Milyen telefont vennnétek egy 14 éves gyereknek olyan 200-250e körül?
Jaaj most jönnek az okosok kommentelni mindjárt, hogy "gyereknek semmilyen telefon!!"
Emberek... 2022 van. Könyörgöm ne tartsuk sötétben, eldugva, tudatlanságban a gyermekeinket! Az hatalmasnagy butaság hogy 14 éves gyerektől megtagadod a technikai fejlődés lehetőségét. Aki ezt nem érti meg az maga is egy biciklibelsőben élő buta ember.
14 és fél évesen jogosítványa lehet... A törvény elismeri elég érettnek ahhoz, hogy segédmotorra levizsgázzon, akár mopedautót is vezethet.
Telefonja meg ne legyen? :D
Ostoba buta elmaradott emberek az ilyen szülők... és ostoba buta elmaradott lesz a gyermekük is. Gratulálok!
Természetesen nem mondom, hogy teljesen szabadjára is kell engedni a telefonnal a gyerkőcöt! Nekünk szülőknek ugyanúgy felelősségünk van a telefonhasználattal kapcsolatban is mint ha mondjuk kerékpárt veszek neki és azzal balesetet okoz. stb. Tehát a szülői felügyelet nagyon fontos! Szerencsére erre megvannak a megfelelő szoftverek már.
Kérdező azt javaslom, hogy olyan készüléket vegyél neki amilyen rendszer neked is van. A szülői felügyeletet, korlátozásokat így tudod a legegyszerűbben megoldani.
Ilyen értékben semmilyet, amúgy száz ezer körül valamilyen stabil, megbízható okostelefont.
Persze annak a kockázata megvan, hogy a gyerek "ki fog lógni a bandából", mert "mindenki másnak menő telója van, nekem meg nem akartok menő telót venni mert biztosan nem szerettek" típusú megjegyzés lesz.
Emlékszem, a '90-es évek vége fele (amikor én voltam középiskolás) is megvoltak ezek: kétnapos kirándulás alatt egészvégig a csengődallamokat nyomkorászták a telefonon, "kinek tud több csengődallamot lejátszani a telója", "kinek jobb", "kinek szuperebb" stb...
200.000-ért még magamnak se vennék, pedig aztán idén nyáron leszek 40, és épp aktuális is (lenne) a telefonom cseréje, mivel már lassan 3 éves a Huawei Mate 20 Lite-om.
Egyszerűen azért nem, mert 1. megőrülnék, ha ekkora értékű telefonommal valami baleset történne. (Nekem személy szerint még sose történt semmi jelentősebb "baleset" a telefonommal, de a környezetemben másoknak már 1. esett bele pl. WC-be, vízzel teli fürdőkádba - mondanom sem kell, mindkét esetben szinte azonnal bekrepált a telefon, 2. lopták el 3. többen ejtették már le a környezetemben a saját telefonjukat. stb.)
Szóval nem. Ha nyakamba szakadna egy lottóötös, de legalábbis néhány százmillió, akkor magamnak iPhone-t vennék, és abból mindig azt, ami épp aktuális, és addig nyűném őket csak, amíg már lassul.
De jelenleg sem én, sem a családom nem állok/állunk így anyagilag, hogy ennek akár csak a gondolata is felvetődhessen.
"Könyörgöm ne tartsuk sötétben, eldugva, tudatlanságban a gyermekeinket!"
Hát ne tartsuk! De ha azt gondolja bárki, hogy a mobiltelefon, a Facebook, a youtube, a tiktok, a messenger, vagy az internet egésze maga a megvilágosodás, az szerintem másik bolygón él.
Nagyon messzi bolygón!
#4 ! Senki nem mondta, hogy ne kapjon a gyerek telefont, de miért kellene ilyen drágát? A szülők nagyrészének ez egy havi fizetése, és a gyerek nem fogja megbecsülni, mert nem tudja mennyit kell gürizni érte. A mai gyerekek be vannak kockulva, bicajozni alig látod őket, csak benn gubbasztanak a számítógép, vagy konzol előtt. Vagy ha kimozdulnak akkor poénból törnek zúznak. Pl Ismerősnek, és pár kórházban dolgozó kollégájának is kilyukasztották a kocsija kerekét, mert az olyan menő dolog szerintük.
Akkor milyen technikai fejlődésről beszélsz? Mert ahhoz, hogy a gyerek telefonálni, üzenetet küldeni tudjon, nem kell ilyen drága telefon, az csak a villogásról szól, nem arról, hogy okosabb legyen.
Realme 8I teljesen jó.
Az is teljesen megfelelő játékra, közösségi médiára.
200k-s telefont csak speciális igényeknél inkább, kortól függetlenül.
Szerintem is felesleges 200 ezres telefont venni egy 14 évesnek. Inkább a középkategóriából válogatnék:
-Samsung Galaxy A32/A52/A52s
-Redmi Note 10/Note 10 Pro
-OnePlus Nord
-esetleg iPhone SE 2020 (bár akkor már inkább megvárnám a 2022-t)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!