10.generációs iPad jó vétel 140 000,Ft-ért?
Ha van laptopod, akkor én nem vennék
Van egy Air 5-öm, de mióta lett laptopom, alig veszem elő a tabletet
Ha használom, akkor is videót/sorozatot nézegetek rajta, de azt se sűrűn
Tesómnak szoktam odaadni hogy az egyetemi anyagokat azon nézegesse, amíg az ő laptopja szervízben van
Nekem három komoly bajom van az iPaddal:
- Csak 4 giga memória van benne, ami szerintem komoly gátja a multitaskingra. Márpedig egy tabletet inkább használ erre a vásárló, mint egy telefont. (Multitasking: amikor egyszerre több app van nyitva, vagy akár a képernyőn és azokat váltogatva használod.)
- Ami a legfájóbb nekem: nem laminált a kijelző. Kb. vicc ezen az árszinten.
- 64 gigás kezdő tárhely. Most még elégnek tűnhet a legtöbb embernek, de nem 1-2 évre veszel egy ilyen eszközt, és ez a hosszú távú használatnak szerintem komoly gátja lesz. Nagyobb háttértárral viszont hirtelen ugrik az ára.
+ 1 elrettentő dolog, ami számomra nem igazán fontos, de lehet, hogy másoknak igen: a 4 giga memória miatt nem lesz Apple AI rajta, se most, se később, se soha.
Ami pozitív: valószínűleg hosszú távon lesz szoftveres supportja. Netezni meg ágyból/ölből filmet nézni jó, van normális sztereó hangszórója, a laminálás hiányától eltekintve jó az a kijelző, az árát is viszonylag normálisan tartja, ha 1-2 év múlva nem tetszik, még mindig el lehet értelmesebb áron adni.
Azonban még egy gondolat: a kérdésed alapján azt sem tudod, hogy mire használnád. Akkor meg minek neked még egy kijelző, amin bambulni lehet? Ha jó eséllyel a polcon fog porosodni, akkor vegyél egyet használtan, vagy kérj kölcsön 1-2 hétre egy ismerőstől egy nem használt tabletet, ha van valahol egy elfekvő, aztán majd meglátod, hogy kell-e ez neked.
Én is már többször átrágtam magamat a tablet piacon, és két baj van: egyszerűen szinte nincs árban középkategória (van ez az iPad, meg 1-2 Xiaomi vagy Redmi eszköz, meg még talán a Samsungtól az S9 FE és kifújt), plusz még magamnak se tudom megmagyarázni, hogy mire használnám. Havi 1-2x jól jönne egy fél órára, de azért meg pénzkidobás.
én nekem van chrombook amit úgyintézésre használok meg lányom készit rajta presentáciot most nyelvtanuláshoz is .
van egy 8 áves A10 samsung tabletem már csak filmnézésre meg ide gyk van mert már elég régi .
van telefonom amit mindenre vagy majdnem mindenre használok .
és van egy 2022 s6lite tablet ez is tanulásra van meg utazáshoz van .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!