Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Nokia E7 vagy N8? Melyiket...

Nokia E7 vagy N8? Melyiket vennétek meg?

Figyelt kérdés
L16
2011. júl. 23. 15:48
1 2 3
 21/30 Panda Péter ***** válasza:

ilyenkor tudom felhúzni magam. ha már döntöttél, minek kérdezel? olyan mintha a falnak beszélnék.

de vedd csak meg a symbianodat nyugodtan, csak utána nem kell rinyálni mikor rájössz hogy iszonyat rossz az OS.

[off] mobilba minek olyan jó kamera? úgyse beállított képeket vesz fel vele az ember. aki komolyan fotózni akar az vegyen fényképezőgépet, aki komolyan zenét hallgatni, az zenelejátszót, stb. [\off]

BTW az android is megvan net nélkül, és van olyan mobilnet előfizetés ami csak párszáz forint havonta. de mint mondtam, te tudod, én csak segíteni akartam.

2011. júl. 25. 16:34
 22/30 anonim ***** válasza:
hagyjad, ezeknek beszélhetsz, úgyse lesz hatása. azért válaszolok már jóval kevesebbet, mert az ilyenekbe belefáradtam már.
2011. júl. 25. 17:33
 23/30 A kérdező kommentje:

Azért kérdeztem mert még nem voltam benne biztos, de nem csak itt kérdeztem, és máshol is nagyon sokan válaszoltak!

Egyébkén Németországban a legolcsóbb mobilinternet 40 eurónál kezdődik havonta.

Köszönöm a válaszokat!:)

