Mi a véleményetek az okostelefonokról?
akkor vegyél butatelefont
Siemens A35, Nokia 1110, Ericsson T10 csak rád várnak.
Mi az a nem sok jó? Mert van akinek fölösleges egy okostelefon. Vagy azért mert fölösleges számára a sok funkció vagy hülye és nem tudja használni. Na az utóbbi csak szidni fogja ezeket és nem sok igazság van abban amit mondanak.
Én, ha nem is minden funkcióját, de a legtöbbet kihasználom rajta.
Ki a rák akarja naponta tölteni őket?
Láttam olyat Samsung Galaxyn hogy úgykell felvenni hogy a hívást áthúzod egyik oldalról a másikra és úgy veszi fel.
Haverom szerencsétlenkedett vele azt nemtudta felvenni ...
Ilyen gagyi telefonokat.
Egyedül az iPhone jó érintősben a többi hulladék.
Szerintem egyáltalán nincs vele baj. Egy jó érintőkijelző nagyon praktikus tud lenni, de ez nem feltétele az okostelefonoknak.
Az sem hátrányos, ha nem kell mindenhová egy hátizsáknyi kütyüt magaddal cipelned.
Ha nem lenne okostelefon kb. ezeket kellene magaddal cipelned:
-Mp3 lejátszó
-digitális fényképezőgép
-GPS
-internet tablet
-Sony PSP/Nintendo DS
-mobiltelefon
Így viszont egy tenyérnyi készülékben benne van minden, meg ha általában nincs is minden funkcióra szükséged (kinek van?), mégsem fő a fejed, hogy valami épp akkor nincs a közeledben, amikor kellene.
Ha pedig mégsem igényelsz ekkora tudást, (majdnem) minden telefon gyártó készít alsó árkategóriás telefonokat, amik akár csak annyira képesek, hogy telefonálj és SMS-ezz velük és kibírnak másfél hetet egy töltéssel.
Nem kell őket szeretni, de ne tégy, úgy, mintha nem lenne választási lehetőséged.
Pedig nagyon jók ha ki tudod használni.
Az Iphone istenítése szerintem felesleges, vannak más hasonlóan jó telefonok is.
Ami a lényeg ki tudod használni (javaslok hozzá egy mobil-netet ha lehet vagy ha a munkahelyeden/otthon van Wifi kapcsolat az is remek)
Szóval az hogy a zsebedben vagy egy GPS tudsz e maileket írni olvasni zenét hallgatsz róla esetleg weblapokat meg tudsz nézni, e könyvet olvasni stb. Ez szerintem nem hátrány sőt...
És persze van még rá kis millió alkalmazás.
Na ha ezekből az egyiket sem akarod használni vagy nem tudod elképzelni hogy szükséged van rá akkor tényleg fölösleges.
(és mielőtt akárki lehurrog, ez nem lenézés csak agyfaszt kapok azoktól akiknek csak azért van okos telefonjuk hogy legyen)
Amit viszont tudomásul kell venni hogy az okos telefonnal foglalkozni kell, szóval hiába veszel pld az iphone 4 et alapból a dobozból kivéve egy buta akármi, ha elkezdesz rá programokat telepíteni onnantól kezd el igazán "okos" lenni a telefon.
És igen a legtöbb okos telefonnak nagy hátránya hogy nem bír sokat az aksija, elég durva hardver van mögötte és a nagy kijelző se fogyaszt keveset.
Én magam részéről soha nem értettem hogy minek többet tudnia a telefonnak annál, hogy telefonálja meg sms-t írjak esetleg egy alap minőségű fényképet csináljak ha épp nincs nálam fényképező gép.
Na addig gondolkodtam így míg nem vettem egy SE X8-at (tudom hogy nem csúcs kategóriás, de én szeretem).
Megvettem, mert nagyon tetszett, de még akkor is úgy voltam vele hogy egyáltalán nem fogom kihasználni.
Ahoz képest, majd minden funkcióját kihasználom.
De tény hogy az aki egy alap telefont nem tud kezelni, az megbolondul egy okos telótól.
Tessék figyelembe venni: az okosteló csak annyira lesz okos, mint a gazdája!
Láttam a metrón egy kölköt sms-t írni: klasszikus 1-9 bill-t használt a képernyőn, 2 megálló között 3 szót írt le. Na az ilyenek kapnak agyhúgykövet a náluk jóval okosabb telefonoktól, aztán hüjéket kérdeznek :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!