Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hogy lehetnek biztonságban az...

Hogy lehetnek biztonságban az adataim?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés, de nem vagyok otthon a témában. Nem rég vásároltam egy wifi képes készüléket, de úgy hallottam az adataim könnyen el tudják lopni wifi használata közben. Például nem szeretném, ha valaki az e-mail címem jelszavát megszerezné, amikor éppen használom. Létezik valamilyen program, amit a telefonra telepítve megnehezíti az adattolvajok dolgát? Nokia E52 -es telefonról van szó. Köszönöm a segítséget!
2010. nov. 8. 12:41
 1/9 anonim ***** válasza:

Szerintem senki nem fogja ellopni az adataidat, ez egy rémhír. Egyébként hogy 10 méteren belül erre utazik valaki, erre nagyon kicsi az esély. Egyébként ki vagy, hogy ennyire fontosnak gondolod az E-MAIL címed jelszavát. Mit kezd vele egy idegen? Mert pl. a miniszerelnök jelszava OK, érdekes lehet. Azonkívül még titkosítva is van , tehát igen nehéz lenne ellopni.

Amikor levelezel, meg gondolom ki van kapcsolva a Wifi, tehát online módon nem tudják ellopni.

Egyébként kikapcsolt Wifi a teljes garancia.

2010. nov. 10. 09:22
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok miniszterelnök és csak egy példát mondtam. Hogy, ha pl. utazás közben megnézem wifin keresztül a gmail vagy vállalati címem, nem szeretném, ha valaki más is tudja a kódom. De akármi mást is mondhattam volna, amik személyes adatok és nem kívánok harmadik személynek kiadni. Szerintem te sem örülnél neki, és nem azért, mert híresség vagyok, hanem mert pl. a munkámmal kapcsolatos e-maileket sem szeretném másnak kiadni. Amúgy meg köszönöm a választ.
2010. nov. 10. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
a jelszó titkositva van, aki feltöri annak lenyomozható az ip cime, ha feljelentést teszel akkor 1 évig terjedő szabadságvesztéssel és/vagy súlyos pénzbűntetéssel fogják dijazni az illetőt. szerintem ez senkinek nem éri meg tehát ezen felesleges aggódni.
2010. nov. 10. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Második válaszoló vagyok, töredelmesen bevallom, valamiért a bluetooth kapcsolatra gondoltam, pedig világosan írtad hogy wifi képes. Hát igen, annak tényleg nagyobb a hatótávolsága. Erről viszont olyan ajánlást olvastam, hogy wifi kifejezetten nem javasolt például banki átutalást végezni, vagy egyéb kifejezetten titkos adatokat továbbítani, főleg ha nyílvános hotspot, tehát titkosítás nélküli wifi kapcsolaton keresztül használod. Erre viszont kifejezetten utaznak. Ezeken keresztül könnyedén kiolvashatják a telefonod tartalmát, ügyeskezű hackerek, ráadásul egy telefonnál nincs is olyan opció, mint a windows esetében, hogy nem osztom meg az adatokat, ill. letiltom a vendégfiókot. És akkor módosítom is a véleményem, nyilvános hotspot használata telefonnal is nagyon veszélyes.
2010. nov. 10. 21:31
 5/9 anonim ***** válasza:

bocsi de szerintem te az első válaszoló vagy mert a második én voltam :)

nyilvános helyen nem szabad wifit használni. én otthoni titositott magánhálózatra gondoltam.

2010. nov. 10. 21:43
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat!
2010. nov. 10. 22:27
 7/9 anonim válasza:
https protokollú oldalon nem lehet baj nem?? pl bankok oldalai, email oldalak, paypal és egyebek szinte kizárólagosan ilyenek.
2010. nov. 11. 18:35
 8/9 anonim ***** válasza:

de sajnos fel lehet törni azokat is.

pl brute force módszer bár ahoz nem kell rákapcsolódni az áldozat gépére vagy mobil készülékére csak a felhasználónév kell és a program meg végigpróbálgatja az összes kombinációt jelszónak, ha megvan akkor onnantól kész.

egy buktatója van a brute force módszernek: a hosszú idő, ezért vannak az oldalakon meghatározva a regisztrációnál a jelszó minimális hossza ami általába 5-6 karakter. mivel igy már rengetek kombináció van.

pl ha 40 féle karakter közül lehet választani és 5 karakteres a jelszó akkor 40*40*40*40*40 ami pedig több mint százmillió kombináció. és ez bár soknak tűnik annyira mégse sok. én azt ajánlom hogy legalább 10-12 karakteres jelszót adjunk meg mindenféle fiókon. a másik pedig hogy az véletlen se legyen a lakhelyünk cimünk számunk stb hanem egy teljesen random kombináció amit kitalálni nem lehet.

nekem még soha nem törtek fel semmimet pedig jópár éve regisztrálva vagyok legalább 5 közösségi portálon freemail rendszerbe msn-en stb...

ezen felül viszont vannak un. keyloggerek ami lehet szoftveres vagy hardveres. a hardveres annyi hogy az usb-be dugva megjegyzi a billentyűzeten leütött betüket, a szoftveres pedig egy szoftver ami feltelepitve a gépre megjegyzi a leütött karaktereket és a program ugy fut hogy átlag user nem veszi észre.

a kérdező esetében azonban telefonra nemtudom hogy létezik-e keylogger program. ha zárt oprendszeres pl iphone akkor biztosan nem. android neccesebb kicsit.

2010. nov. 11. 19:32
 9/9 A kérdező kommentje:
Symbian van a készüléken, Nokia E52.
2010. nov. 11. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!