Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha magántelefonszámon hívogat...

Ha magántelefonszámon hívogat valaki (le van tiltva a száma), ki tudom deríteni ki az?

Figyelt kérdés
Felveszem, nem szól bele, majd pár másodpercen belül leteszi (vagy én, ha megelégelem). Ezt ki lehet deríteni valahogy, ki ez? Milyen gyakoriságú hívogatás után lehet rendőrséghez fordulni, hogy foglalkozzanak is vele? Vagy a telefonszolgáltatónál ki lehet deríteni?
2011. ápr. 26. 23:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nem tudod kideríteni, a szolgáltató nem adja ki, ha a személy letiltotta a számát. Csak akkor adnák ki, ha valami baj történne, és a bírósági végzés alapján kiadják a rendőrségnek. Csináld azt, hogy vedd fel, de ne szólj bele, ne is lélegezz...!!! Egyszercsak biztos beleszól majd, hogy "Halló", és talán felismered a hanját... Vagy cserélj telefonszámot!
2011. ápr. 26. 23:19
 2/7 anonim ***** válasza:
Vagy magántelefonszámot egyszerűen ne vegyél fel! Aki fontos, azoknak mondd meg, hogy ne tiltsák le a számukat, mert emiatt egy pár hétig nem veszed fel a magántelefonszámos hívást. Előbb-utóbb ugyis megúnja.
2011. ápr. 26. 23:20
 3/7 anonim válasza:
Ki tudja a rendprség deríteni, menj ls be és mondd el ezt, hogy zaklatnak. Én ismerek hasonló eseteket, csak ott bele is szoltak... Ettől persze még nem volt biztos ki az. De a rendőrség kiderítette ha jol tudom 80ezerpénzbirság:D
2011. ápr. 26. 23:21
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

nem volt érdés , de én eleve nem veszem fel a magántelefonos hivást . de azt sem ami ismeretlen.

ha pedig ismétlődik az ilyen hivásaim megint, akkor bekapcsolom azt a profilt , ahol csak az ismert telefonszámoknál cseng a telóm. a többi marad néma. (neki kicsöng , és megmarad az az öröme , hogy azthiszi hogy zavar.)

2011. ápr. 26. 23:22
 5/7 bp1985 ***** válasza:
Felveszed 3-4 alkalommal. Az a lényeg, hogy a hívás létrejöjjön. Felírod a pontos időt. Nap, óra, perc. Majd besétálsz a szolgáltatódhoz, és panaszt teszel. Ők kivizsgálják, és mindent elintéznek helyetted. Majd kapsz egy papírt, hogy mi történt ezügyben.
2011. ápr. 27. 00:07
 6/7 anonim válasza:
100%

Hasonló szitu fordult meg velem. Utólag belegondolva mókás és egyszerre szánalmas az egész.

Történt ugyanis, hogy 3 hónapon keresztül hívogattak minden nap változó időpontokban. Szám nem volt kijelezve, senki nem szólt bele, semmilyen háttérzajt nem hallottam. 3 hónap után meguntam, beballagtam a rendőrségre, ahol az éppen ügyeletes díszhuszár hátra dőlve a kényelmes bőrfoteljében ecsetelte, hogy bizony ez zaklatás - amit köszi én is tudtam - és, hogy általában ezeknek sosincs vége. Ha feljelentést teszek, akkor hosszú idő, mire bármi is kiderül. Ki kell kérniük a szolgáltatómtól bírósági engedéllyel a bejövő hívásokat, utána még egyszer vallomást kell tennem az egészről, majd odaadják a visszamenőleg - akkor már - kb. 6 hónapos bejövő hívás listát. Minden számot egyesével meg kell neveznem - kié, stb. -, majd, ha van fent lévő szám, amit nem tudok, hogy esetleg kié, elkezdik nyomozni. Először megkeresik a személyt, majd bírósági úton ismét kikérik a hanganyagot (ha van), etc. És, ha esetleg ügyfelem vagy vmelyik cég képviselője, akkor az én pofám ég, hogy nem emlékeztem a számára és 'csináltam' neki a bonyodalmat és a kellemetlenséget.

Tehát, már ott tartunk, hogy érdemesebb számot cserélned, ami legrosszabb esetben 1 napból áll vmelyik szolgáltatónál, minthogy kb. 20 évet várj arra, hogy valami is legyen ebből az egészből.

Nem cseréltem számot és azóta nem is zaklatnak.

2011. ápr. 27. 12:49
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! :)
2011. ápr. 27. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!