint gondolod, tipikus betegsége a "pöttyösség", ezáltal a kijelző felbontása mégalacsonyabbnak tűnik, bár ezt a homolyosodott képpel kiküszöbölik. Ugye nem is kell mondanom, miért nem találtál különbséget az S2 és N8 kijelzője között, mindkettő ppi-je egyforma, 210-210. Az S2 egy tál sz@r, nem azzal kell összehasonlítani, viszont legalább RGB technológiát használ, nem spóroltak ki belőle mindent, amit lehetett. Továbbá azt sem kell mondanom, hogy a tévét 3 méterről nézed, a telefont 30 centiről, ugye nem akarod, hogy matematikába bonyolódjunk és arányokat számoljunk? Továbbá eddig nem tudtam róla, de kiderült, hogy az N8 processzora egy ARMv6-os őskövület, ez felsőkategóriában nem áll helyet. A hátrányait nem kezdem el sorolni, google a barátod, olvashatsz arról, mi az ARMv6-os és ARMv7-es utasításkészlettel ellátott CPU-k között a különbség. A rendszerről annyit, hogy bár én szerettem a Symbian-t anno pl. az 5800-nál, viszont a gyári szoftver nem sok mindenre képes. Ez az Anna-nál sem javult sokat. Főzött ROM kilőve, egy ép emulátort nem lehet rányomni, persze én ezeket nem használom ki, de példának nagyon jó, milyen hátrányai is vannak a rendszernek a nyílt forráskódú Androiddal szemben. Nem akarok tovább vitázni, vegyél pár informatika órát, aztán beszélhetünk.
2012. jan. 20. 13:16
 29/51 Nyúlós lónyál ***** válasza:
Ismétlem önmagam, a Nokia legnagyobb baja még mindig az árazás. Minőségileg sokkal jobbnak tartom, mint például a Sony vagy Samsung készülékeit. Viszont a HTC-vel nem tudja felvenni a verseny, és ezt csak akkor tapasztalod meg, ha személyesen is lesz alkalmad hosszabb távon nyomogatni. A Sense az Sense, nem véletlenül vezet toronymagasan a többi Androidos kütyüvel szemben. Anyaghasználatot tekintve szintén az egyik legjobb, rajta kívül egyedül a Nokia gyárt normális készülékházakat, és még úgyahogy az Apple. A HTC és a Samsung rendszere között óriási a különbség, nincs összehasonlítási alapja, szóval ne egy Samsung készülék alapján ítéld meg az Androidot. Ha egyszer a kezeid közé kerül, meg fogod látni, hogy mennyivel komolyabb, megfontoltabb és precízebben megalkotott rendszer és készülék, mint pl. a Sony vagy bármelyik. Addig viszont csak légből kapott beszéd az, hogy ó mivel jobb a HTC, mind a Samsung meg blabla. Mindenki próbálja ki mindkettőt, kiderül.
2012. jan. 20. 13:24
 30/51 anonim ***** válasza:

lónyál

még mindig nem érted! arra is szarok, hogy milyen architektúrájú stb....

Amit tud, azt tudja. Nem kell ide egy okosjancsi aki megmondja használat nélkül, hogy bizony elavult, mert már van erősebb is! Igen van, de minek????

Ez mobil, vágod?

De mobilfunkciónál azért jóval többet tud, így nagyon is megállja a helyét!

Te beleestél abba a csapdába, hogy elélvezel a dupla magtól is. Én vagyok az a hülye, akivel ezt bekajáltatják!

Jogod van hülyének lenni, de legalább ne terjeszd a kórságodat!

És hiába kértem konkrétumokat, nem mondtál semmit. Hát ez vagy te! Egy nagy senki, akinek csak a szája nagy! Most már bizonyosságot nyertem efelől, mert semmit sem tudtál mondani arról, hogy mit nem tudok megcsinálni!

És a Sense a HTC-vel együtt legalább olyan szar, mint a fos android. Jól kiegészítitek egymást! És nyugodtan belemehetsz a matekba, sőt, ajánlanám, mert az arányokkal nem vagy tisztában!!!!! Idióta!

Részemről itt tényleg vége. Ostoba emberrel nem érdemes leállni vitázni.

2012. jan. 20. 17:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!