Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » 10.generációs iPad jó vétel...

10.generációs iPad jó vétel 140 000,Ft-ért?

Figyelt kérdés
Nem volt még tabletem, igazából azt sem tudom, hogy van-e rá szükségem, de úgy érzem, hogy ezért az árért megérné kipróbálni. Mi a véleményetek?
dec. 31. 14:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha van laptopod, akkor én nem vennék

Van egy Air 5-öm, de mióta lett laptopom, alig veszem elő a tabletet

Ha használom, akkor is videót/sorozatot nézegetek rajta, de azt se sűrűn

Tesómnak szoktam odaadni hogy az egyetemi anyagokat azon nézegesse, amíg az ő laptopja szervízben van

dec. 31. 15:00
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs rá szükséged, akkor nyilván nem. Én már azelőtt ilyesmire vágytam, hogy az iPad megjelent volna, hogy ne kelljen folyton a gép előtt ülnöm. Akkor nem volt rá pénzem, 2015 körül vettem meg az elsőt, azóta a negyediket koptatom. Egyébként korrekt árnak tűnik, de valószínűleg csak 64GB-os modell.
dec. 31. 15:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Nekem három komoly bajom van az iPaddal:

- Csak 4 giga memória van benne, ami szerintem komoly gátja a multitaskingra. Márpedig egy tabletet inkább használ erre a vásárló, mint egy telefont. (Multitasking: amikor egyszerre több app van nyitva, vagy akár a képernyőn és azokat váltogatva használod.)

- Ami a legfájóbb nekem: nem laminált a kijelző. Kb. vicc ezen az árszinten.

- 64 gigás kezdő tárhely. Most még elégnek tűnhet a legtöbb embernek, de nem 1-2 évre veszel egy ilyen eszközt, és ez a hosszú távú használatnak szerintem komoly gátja lesz. Nagyobb háttértárral viszont hirtelen ugrik az ára.

+ 1 elrettentő dolog, ami számomra nem igazán fontos, de lehet, hogy másoknak igen: a 4 giga memória miatt nem lesz Apple AI rajta, se most, se később, se soha.

Ami pozitív: valószínűleg hosszú távon lesz szoftveres supportja. Netezni meg ágyból/ölből filmet nézni jó, van normális sztereó hangszórója, a laminálás hiányától eltekintve jó az a kijelző, az árát is viszonylag normálisan tartja, ha 1-2 év múlva nem tetszik, még mindig el lehet értelmesebb áron adni.

Azonban még egy gondolat: a kérdésed alapján azt sem tudod, hogy mire használnád. Akkor meg minek neked még egy kijelző, amin bambulni lehet? Ha jó eséllyel a polcon fog porosodni, akkor vegyél egyet használtan, vagy kérj kölcsön 1-2 hétre egy ismerőstől egy nem használt tabletet, ha van valahol egy elfekvő, aztán majd meglátod, hogy kell-e ez neked.

Én is már többször átrágtam magamat a tablet piacon, és két baj van: egyszerűen szinte nincs árban középkategória (van ez az iPad, meg 1-2 Xiaomi vagy Redmi eszköz, meg még talán a Samsungtól az S9 FE és kifújt), plusz még magamnak se tudom megmagyarázni, hogy mire használnám. Havi 1-2x jól jönne egy fél órára, de azért meg pénzkidobás.

dec. 31. 15:11
 4/5 anonim ***** válasza:

én nekem van chrombook amit úgyintézésre használok meg lányom készit rajta presentáciot most nyelvtanuláshoz is .

van egy 8 áves A10 samsung tabletem már csak filmnézésre meg ide gyk van mert már elég régi .

van telefonom amit mindenre vagy majdnem mindenre használok .

és van egy 2022 s6lite tablet ez is tanulásra van meg utazáshoz van .

dec. 31. 16:15
 5/5 anonim ***** válasza:
#2 vagyok, annyit hozzátennék, hogy félreérthetően fogalmaztam, nem iPad-eket vettem, az első kettő Androidos, a második kettő Windows-os. A fentieken kívül a képarány sem mindegy. 16:9 videókhoz pl. a 4:3 nem ideális, de pl. sok könyvhöz igen.
dec. 31. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!