Őszintén! Neked bevált a Nokia 5230? (Csak tulajdonosok)
2. válaszadó vagyok, szintén lány, viszont muszáj megcáfolnom az előttem szólót:
- a képeket lehet mappába rendezni, legalábbis nekem megy!
- nekem a zeneátmásolás is baromi egyszerűen megy, laptopról bluetooth-t használva rakosgatom ide-oda az adatokat, a szinkronizálás magától megy, és baromi gyors is. mondjuk biztos a számítógéptől is függ, de nekem még ezzel sem volt soha semmilyen bajom
- a navigáció megy net nélkül, de érdemes beruházni egy nagyobb memóriakártyába, az enyém elég kicsi, és most bedöglött, amikor hangot akartam rátölteni, nem bírta 512-es memóriával. úgyhogy hamarosan veszek is egy 2 gigásat, és jobban ki tudom használni a lehetőségeit.
"a navigáció megy net nélkül, de érdemes beruházni egy nagyobb memóriakártyába, az enyém elég kicsi, és most bedöglött, amikor hangot akartam rátölteni, nem bírta 512-es memóriával. úgyhogy hamarosan veszek is egy 2 gigásat, és jobban ki tudom használni a lehetőségeit"
A memóriakártyának mi köze a telefonban lévő GPS-hez?
Pl az, hogy a legkisebb letölthető térkép majdnem 2 giga. Ami nyilván a 70 mb-s saját memórián nem fér el...
Egyébként ez is egy csodálatos Nokia találmány lehet csak. Nem elég, hogy megveszed 20-35e-ért a telefont, még pár ezerért vegyél hozzá egy adatkábelt is. Mivel csak azzal lehet aktiválni a navit.
Tehát ez úgy néz ki, hogy összedugod a telót a géppel, (persze le van töltve a PC Suite) rátöltöd a térképet a memókártyára, közben aktiválod a GPS-t, majd ha kész, a telón telepíted a térképet. Állítólag ez elvégezhető bluetooth-on keresztül, csak lassabban. Na ez az, ami nekem nem jött össze. És mivel elég jó kis gépem van, nyilván csak a telefon hibája lehet.
Ha ez kész, átállítod Offline módba a telót (legjobb ha tiltod a netet róla) és belemész a GPS-be. Kell pár perc (kb. 7-10) mire talál műholdat. Majd egy csomószor félrenavigál, lefagy stb. És egyébként is lassú lesz a telefon a hatalmas térkép mérete miatt. Ha kiveszed a kártyát, berakod a gépbe és úgy rakod rá a térképet, az nem fog menni. Csak így ahogy elmondtam.
Tehát nem fogok újat mondani, ha azt mondom, hogy nem a navigációra találták ki.
És én a helyedben nem 5230-at hanem 5800-at vennék. Szinte ugyanaz, de mégis jobb. Nem sokkal drágább, de van benne Xpress Music. Ezt az 5230-ból kispórolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!