Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hány éves kortól adnátok a...

Hány éves kortól adnátok a gyereknek telefont?

Figyelt kérdés

nagy dilemmába vagyok mert igaz nálunk még csak 6 évey a gyerek de félek hogy suli kezdésnél már több osztálytársának lesz.

Ha az egyik oldalt néznénk (magamat) akkor jó ideig nem adnék neki viszont ha meg azt hogy kb minden gyereknek lesz akkor ne adjak neki csak mert még nem biztos hogy érett hozzá?

testvérem lánya 2 évvel idősebb ő 2. fog menni és az osztály 80%nak van telefonja már.

ma 08:53
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
ja és ha kapna akkor milyen telefont adnátok első telefonnak?
ma 08:54
 2/17 anonim ***** válasza:
70%

14.

Addig olvasson könyveket. Ne törődj azzal, hogy a többi mit csinál!

ma 09:01
 3/17 anonim ***** válasza:
89%
12-14 attól függ, mennyire felelősségteljes. De valami egyszerűbbet, olcsóbbat, amin telefonálni lehet, meg alap netezés mint a gugli, de alkalmazásokat már nem nagyon bír el.
ma 09:04
 4/17 anonim ***** válasza:
60%

A lányom a covid bezárás idején volt 5 éves, óvodás. Egyik napról a másikra megszűnt a kapcsolat a barátnőjével, ovis társakkal.

Akkor kapta meg sim kártya nélkül a régi telefonomat, így az ovis társaival tudott videochatelni, hoztak létre csoportot, és "együtt játszottak" - nagyon cukik voltak :)

Most 9 éves sim kártyát még mindig nem kapott, osztálytársakkal szokott video chatelni. Nálunk a suliban alsósoknak még nem is engedik a telefont, felsőben is csak napközben elzárva.

A nagyobbik lányom 5. osztályban kapott telefont, amikor el kezedett egyedül hazajárni - felhívott, amikor elindult a suliból, és amikor hazaért.

ma 09:07
 5/17 anonim ***** válasza:
63%

27 vagyok, de ez mar az en gyerekkoromban is problema volt 🤷‍♀️

Meg meg ezer masik dologgal is.

Pont olyan baba kellett nekem is, mint a baratnomnek, az aktualis divat szerinti cipokert, ruhakert konyorogtem allandoan es stb.

Volt amit megkaptam, volt amit nem. Sajnos szulokent ebbe nagyon kemenyen bele kell allni, nem vehetsz meg mindig minden szart a gyereknek, csak mert konyorog erte. Aztan amugy 2 perc mulva mar nem is lesz erdekes, mert epp mas jott a divatba.

Egyebkent sokaknak volt telefonja (nyilvan akkor meg nem okos) mar nalunk elsoben is, allandoan konyorogtem en is erte.

Akkor kaptam egyebkent, amikor mar egyedul jartam haza, 11 eves korom korul.

En is valahogy igy tervezem szerintem,hogy majd akkor kap a fiam is, ha tenyleg aktualis lesz a hasznalata.

Suliban egyebkent se lehet naluk mar, ha jol tudom, szoval oly mindegy, hogy kinek van.

ma 09:10
 6/17 anonim ***** válasza:
0%
Ja, még annyi, hogy az olvasás meg a telefon nem függ össze, mindkét lányom sokat olvas, szeretik a könyveket. (4.voltam)
ma 09:11
 7/17 anonim ***** válasza:
81%
Amikor elkezd egyedül hazajárni a suliból.
ma 09:19
 8/17 anonim ***** válasza:
81%
Én 8. osztályig nem adnék neki. Középsuliba azért indokolt a tananyagok miatt. Fiatalabb korban inkább káros, és sok a veszélye.
ma 09:25
 9/17 anonim ***** válasza:
73%

10 éves gyermekemnek egy Cat B40-et adtam, amikor elkezdett egyedül hazajárni, az pont megfelel telefonálni.

Ha szüksége lenne valamire a világhálóról, akkor bekapcsolja az otthoni PC-t.

A népszerű okostelefonos appokat (TikTok, Facebook, pay to win játékok) eleve úgy tervezik, hogy minél jobban ráfüggj, még a felnőtteket is tönkre tudja tenni, nemhogy egy gyereket.

ma 09:29
 10/17 anonim ***** válasza:
30%

Akik írják, hogy 14 felett, nekik van gyerekük?

Csak, mert ez az életkor 2025-ben elég nonszensz...

Csak, mert az az utópia, hogy a gyerek majd soha nem eszik semmi cukrot, semmi nasit, nem néz tvt, nem számítógépezik, nem kap telefont 14 éves koráig stb. kb. akkor dől meg, amikor közösségbe kerül és rájön az ember, hogy úgyse tudja végigvinni, mert ki fogják közösíteni miatta, nem lesznek barátai, nem lesz közös témája a többiekkel.

ma 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!