Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Valóban ilyen egyszerűen...

Valóban ilyen egyszerűen leszedhető a telefonok hátlapjai?

Figyelt kérdés

[link]

Egyszer olvastam olyat, hogy "hőlégfújózni", melegíteni kell, csak úgy jön le..

Hogy is van ez?

ma 10:19
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

Hát én ritka hülye vagyok a telefonokhoz, de a hátlapját simán lepattintom.

Te hogy raktad be a sajátodba a sim-kártyát? :)

ma 10:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Oldalról
ma 10:25
 3/8 T. Feri ***** válasza:
100%
Ma már szinte mindegyik ilyen. Hőre oldódó ragasztó. Régebben lepattintósak voltak, de azok vízállósága rosszabb volt. Nem csak a telefonok, de a tablet-ek, sőt némelyik laptop is, vagy annak képernyője.
ma 10:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja az enyém Samsung Galaxy
ma 10:26
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

"Hát én ritka hülye vagyok a telefonokhoz, de a hátlapját simán lepattintom.

Te hogy raktad be a sajátodba a sim-kártyát? :)"

Én kb. 10 éve láttam utoljára olyan telefont, ahol a hátlapot lepattintva kellett betenni a SIM kártyát.

ma 10:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha normálisan be van ragasztva akkor nem jön le így. Alaposan fel kell melegíteni és szerszám sem árt hozzá.

Komolyabb telefonokban van csavar és/vagy kis fülecskék, patentok amik pluszban tartják a hátlapot.

ma 10:48
 7/8 Szervizmérnök úr ***** válasza:

A felvételen az akku felirata szerint egy TECNO nevű telefon szerepel. Lehet, hogy valakinek így szétjött, vagy előzőleg már szétfeszegette és utána már könnyebb.

De lehet, hogy más esetben /típusnál beletörik a körmöd, illetve be sem fér a vékony résbe, ezért célszerűbb megfelelő eszközt használni, ami a telefon anyagát sem sérti meg lehetőleg.

Mint például itt a kék színű eszközök:

[link]

Egyébként a keresőbe beírod:

Samsung Galaxy Teardown Disassembly Repair Video

Több kulcsszót adtam meg, nem fontos mindegyik.

ma 11:24
 8/8 Szirty ***** válasza:

Sok készüléknek nincs hátlapja.

Egyszerűen egy anyagból van az egész tok a kijelzőt kivéve.

Mivel az ilyennek hátlapja nincs, azt levenni nem lehet. A szétszerelés a kijelző felől lehetséges.

És igen, hőlégfújó tapadó korong, esetleg damil, feszítő szerszám kell hozzá, mert ragasztva van.

https://www.youtube.com/watch?v=ZqM2hhKzx5I

ma 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!