Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Milyen okostelefon való az...

Milyen okostelefon való az "öregekneknek"?

Figyelt kérdés
Eddig csak nagy nyomógombos telefon volt jó anyukámnak, de most igénye támadt okostelefonra...
tegnap 08:00
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

Mivel nekem iPhone van ezért apámnak (80 éves) is azt vettem hogy könnyen tudjak neki mutogatni a sajátomon, meg ne kelljen két rendszerrel szórakoznom.

Tettem rá néhány olyan játékot amin nyomkodni, húzkodni kell a kijelzőt, ezek segítségével gyakorolta az érinzőkijelző használatát. Pát héz után minden gond nélkül tudta használni.

tegnap 08:37
 2/8 anonim ***** válasza:
0%

Ugyanúgy működnek. Nem kell több százezres telefon.

Anyukád használ laptopot, számítógépet? Ha igen, nem lesz gond. Ha netán soha, akkor lehetnek problémák. Több 70+-ost ismerek, akik jól kezelik a mobilt és azon intéznek sok mindent. Tulajdonképpen nem egy atomfizika.

tegnap 08:39
 3/8 Morzsi007 ***** válasza:

Anno anyám majdnem 60 éves korában megkapta a 6-os iPhone-omat. Én az ios-t ismerem, ezért ebben tudok neki segíteni és szerintem az iphone-t egyszerűbb kezelni, mint androidot, akkoriba 1 db home gomb volt, droidon 3db navi gomb. Ma 12-es szériát használja.

Nem tudom mennyire öreg az illető, anyukád, ha teheti, van lehetőség rá, akkor ios rendszert javasolnám neki, 3-4 éves mobil is megfelel. Tudom lesznek itt olyanok, akik mondják, minek iphone egy idősebb embernek, felesleges. Pont azért, hogy tudja kezelni és nincs túlzsúfolva, egyből reagál, és nem lesz olyan, hogy nem tudja felvenni, mikor hívják, mint a sok 40-50000 Ft-os droidos mobiloknál előfordul. Ha nem is iphone, de nem az legolcsóbb kategóriából válassz, mert azzal csak a baj lesz egy hozzá nem értő kezében.

tegnap 08:41
 4/8 anonim ***** válasza:
45%

3

Szerintem meg olyant kéne, ami a család többi tagjának és a kérdezőnek is van. Ha az androidos, akkor azt.

tegnap 08:43
 5/8 Morzsi007 ***** válasza:
Nálunk is azért azt kapta, mert az volt nekem. Ha felmerülne választásnák a két plaltform, akkor alma, ha nem, és droidos a család, akkor persze az a kézenfekvőbb.
tegnap 08:56
 6/8 anonim ***** válasza:
53%

Mostanában láttam a médiában németeknél kimondottan senior smrtphonet, androiddal.

Ilyesmit:

[link]

Gondolom alapból nagyobbak az ikonok, meg a gombok, vagy nem tudom mitől kimondottan senior.

tegnap 09:20
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

Voltaképpen odaírták, bemásolom a gépi fordítást, némi javítással:

----------------------------------

emporia SMART.4 Seniors Android okostelefon 32GB

Időseknek szóló használati utasítással

Biztonság az emporia segélyhívó gombnak köszönhetően

Egyéb jellemzők

Kétféle elemfedél (hátlap): segélyhívó gombbal és anélkül (ld. a mellékelt animáció),

emporia segélyhívás funkció,

HAC: M4/T4 hallókészülék kompatibilis,

alkalmazások, (böngésző, WhatsApp, e-mail)

Könnyen használható, nagy kijelző jól olvasható betűtípussal, szövegbevitel hangutasítással, Google Asszisztens, nagyító, QR-szkenner, LED-es zseblámpa

Szállítási tartalom:

1x 4G mobiltelefon,

1x kiegészítő akkumulátorfedél segélyhívó gomb nélkül,

1x USB Type-C kábel tápcsatlakozóval,

1x headset,

1x használati útmutató,

1x oktatási könyv

tegnap 10:38
 8/8 anonim ***** válasza:
50%
Ha még vág az esze a mamának, akkor tök mindegy, bármilyennel el fog boldogulni. Mind az iOS mind az Android nagyon-nagyon áramvonalas és intuitív lett az elmúlt években. Én 50+-os anyámnak és 60+-os apámnak is egy-egy Samsung A54-et illetve A55-öt vettem, mindketten simán megtanulták használni rövid idő alatt. Azért valljuk be, hogy nem atomfizika. Leginkább azt kell nekik "megtanítani", hogy ha kiír valamit a telefon, akkor nem bepánikolni kell, hogy ez mi az isten, hanem elolvasni és értelmezni...
tegnap 11:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!