Milyen okostelefon való az "öregekneknek"?
Mivel nekem iPhone van ezért apámnak (80 éves) is azt vettem hogy könnyen tudjak neki mutogatni a sajátomon, meg ne kelljen két rendszerrel szórakoznom.
Tettem rá néhány olyan játékot amin nyomkodni, húzkodni kell a kijelzőt, ezek segítségével gyakorolta az érinzőkijelző használatát. Pát héz után minden gond nélkül tudta használni.
Ugyanúgy működnek. Nem kell több százezres telefon.
Anyukád használ laptopot, számítógépet? Ha igen, nem lesz gond. Ha netán soha, akkor lehetnek problémák. Több 70+-ost ismerek, akik jól kezelik a mobilt és azon intéznek sok mindent. Tulajdonképpen nem egy atomfizika.
Anno anyám majdnem 60 éves korában megkapta a 6-os iPhone-omat. Én az ios-t ismerem, ezért ebben tudok neki segíteni és szerintem az iphone-t egyszerűbb kezelni, mint androidot, akkoriba 1 db home gomb volt, droidon 3db navi gomb. Ma 12-es szériát használja.
Nem tudom mennyire öreg az illető, anyukád, ha teheti, van lehetőség rá, akkor ios rendszert javasolnám neki, 3-4 éves mobil is megfelel. Tudom lesznek itt olyanok, akik mondják, minek iphone egy idősebb embernek, felesleges. Pont azért, hogy tudja kezelni és nincs túlzsúfolva, egyből reagál, és nem lesz olyan, hogy nem tudja felvenni, mikor hívják, mint a sok 40-50000 Ft-os droidos mobiloknál előfordul. Ha nem is iphone, de nem az legolcsóbb kategóriából válassz, mert azzal csak a baj lesz egy hozzá nem értő kezében.
3
Szerintem meg olyant kéne, ami a család többi tagjának és a kérdezőnek is van. Ha az androidos, akkor azt.
Mostanában láttam a médiában németeknél kimondottan senior smrtphonet, androiddal.
Ilyesmit:
Gondolom alapból nagyobbak az ikonok, meg a gombok, vagy nem tudom mitől kimondottan senior.
Voltaképpen odaírták, bemásolom a gépi fordítást, némi javítással:
----------------------------------
emporia SMART.4 Seniors Android okostelefon 32GB
Időseknek szóló használati utasítással
Biztonság az emporia segélyhívó gombnak köszönhetően
Egyéb jellemzők
Kétféle elemfedél (hátlap): segélyhívó gombbal és anélkül (ld. a mellékelt animáció),
emporia segélyhívás funkció,
HAC: M4/T4 hallókészülék kompatibilis,
alkalmazások, (böngésző, WhatsApp, e-mail)
Könnyen használható, nagy kijelző jól olvasható betűtípussal, szövegbevitel hangutasítással, Google Asszisztens, nagyító, QR-szkenner, LED-es zseblámpa
Szállítási tartalom:
1x 4G mobiltelefon,
1x kiegészítő akkumulátorfedél segélyhívó gomb nélkül,
1x USB Type-C kábel tápcsatlakozóval,
1x headset,
1x használati útmutató,
1x oktatási könyv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!