2011. júl. 25. 20:03
 24/30 anonim ***** válasza:
a böngészés jó lassú lesz rajta
2011. júl. 25. 20:04
 25/30 A kérdező kommentje:
nem fogok rajta:)
2011. júl. 25. 20:33
 26/30 Kovács János Balázs ***** válasza:
Ha azt kérdezi a kérdező, hogy E7 vagy N8 akkor ne javasolj egy harmadikat, mert nem ez volt a kérdés Kisfiam!
2011. júl. 26. 07:03
 27/30 Kovács János Balázs ***** válasza:
Mitől lenne lassú apukám? Nem ugyanaz a HSPA meg HSUPA van benne. Ennyire nem kell fikázni, ha már mindenképpen ezt teszed!
2011. júl. 26. 07:04
 28/30 anonim ***** válasza:
Balázs: az kimaradt, hogy nem csak B/G hanem N szabványú Wifit is támogat az N8. Ez pont azért jöhet jókor, ha a drága mobilnet árak miatt Wifiről netezne a kérdező. Amúgy nem lesz lassú a netezés az N8-al, csak egy Opera Mobile 11.1-et kell használni.
2011. júl. 26. 08:55
 29/30 anonim ***** válasza:
Nagyon nehéz a kérdés, mert vitathatatlanul két olyan készülékről van szó, ami a maga területén nagyon-nagyon jó. Rögtön mondom a pro-kontra érveket, csak előtte nem tudom szó nélkül hagyni a symbian op. rendszert érő méltatlan kritikákat. Mivel nem mai a kérdés, azóta már 2 azaz kettő frissítés is kijött ezekhez a készülékekhez és NINCS, ismétlem nincs semmi olyan szolgáltatás vagy egyéb dolog más rendszerekben, amit a symbian ne tudna ugyan úgy megoldani. De! Minden elfogultság nélkül írom, amit írok. Aki telefont akar venni, ez Nokiát vesz. Jó lesz a Win7 op.rendszer is, de szó nincs arról, hogy a Symbian meghalna. Miért is tenné? A windows gyökerei 1980' évekre nyúlnak vissza. Csak azért ósdinak tartani, mert régi a motorja meglehetősen nevetséges érv, hiszen 2 évente frissül a kor igényei szerint. És ezt a symbian is ugyan úgy megteszi. Nem értem hol a gond? Alig fél éve, hogy vettem egy androidos samsung Galaxyt abban a renényben, hogy életem készülékét megvettem. 2 hónapig használtam, minden napja kínszenvedés volt, olyan szinten, hogy maga a telefonálás vált lehetetlenné. Ez egy Nokia telefonnal SOHA nem fordul elő. Úgy hajítottam el az androidot a lecsóba, hogy ihaj. Akkor döntöttem úgy, hogy választom azt, aki 25 éve mobiltelefonokat gyárt, tudja mi az a telefon, szinte minden licenc és szabadalom a kezében van, érti és érzi mire van szükségem, minőségi cuccokat gyárt és stabil. Ezzel lezártam a Symbian részét, mert tökéletesen jó op. rendszer, mindent tud, amit a mai kor elé támaszt követelményként. Én pont ebben a dilemmában vagyok, mert a qwerty egy kincs, de a 12Mpixel kamera csábító. Ugyanakkor objektíven azt kell mondjam, hogy az E7 talán azért jobb megoldás számomra, mert a HD videója kiváló, amoled kijelzője gyönyörű és hibátlan képeket készít 8Mbixel-el is. Aki fotózni akar jobban, annak az N8 való, de nekem hiányozna a qwerty, ami böngészésnél, mail írásnál nagyon jól jön. És ez a qwerty kenterbe veri az összes más gyártó qwerty billentyűjét olyan hatalmas nagyságrendi különbség van minőségben és kivitelezési precizitásban.
2011. aug. 31. 19:08
 30/30 anonim ***** válasza:
Csak még egy dolog, mert olvastam, hogy valakinek a Nokia 5230-al gondjai akadtak GPS fronton. Szögezzük le, hogy a Nokia 5230 alsó-közép kategóriás készülék. tehát abból kellene kiindulni, hogy ennyi pénzt szántál rá, amennyi az vót, és azért a pénzért nem igen kaptál vlna más, hasonló képességű telót. Egyik rendszer sem tökéletes, egy szoftver frissítés lehet segített volna, mert rengeteg barátom használ 5230-at hiba nélkül, tök elégedetten. Ha komolyabb valakinek az igénye egy-egy területen, nyilván olyan készüléket ésszerű választania, ami arra a megoldásra jobban ki van hegyezve. Nem gondlom például, hogy akár az N8 akár ez E7 esetén hosszú perceket kellene várni a GPS-re vagy jelentkeznének azok a problémák, amiket tapasztaltál. A Nokia, és ez nagyon fontos, alapvetően telefonokat gyárt. Szóval a Nokia 5230-al biztosan sosem fog előfordulni az, hogy a beérkező hívásokat például nem tudod felvenni, hiába simogatod a kijelződet. Nálam az androidos Samsung galaxy-m esetén 20 hívásból 2-t fel se tudtam venni. Ezek olyan orbitális szoftver hibák, amik egy Nokiánál elképzelhetetlen lenne, mert azzal telefonálni mindig fogsz tudni. Lehet, hogy bizonyos funkciók nem olyan gyorsak, aminek több oka is lehet, de meg kel értsd, alapvetően ez akkor is egy telefon, mit néha-néha másra is használunk, de túl sokat nem lehet, mert naponta töltheted. Szóval a cél mindig az, hogy tudj beszélni akármikor, akárhol. Persze minden élmény fokozható és ezt az új Symbian Anna, de a mostani Bele még inkább bizonyítja, hogy úgy képesek fejleszteni szoftvert, hogy az nem hiúsítja meg a telefonálást. Merő véletlenségből egyébként egy Motorola Droid 2 (Milestone 2) is nálam van 3 hónapja. Egyik napról a másikra olyan szinten behlt a szoftvere, hogy minden 5dik másodpercben lapoz egyet a kezdő képernyő, meghiúsítva ezzel azt, hogy bármelyik menübe bele léphessek. Kvázi nem lehetséges sem hívás fogadás, de még csak segély kérés sem. A készülék zsír új, 2 hónapig hibátlanul ment (kisebb problémákkal), de mostanra gyakorlatilag használhatatlan. 1Ghz es proci ide vagy oda, Android 2. ide vagy oda, qwerty billenytű ide vagy oda, tény, hogy 2 Android vásárlásból kettő készülék 4 hónapon belül használhatatlan lett. Nem esett le, nem érte víz, egyszer csak rotty az op. rendszer. Magyarul ez egy kiforratlan, néhány éve kikísérletezett, licencek és szerzői jogokat szana szét sértő rendszer, amit a licenc tulajdonosok össze-vissza perelnek és felelősséget senki sem vállal. Nekem meg 150 ezrembe van 2 olyan készülék, ami nem megy. Nokia telefonnal ilyen dúrva problémáim soha sem voltak, de elismerem, hogy az is fejleszthető. Windows op. rendszert is szidjuk mégis azon nyomod te is én is. Miért? A 30 éves tapasztalat és világméretű elterjedés miatt. Ennyi a lényeg, ráadásul könnyen lehet, hogy az N8 és az E7 később szabadon cserélhető lesz más op. rendszerre (pl: meego, vagy Win7), aki akarja. Jó készülékek, jó hardverrel, kiforrott, biztos op. rendszerrel.
2011. aug. 31. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!