Lopási ügy. Szerinted?
Az a helyzet az, hogy ma a suliban ellopták a telefonomat. Mivel egész nap abban a teremben voltunk, így a padban hagytam. Egyik órán kint voltunk udvaron, (teló még mindig a padba volt elvileg...) és mikor már visszamentem nem volt ott. Mielőtt lementünk az udvarra, nem néztem meg, hogy ott van-e, de gondolom ott volt, mert a padtársam mindig ott ült a padnál, és én sem mozdultam ki az osztályból.
Előfizetéses vagyok, és a telefonom értéke meghaladja a húszezer forintot. (22 ezer). Szóltam a tanároknak is, az osztályból nem engedtek ki addig senkit, míg át nem kutatták a táskáját. Senkinél nem találták meg, de az egyik osztálytársam ilyen ügyeiről híres, és utána mentek a buszmegállóba. ott nem találták, így elmentek a testvéréhez, aki a sulitól nem messze lakik, és ott találták őt. A gyerek nem 'vallja be', hogy ő lett volna az, de nem is biztos hogy ő volt, és ha elakarja vinni, nyilván nem vallja be. lehetséges, hogy a tesójánál lerakta a mobilt...
Ilyen esetekben mit lehet tenni? A kártyát már letiltottuk, így hívni nem tudnak róla. Még a mai nap folyamán letiltatjuk az egész telót, hogy bekapcsolni se lehessen. Aztán valami kódot is meg kell adni, hogy figyelni tudják, hogy lehet, vagy valami ilyesmi...
Házkutatást ilyen esetben lehetne kérni, vagy már teljesen felesleges? Rendőrségnek érdemes bejelenteni? Kérlek segítsetek, hogy ti mit tennétek!
Nagyon szépen köszönöm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!