Nokia N8-at vegyek vagy Nokia N9-et?
OFF
kit érdekel a galaxy s 2? nem ez volt a kérdés!
ON
A 2 közül mindenképp az N9-et venném, hardverben és szoftverben is sokkal inkább ott van.
Persze, az N8 gondolom, nem a Symbian és nem a 600 MHz-es processzor miatt tetszett meg, hanem a kamera miatt, amihez a gyenge proci által okozott hosszú exponálás miatt nagyon stabil kéz kell.
Az N9-é elvileg gyengébb, viszont egészen más technológiára épül, a kateóriájában kiemelkedő a minősége. Mondhatjuk, hogy ez hosszú évek kínlódása óta a ez Nokia első normális telefonja.
Kissé félre vagy informálva, a 600 MHz helyett ugyanis 680 MHz van benne és ez miatt lenne lassú az exponálás?????
Látszik mennyire értesz hozzá, ezt bizonyítod a fals adatok írásával!
"Nem a Symbian miatt és a gyengébb proci miatt választanád az N8-at!" Ez tetszett.
Említetted a Galaxy S2-t, na az pl a két mag, magonként 1,2 GHz-en üzemelő csoda megakad angry birds közben, míg az N8 a maga 680 MHz-ével röhögve viszi a hd-s játékokat is, és a 720p filmeket is.
Optimalizálás mond ez neked valamit?
A kérdésre válaszolva pedig, én az N8 mellett tenném le a voksomat. Ha egy multimédiás okosságot akarsz, akkor ez a nyerő dolog. Mindent tud és könnyű a használata, stabil és gyors, amin a Belle frissítés csak fokozni fog. A legjobb fényképezős mobil ami a létezik a piacon. Az exponálás meg kellően gyors, a fenti vélemény csak user error.
Nem rossz az N9 sem, formaterv csillagos ötös, de nem tud annyit, mint az N8! Pl. nincs FM transmitter, ezt én nagyon szeretem, stereo minőségben hallgatom vele a kocsikban a zenét, továbbá nincs HDMI kábel csatlakozási lehetőség, amivel meg LCD tv-re kötöm, és 720p-en nézek rajta hd filmket, akadás mentesen! Program is jóval több van rá. Szóval N8!
És hol maradnak a tények kedves nyúlós lónyál? Mert ez így önmagában kevés, hogy sokkal többet tud mint az N8! Én legalább leírtam a különbségeket az N8 javára, azon kívül ugyanazt tudják. Egy valamit nem írtam le, ez pedig az ár, ami meg fele annyi, mint az N9! Ráadásul az N9 rendszere halott, bár támogatás még van rá, ami kimerül egy pár frissítéssel, de programot sem fognak rá írni a jövőben, a kezdeti lelkesedés majd alábbhagy, elvégre egy halott rendszerre programot írni nem nagy kihívás! A Symbian meg támogatott marad 2016-ig biztosan.
Ami haverod telefonját illeti, találkoztam én olyan iPhone-nal is, ami 5 mp-ig is gondolkozott, mire megcsinálta amit nyomtam neki. Szóval ha nem tudja megfelelően használni a telefont, az nem a telefon hibája, hanem egyszerűen user error! Én nyúzom már egy ideje, de megakasztani nem tudtam. A kamera meg a legjobb benne, ezt nem én állítom, hanem nálam hozzá értőbb emberek, akik tesztelek is ezeket a telefonokat. mobilarena.hu, itt rengeteg infot lehet találni.
Szóval kíváncsian várom, mi az a sokkal több, amivel többet tud az N9! Az 1,4 GHz-es procit le ne írd, mert az 680 MHz-en is tudja azokat, amiket az N9, de az N8 még HDMI csatlakozót is kapott, amivel meg HD-s mediaplayerként is lehet használni a telót. Szóval 680 MHz-en tudja az N8, 1,4 GHz-en az N9 meg nem. Szóval érdekes ez valahol, de ez van!
