Xiaomi redmi note 14 5g vagy Samsung galaxy A55? Melyiket választanátok és miért?

Ne hallgass az elsőre, nézd a hasznossági százalékát...
A kettő közül egyértelműen az A55 erősebb telefon, mondjuk nem is fair az összeshasonlítás, hiszen az A55 jóval drágább.
Én a szüleimnek átlag felhasználásra 2023-ban és 2024-ben is egy-egy telefont vettem. Az első egy A54 a másik egy A55 lett, mindkettő remekül működik, gyakran jönnek frissítések, szerintem teljesen okések a képek amiket küldenek vele, a kijelző remek - bár ebben az árkategóriában már mindegyik telefonnak az -, a hangszórójuk is szerintem bőven tök oké, az általános rendszersebesség remek.
Hogy negatívat is írjak róluk: azért érezhetően szándékosan az S széria alá pozícionálják őket. (Az S széria a Samsungnál a drága, 300+ ezer forintos telefonok ligája.) Szerintem egy kicsit indokolatlanul vastagok a kijelző kávái és talán egy pöppet nehéz a telefon, bár ez valamennyire a méretkategória sajátja.
Nyugodtan menj el egy Media Marktba vagy Euronicsbe, biztosan lesz mindkét telefonból kiállított darab, elég népszerű telefon mindkettő a középkategóriában. Egetrengető különbségek nem lesznek, mindkettő telefonnal el lehet lenni, de én a Samsungokban jobban bízok, plusz ahogy már említettem, az A55 az ára miatt is jobb telefon.

"A52s 5g váltanék mert már nem kap droidot csak biztonsági frissítést!"
És csak ennyi az oka a váltásnak? Évekig el lehet lenni nem frissített telefonnal. Ha nincs semmi bajod vele, akkor én nem feltétlenül ragaszkodnék a váltáshoz, mert olyan áll leejtős változások nincsenek.

"Egyiket se. Fos mindkettő, alap széria, 2 évet se bírnak ki normálisan. Tegyél hozzá és vegyél valami normális telefont, vagy jó állapotú használtat."
Anyád a fos. És egyáltalán nem igaz, hogy csak 2 évet bírnak ki. Tapasztalat, ugyanis én használom is ezeket, nemcsak ugatok

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!