Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lopási ügy. Szerinted?

Lopási ügy. Szerinted?

Figyelt kérdés

Az a helyzet az, hogy ma a suliban ellopták a telefonomat. Mivel egész nap abban a teremben voltunk, így a padban hagytam. Egyik órán kint voltunk udvaron, (teló még mindig a padba volt elvileg...) és mikor már visszamentem nem volt ott. Mielőtt lementünk az udvarra, nem néztem meg, hogy ott van-e, de gondolom ott volt, mert a padtársam mindig ott ült a padnál, és én sem mozdultam ki az osztályból.

Előfizetéses vagyok, és a telefonom értéke meghaladja a húszezer forintot. (22 ezer). Szóltam a tanároknak is, az osztályból nem engedtek ki addig senkit, míg át nem kutatták a táskáját. Senkinél nem találták meg, de az egyik osztálytársam ilyen ügyeiről híres, és utána mentek a buszmegállóba. ott nem találták, így elmentek a testvéréhez, aki a sulitól nem messze lakik, és ott találták őt. A gyerek nem 'vallja be', hogy ő lett volna az, de nem is biztos hogy ő volt, és ha elakarja vinni, nyilván nem vallja be. lehetséges, hogy a tesójánál lerakta a mobilt...

Ilyen esetekben mit lehet tenni? A kártyát már letiltottuk, így hívni nem tudnak róla. Még a mai nap folyamán letiltatjuk az egész telót, hogy bekapcsolni se lehessen. Aztán valami kódot is meg kell adni, hogy figyelni tudják, hogy lehet, vagy valami ilyesmi...

Házkutatást ilyen esetben lehetne kérni, vagy már teljesen felesleges? Rendőrségnek érdemes bejelenteni? Kérlek segítsetek, hogy ti mit tennétek!

Nagyon szépen köszönöm.

2011. máj. 24. 14:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
gondolom az imei szám...
2011. máj. 24. 15:16
 12/21 A kérdező kommentje:

Kért a nő valami kódot, hogy figyelni tudják a telefont vagy mi, szerintem nincs lényege, lehet valamit félreértettem.

Utolsó előtti köszönöm :)

.asdfvb jó nektek :D

2011. máj. 24. 15:18
 13/21 bp1985 ***** válasza:
Azt, hogy próbálkoztak a pin kóddal, nem látják, de lényegtelen. Házkutatást nem kérni kell. Te nem kérhetsz. Azt bíróság adja ki a Rendőrség, vagy valamely hivatalos szerv részére. Azon kívül, hogy feljelented, és kapsz egy papírt 30 nap múlva, hogy nincs meg az elkövető, semmit nem tudsz tenni. A telefon jelenlegi ára tuti nem 22 ezer ft. Az egy dolog, hogy annyiért vetted, de a jelenlegi árat kell nézni az elkövetés idején.
2011. máj. 24. 15:19
 14/21 A kérdező kommentje:

Igen, az az.

Imei :)

2011. máj. 24. 15:20
 15/21 A kérdező kommentje:
Akkor nem a pin-kóddal próbálkoztak, hanem a bekapcsolással. Bocsánat, ideges voltam, elírtam 1-2 dolgot.
2011. máj. 24. 15:21
 16/21 anonim ***** válasza:

Röviden leírom:

1 Elcseszted hogy letiltottad a telefont. Ha vissza is kerül, sok pénzbe lesz üzembe állítani.

Másrészt nem tudod felhívni. Ezzel az utolsó lehetőséged veszett el arra, hogy hívd a telefont.

2. Elcseszted hogy letiltottad a simet. Ilyen esetben elég csak a kimenő hívásokat illetve költséget generáló szolgáltatásokat letiltani. Így üzemelhet a telefon, az üzemelő telefont be tudják mérni. A kikapcsoltat nem.

3. Házkutatás? Te semmit se kérhetsz. Max elnézést. Ami jogodban áll, az a feljelentés.

2011. máj. 24. 17:19
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem tiltottuk le az egész telefont, azóta már voltunk a rendőrségen. Megírták a jegyzőkönyvet, elküldik a szolgáltatónak, aztán lesz valami.

Amúgy szerintem csak a előfizetéses bigyuszt tiltattuk le, nem az egész simet.. vagyis remélem

2011. máj. 24. 20:36
 18/21 bp1985 ***** válasza:
De a letiltott telefonnal ha próbálkozik csatlakozni, akkor is be tudják mérni, bár nem fogják. Ha a gyilkosok szabadon rohangálnak, akkor egy telefontolvaj pont nem érdekli őket. Amúgy pedig ilyen esetben ingyenes a feloldása, amint bemutatod a papírt, hogy ellopták.
2011. máj. 24. 20:53
 19/21 A kérdező kommentje:

köszi bp :)

amúgy ja.. egy telefon nagyon nem hozza őket lázba, mondjuk van jobb dolguk is :/ de egyébként tesómnak a régebben ellopott telója is meglett rá kb. két hónapra, szóval most én is reménykedem. :)

2011. máj. 24. 21:31
 20/21 bp1985 ***** válasza:
Olyankor van rá esély, ha valakit elkapnak, és megtalálják nála. De hidd el, hogy nem fognak egyenként odamenni az összes Magyar lakoshoz, hogy mutasd, mid van:)
2011. máj. 24. 21:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!