Igen, szeretnék még tényeket, főleg ilyen zseblámpa funkció-hoz hasonlóakat, olyan jót röhögtem így korán reggel, legalább felvidítottad a napomat. Tudod, egy százezres készülék esetében nem a van zseblámpa funkciója, vagy nincs kérdést teszem fel magamnak, de örülök, hogy vannak ilyen gyöngyszemek, mint te, akiknek ez is fontos! Amúgy az N8-ban van egy AF segédfény, ha nem tudod mi az, akkor keress rá! Ez vörösen világít méghozzá nagy fénnyel, és van már olyan program, ami ezt használja un. zseblámpafunkció-ként.
A processzorban igazad van, összetévesztettem a megszólalásig hasonlító Lumia 800-al, de az meg WP7-et futtat.
2010-ben vicc a 256 MB RAM! Felhívnám a figyelmedet, hogy 2011-et írunk és lassan már 2012 lesz, de ezzel együtt még vannak olyan háztartások, ahol az asztali PC RAM-ja is ennyi! Ezek megy ugye mobilok!
A sebesség jó mindkettőben, és ez tapasztalat nálam. Lehet, hogy minden cigány a saját lovát dicséri, de én a tények miatt is írom, hogy bőven elég a vas az N8-ban! Akadás mentesen megy rajta minden 1280x720 felbontásban, ez több mint elég egy telefontól, és teszi mindezt 680 MHz-es procival és egy 256 MB RAM-al, igaz van grafikus gyorsító is, de melyik mai telefonban nincs?
Szóval amíg ezt tudja egy telefon akadás mentesen, addig nagyobb hw-re nincs szükség, mert csak parasztvakítás az egész! 1 GHz, 1,4 GHz, 2 mag, sőt jövőre már 4 magosak is lesznek? És az optimalizáció? Sajnálom, te a nagyobb számok bűvöletében élesz, ez viszont e-pénisz növelésen kívül semmire sem jó! Én viszont nem villogni veszem a telefont!
Proci ide vagy oda, alapfunkciókat tekintve ugyanazokat a dolgokat tudják, ám az N8-ban van FM Transmitter, van HDMI csatlakozási lehetőség! Ezeket pl nem tudod megcsinálni egy N9-el!
Jössz itt az anyaghasználattal! Attól, hogy polykarbonát, még műanyag, és ugyanúgy sérülékenyebb, csak kevésbé látszik, tehát az N8 fémháza még mindig strapabíróbb! Engem ugyanis az érdekel vajon karcos-e a telefonom, nem pedig az, hogy legalább nem látom ha karcos!
Felbontás sokkal nagyobb! 3,5" 360x640, és 3,9" 480x800! Biztosan kiszámoltad, én elhiszem neked azt az 50ppi különbséget, de nem eget rengető a különbség, de ha szerinted az, akkor számold meg szabad szemmel nagyító nélkül. Tudod otthon egy 32"-os LCD TV-m van aminek max 1280x720 a felbontása! Kicsit hasonlítsd össze a collokat és talán rájössz mit is akartam ezzel mondani.
Mobilkijelzőre tökéletes a felbontása, tévére meg ott a HDMI és máris 720p anyag jön ki a telóból!
Én nap mint nap használom, sokat telefonálok vele, internetezek is vele ( vicces ezt említetted hogy lassú, hát én 1,5 MB/s töltök le vele wifi-n, nem éppen lassú de rád bízom!), ha úton vagyok használom a kiváló navigációt, esténként pedig HD filmeket nézek vele a tévével összekötve. Igaz, naponta töltöm, de legalább kihasználom és nem csak e-pénisz növelésre van. Ezzel többet tudok, és bárki többet tud megcsinálni, mint az N9! Aki meg csak a számok bűvöletében él, az vegyen N9-et. Semmivel sem kap többet, sőt kevesebbet, ellenben drágább vagy 60-70 eFt-tal!
Nem mondom, hogy rossz telefon lenne az N9, mert pl a formaterv kiváló, de ezért nem adok ki ennyi pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!