Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kockázatos hazai márkaképvisel...

Kockázatos hazai márkaképviselettel nem rendelkező kínai telefonokat venni?

Figyelt kérdés

Oneplus, Oppo, Nothing Phone, Realme és társai.

Meg lehet venni itthon is pl Alza, Mediamarkt vagy Euronicsnál. De vajon hogyan kezelik ha valami gond van a telefonnal? Kockázatosabbnak vélitek mintha venne az ember egy Samsungot vagy Xiaomit?

A másik: van különbség a Mediamarkt/Euronics, valamint az Alza között? Mert utóbbi jóformán csak egy webáruház.

dec. 30. 18:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Én biztosan nem vásárolnék ilyet, nemcsak az esetleges nylvi/hálózati inkompatibilitás miatt hanem garanciával (is) lehetne kínlódni, mi van ha sérülten érkezik eleve stb.
dec. 30. 19:36
 2/3 anonim ***** válasza:

"hanem garanciával (is) lehetne kínlódni, mi van ha sérülten érkezik eleve stb."

Ha normális kereskedőtől veszed, és én ide sorolom a kérdező által említett 3 boltot, akkor ezzel problémád nem lesz: a kereskedői garancia akkor is köti őket. Az meg, hogy ők hogy oldják meg a szervizelést, ne téged érdekeljen. Nem fogja a Media Markt széttárni a kezét, hogy "hát ez egy kínai telefon, mit csináljunk vele?".

Másrészt azért érdemes azt tudni, hogy rengeteg olyan termék van, amiket a kereskedők nem tényleges, hivatalos márkaszervízbe küldenek. Gyári útmutatók és normális eszközpark megléte esetén az a szervíz ami meg tud javítani egy Samsung telefont, az egy Realmet sem fog remegő kézzel falhoz vágni.

tegnapelőtt 11:47
 3/3 anonim ***** válasza:

"Mert utóbbi jóformán csak egy webáruház."

Van saját bemutatótermük a Róbert Károly körúton, nem is kicsi, 9000 termék van raktáron. 1994-ben alapított cég, számtalanszor rendeltem tőlük, a magyar kereskedők tanulhatnának tőlük. Soha, semmilyen problémám nem volt velük, pedig több gariztatást is csináltam. Sokkal korrektebb, mint egy lerázós MediaMark vagy egy Euronics...

tegnap 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!