Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hány éves kortól adnátok a...

Hány éves kortól adnátok a gyereknek telefont?

Figyelt kérdés

nagy dilemmába vagyok mert igaz nálunk még csak 6 évey a gyerek de félek hogy suli kezdésnél már több osztálytársának lesz.

Ha az egyik oldalt néznénk (magamat) akkor jó ideig nem adnék neki viszont ha meg azt hogy kb minden gyereknek lesz akkor ne adjak neki csak mert még nem biztos hogy érett hozzá?

testvérem lánya 2 évvel idősebb ő 2. fog menni és az osztály 80%nak van telefonja már.

ma 08:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
58%
Nem a technikát kell megtiltani, hanem meg kell tanítani helyesen használni. Minél hamarabb kezd el megtanulni dolgokat annál jobb.
ma 09:36
 12/18 anonim ***** válasza:
60%

14 evet en is kicsit meredeknek erzem azert, de a 6 evest is.

A ketto kozott valahol. Egyebkent meg a telefonhasznalatot megtanulni netto 5 perc, arra, amire egy gyereknek kell.

Szoval ez nekem nem indok, hogy azert adjak a kezebe telefont 6 evesen, hogy megtanulja. Egyebkent is ismeri mar valamennyire, nalunk latja neha, de mi a kezebe nem adjuk egyelore.

ma 10:00
 13/18 anonim ***** válasza:
58%

A körülményektől függően a lehető legkésőbb adnék a kezébe egyáltalán telefont, nemhogy sajátot kapjon. Már az én gyerekkoromban is mondogatták, hogy a tévé meg a számítógép meg a kutyafüle rossz hatással van a gyerekekre, de most 30 évesen látom a baráti körben lévő kisgyerekeken, hogy a telefon/tablet aztán tényleg borzasztó károkat tud okozni, sokkal okosabbak, értelmesebbek azok a gyerekek, akiknél mesélés van meg közös játék, nem pedig oda vannak dobva a youtube vagy a telefon elé.

De hogy a kérdésre is válaszoljak: ha elkezd egyedül mozogni az iskola és a lakhely között, akkor már indokolt lehet. Ez pedig vélhetően 10-12 évesen van általában.

ma 10:23
 14/18 anonim ***** válasza:
30%

6 éves korban mindenképpen egy butatelefont.

Okosteló leghamarabb 12-13 évesen.

ma 12:56
 15/18 anonim ***** válasza:
45%

"közösségbe kerül és rájön az ember, hogy úgyse tudja végigvinni, mert ki fogják közösíteni miatta, nem lesznek barátai, nem lesz közös témája a többiekkel"

Hát, ha felétek azért nem lesznek valakinek barátai mert 14 évesen nincs okostelefonja, akkor sürgősen meneküljetek el...

ma 15:29
 16/18 anonim ***** válasza:
75%
Elég sokáig nem volt annak idején nekem sem telefonom, okostelefont is elég későn vettem a koromhoz képest és soha, de tényleg soha senki emiatt nem akart kiközösíteni.
ma 16:35
 17/18 anonim ***** válasza:
58%

6 évesnek én nemcsak okosat nem, még butatelefont se adnék - de komolyan, a számokat max. kétjegyűben ismeri (mint unokahúgom is), a betűket meg semennyire, akkor minek Neki, nincs értelme!

Egyetértek abban, hogy ha majd egyedül jön-megy iskolába, majd akkor, konkrétabban pedig talán 12-14 éves kora körül!

ma 17:05
 18/18 anonim ***** válasza:

Miért számít, hogy a többieknek mi van?

Talán 13 évesen kaptam az első saját készülékem. A száma azóta is megvan. 26 éves koromig elvoltam nyomógombossal, bár táblagépem volt korábban, 22 évesen is. Internetet középiskola második (?) évében kötötték be nálunk, az osztályból kb. utolsóként. Bár asztali számítógépünk már volt otthon olyan 9 éves korom óta - az akkori korosztályomból kb. elsőként.

Szóval a 12-14 elég lehet szerintem még a mai világban is. Főként, hogy iskolában úgyis le kell adniuk.

ma 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!