Már nem lehet ügyfélkapu+ra regisztrálni? Ha belépés a simára az iD van kiírva. Ez mi?
Így van, gyorsnak kell lenni. :)
Január 15-ig lehet regisztrálni.
"Január 15-ig lehet regisztrálni."
Nem.
2025. január 15-ig marad meg a hagyományos egyfaktoros bejelentkezési mód, utána már csak kétfaktorosan lehet használni az Ügyfélkapu-t (ez az Ügyfélkapu+).
Ha 2025. január 15-ig nem aktiválod, utána is aktiválhatod az ugyfelkapu.gov.hu oldalon.
Ezt le is írják a Súgóban:
"2025. január 16-tól az egyfaktoros ügyfélkapus azonosítással történő bejelentkezési mód (Ügyfélkapu gomb) csak az ugyfelkapu.gov.hu felületén lesz elérhető, kizárólag az Ügyfélkapu+ szolgáltatás igénylése céljából."
Tegnap csináltam én is, persze pont a kritikus időpillanatban hívtak telefonon, így elsőre nem sikerült, hibás kód, újra kellett kezdeni.
-------------------------------
--------------------
Nem akartam telefontól függővé tenni, csak számítógépen működjön.
Itt regisztráltam, csak email és egy jelszó szükséges hozzá:
Ezek után Verifyr fiók megőrzi a titkos kulcsot, ami által generálja a belépőkódot, így ehhez bárhol és bármikor hozzá tudok férni, rendszer újratelepítése után is.
Többi a linken.
#6: Nem kell bemenni.
Megoldható otthon, kényelmesen.
Miért kellene bemenni, nem már a személyi igazolványom sem érvényes, csak jogosítványom van, de mindegy, ezt csak azért említem, valahol azt állították, személyi kell hozzá.
Egyik sem kellett.
Esetleg akkor kell bemenni, ha valaki nem jegyzi meg a törlőkódot, itt a kérdés kapcsán erre nem tértünk ki, ha jól látom:
- Valaki próbálkozik, már kijelezték neki a törlőkódot, ami kattintásra lementhető egy fájlba, vagy lemásolható.
- Végül elront valamit, nem sikerül a végső megerősítés.
- Ekkor lesz szükség a törlőkódra, hogy elölről kezdhesse a regisztrációt.
Ha a törlőkódot nem jegyezte meg, akkor mehet sajnos a hivatalba, személyesen intézkedni.
...de lehet, hogy rosszul emlékszem, ha nem sikerül a regisztráció, automatikusan alaphelyzetbe kerülsz, nem kell a törlőkód sem.
A következő próbálkozásnál már egy újabb törlőkód jelenik meg, arra kell vigyázni, a korábbi már érvénytelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!