Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Lenéznétek azt az embert...

Lenéznétek azt az embert akinek nincs mobilja?

Figyelt kérdés
2011. jan. 27. 07:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

"Miért kellene állandóan elérhetőnek lennem? A munkám nem indokolja. Vannak barátaim, de én a személyesen beszélgetés híve vagyok."

Nem kell állandóan, nem is ezt írtam, az én mobilom is gyakran van kikapcsolva. De ha várok egy értesítést valakitől, akkor be van kapcsolva. Ha elmegyek ügyet intézni, vásárolni a városba, akkor rám tudnak szólni, hogy mondjuk tejet is hozzak, nem kell még egyszer autóba ülni. Ha jött hozzám valaki, akkor nem töltöm mellékes dolgokkal az időt, hanem rám szólnak és hazamegyek, aztán nem kell nekem elmenni az illetőhöz. Ha bent kell maradnom túlórázni, haza tudok szólni, és nem idegeskednek itthon miattam. Nem beszélve arról, hogy ha ha a párodat elüti egy autó, akkor oda tudnak telefonálni neked. Soha nem lehet tudni.

Én sem szoktam órákat beszélni, havonta 500-1000 Ft elég. De ha kell, akkor ott legyen.

Azokat is ugyanígy lenézem, akiknek 50-100.000-es telefonjuk van, mert az is csak kivagyiság. Akárcsak a tüntető mobiltalanság.

2011. jan. 27. 12:01
 22/25 anonim ***** válasza:
66%

Tisztelt Tanár Úr,

köszönjük, de kissé erőltetett a kérdése. Úgy vélem napjainkban a mobiltelefon nem státusszimbólum, hanem kommunkiációs eszköz. Ilyen minőségében a használója kommunikációs igényét elégíti ki bizonyos keretek között (a fejlett elektronikának köszönhetően további alkalmazási területeket is lefed a beépített alkalmazásoknak köszönhetően, értem ez alatt főként a multimédiás megoldásokat).

Tanárként valószínűleg tanúja a diákjai közti versengésnek, amelynek többek között a mobiltelefon is részese. Mint ahogyan mindig is volt valami, ami megtestesíthette a versengés tárgyát. Amikor én jártam iskolába, akkor még a 7 zenés kvarcóra volt porondon meg a "szagosradír". Ahogyan haladt előre az idő, mindig volt valami aminek segítségével úgy érezhették magukat hogy nem lógnak ki a sorból. Mára a mobiltelefon tölti be ezt a szerepet, és akik nem használják, emiatt érezhetik hogy mások kinézik emiatt.

A mobil gyártók ráadásul többféle igényt szem előtt tartva tervezik portékájukat, így a piac minden szegletét igyekezve lefedni.

Ha valaki szeret rádiót vagy zenét hallgatni, vagy néha fotót készítene, szeretné az emailjeit bármikor megnézni, vagy utazás közben egy filmet nézne, esetleg keresne dolgokat az interneten, az megteheti egy arra alkalmas készülékkel. Természetesen aki többet szeretne, az többet fizet. Egy mindentudó jóképű szerkezet többe kerül.

Szíve joga, mindenki használja kedvére, és még szóba sem jött az eredeti funkció, a kapcsolatfenntartás. Nem mindenki teheti meg hogy személyesen ossza meg másokkal a gondolatait, de a kommunikációs közeg szerepét betöltő masina ebben segít. Talán függőekké válnak a mobilosok?

Valamilyen szinten a napi életünk minden része függ valamitől. A közlekedéstől, ha nem jön a busz vagy nem indul az autója. Ha áramszünet van vagy nincs víz. Ha eldugul a lefolyó vagy elromlik a tévé vagy a távfűtés.

De ezeket a kedves Tanár Úr nem veszi észre, pedig nap mint nap kapcsolatba kerül velük.

Pedig milyen jó is a híreket a kocsmában szájról szájra adni, hazafelé petróleumot venni a lámpába és friss vizet húzni a kútból a tüzelőaprítás után. :)

Egy kissé eltértem, de a végére öszintén kijelenthetem:

Kit érdekel hogy van-e mobilja?

Ha ennyire zavarja, akkor megkérdőjelezném a gyakorikérdéseken keresztüli kommunkikációját velünk.

Nem esik rosszul hogy nem látja személyesen a gúnyos mosolyt a szám szegletén? Talán jobb is így.

További szép napot.

2011. jan. 27. 14:37
 23/25 anonim ***** válasza:
Nem nézem le. Anyukámnak sincs. [ő is középiskolai tanár :D]
2011. jan. 27. 20:57
 24/25 A kérdező kommentje:

"Egy kissé eltértem, de a végére öszintén kijelenthetem:

Kit érdekel hogy van-e mobilja?"

Körülbelül ennyit kellet volna válaszolni. A többi csak sallang és mellébeszélés.

2011. jan. 28. 10:46
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

A "többi" volt a válasz lényege.

Igaz, kicsit bonyolult, legalább 80-as IQ kellene a megértéséhez.

2011. jan. 28. 17:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!