Csak még egy dolog, mert olvastam, hogy valakinek a Nokia 5230-al gondjai akadtak GPS fronton. Szögezzük le, hogy a Nokia 5230 alsó-közép kategóriás készülék. tehát abból kellene kiindulni, hogy ennyi pénzt szántál rá, amennyi az vót, és azért a pénzért nem igen kaptál vlna más, hasonló képességű telót. Egyik rendszer sem tökéletes, egy szoftver frissítés lehet segített volna, mert rengeteg barátom használ 5230-at hiba nélkül, tök elégedetten. Ha komolyabb valakinek az igénye egy-egy területen, nyilván olyan készüléket ésszerű választania, ami arra a megoldásra jobban ki van hegyezve. Nem gondlom például, hogy akár az N8 akár ez E7 esetén hosszú perceket kellene várni a GPS-re vagy jelentkeznének azok a problémák, amiket tapasztaltál. A Nokia, és ez nagyon fontos, alapvetően telefonokat gyárt. Szóval a Nokia 5230-al biztosan sosem fog előfordulni az, hogy a beérkező hívásokat például nem tudod felvenni, hiába simogatod a kijelződet. Nálam az androidos Samsung galaxy-m esetén 20 hívásból 2-t fel se tudtam venni. Ezek olyan orbitális szoftver hibák, amik egy Nokiánál elképzelhetetlen lenne, mert azzal telefonálni mindig fogsz tudni. Lehet, hogy bizonyos funkciók nem olyan gyorsak, aminek több oka is lehet, de meg kel értsd, alapvetően ez akkor is egy telefon, mit néha-néha másra is használunk, de túl sokat nem lehet, mert naponta töltheted. Szóval a cél mindig az, hogy tudj beszélni akármikor, akárhol. Persze minden élmény fokozható és ezt az új Symbian Anna, de a mostani Bele még inkább bizonyítja, hogy úgy képesek fejleszteni szoftvert, hogy az nem hiúsítja meg a telefonálást. Merő véletlenségből egyébként egy Motorola Droid 2 (Milestone 2) is nálam van 3 hónapja. Egyik napról a másikra olyan szinten behlt a szoftvere, hogy minden 5dik másodpercben lapoz egyet a kezdő képernyő, meghiúsítva ezzel azt, hogy bármelyik menübe bele léphessek. Kvázi nem lehetséges sem hívás fogadás, de még csak segély kérés sem. A készülék zsír új, 2 hónapig hibátlanul ment (kisebb problémákkal), de mostanra gyakorlatilag használhatatlan. 1Ghz es proci ide vagy oda, Android 2. ide vagy oda, qwerty billenytű ide vagy oda, tény, hogy 2 Android vásárlásból kettő készülék 4 hónapon belül használhatatlan lett. Nem esett le, nem érte víz, egyszer csak rotty az op. rendszer. Magyarul ez egy kiforratlan, néhány éve kikísérletezett, licencek és szerzői jogokat szana szét sértő rendszer, amit a licenc tulajdonosok össze-vissza perelnek és felelősséget senki sem vállal. Nekem meg 150 ezrembe van 2 olyan készülék, ami nem megy. Nokia telefonnal ilyen dúrva problémáim soha sem voltak, de elismerem, hogy az is fejleszthető. Windows op. rendszert is szidjuk mégis azon nyomod te is én is. Miért? A 30 éves tapasztalat és világméretű elterjedés miatt. Ennyi a lényeg, ráadásul könnyen lehet, hogy az N8 és az E7 később szabadon cserélhető lesz más op. rendszerre (pl: meego, vagy Win7), aki akarja. Jó készülékek, jó hardverrel, kiforrott, biztos op. rendszerrel.