Hogy lehetnek biztonságban az adataim?
Szerintem senki nem fogja ellopni az adataidat, ez egy rémhír. Egyébként hogy 10 méteren belül erre utazik valaki, erre nagyon kicsi az esély. Egyébként ki vagy, hogy ennyire fontosnak gondolod az E-MAIL címed jelszavát. Mit kezd vele egy idegen? Mert pl. a miniszerelnök jelszava OK, érdekes lehet. Azonkívül még titkosítva is van , tehát igen nehéz lenne ellopni.
Amikor levelezel, meg gondolom ki van kapcsolva a Wifi, tehát online módon nem tudják ellopni.
Egyébként kikapcsolt Wifi a teljes garancia.
bocsi de szerintem te az első válaszoló vagy mert a második én voltam :)
nyilvános helyen nem szabad wifit használni. én otthoni titositott magánhálózatra gondoltam.
de sajnos fel lehet törni azokat is.
pl brute force módszer bár ahoz nem kell rákapcsolódni az áldozat gépére vagy mobil készülékére csak a felhasználónév kell és a program meg végigpróbálgatja az összes kombinációt jelszónak, ha megvan akkor onnantól kész.
egy buktatója van a brute force módszernek: a hosszú idő, ezért vannak az oldalakon meghatározva a regisztrációnál a jelszó minimális hossza ami általába 5-6 karakter. mivel igy már rengetek kombináció van.
pl ha 40 féle karakter közül lehet választani és 5 karakteres a jelszó akkor 40*40*40*40*40 ami pedig több mint százmillió kombináció. és ez bár soknak tűnik annyira mégse sok. én azt ajánlom hogy legalább 10-12 karakteres jelszót adjunk meg mindenféle fiókon. a másik pedig hogy az véletlen se legyen a lakhelyünk cimünk számunk stb hanem egy teljesen random kombináció amit kitalálni nem lehet.
nekem még soha nem törtek fel semmimet pedig jópár éve regisztrálva vagyok legalább 5 közösségi portálon freemail rendszerbe msn-en stb...
ezen felül viszont vannak un. keyloggerek ami lehet szoftveres vagy hardveres. a hardveres annyi hogy az usb-be dugva megjegyzi a billentyűzeten leütött betüket, a szoftveres pedig egy szoftver ami feltelepitve a gépre megjegyzi a leütött karaktereket és a program ugy fut hogy átlag user nem veszi észre.
a kérdező esetében azonban telefonra nemtudom hogy létezik-e keylogger program. ha zárt oprendszeres pl iphone akkor biztosan nem. android neccesebb kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!