Melyik Samsung szériából érdemes telefont választani? Illetve milyen samsung telefont érdemes venni?
Telefon vásárlás előtt vagyok, és laikusként fogalmas sincs hogy milyen telefont válasszak. Próbáltam utánnaolvasni a témának és érdeklődni ismerősőknél, de mindenki mást mond. Mindig is Samsung telefonom volt, ezért szeretnék most is azt venni.
Először az A53-mal szemeztem, de mondták hogy az egész A-széria felejtős.
Nincs szükségem egy csúcskategóriás telefonra, de azért 2020-nál régebbit se szeretnék.
Szóval milyen Samsung telefon-t ajánlanátok 2024-ben?
Na, szóval először is az A53-mat felejtsd el, régi is és egy elég vacakul sikerült széria volt.
Hacsak nem kenyérre kell spórolni, akkor én azt javaslom, hogy A35 alá nem szabad adni. Ez már egy korrekt telefon, még viszonylag olcsó is, még egy viszonylag drágább, de normális helyenis, mint mondjuk az Euronics megvan 120 ezer körül. Ebből van 6 giga RAM-mal szerelt verzió is és 8 gigás is. A 8 gigás csak 256 gigás háttértárral kapható, ez már 140 ezer fölött van egy normális kereskedésben. Szerintem se a 256 gigás háttér nem egy feltétlenül szükséges dolog, de még a 8 giga RAM sem, ha csak alap dolgokra használnád a telefont, de erről biztosan lesznek akik más véleménnyel vannak.
Ha némileg több pénzt szeretnél szánni a dologra, akkor egy picikét drágábban ott van az A55-ös széria. Itt már alapból kapsz 8 giga RAM-ot, így a 128-as alap tárhellyel 150 körül fogod megtalálni egy Media Marktban vagy Euronicsben.
Szerintem mindkettő eddig említett telefon egy korrekt középkategóriás készülék. Normális fényképeket lehet velük csinálni, szép a kijelzőjük, jó sztereó hangszórójuk van, bőven vállalható üzemidejük, elég memóriájuk, kellően gyors processzoruk, az alap tárhely szerintem manapság elég és hosszú szoftveres támogatás jár hozzájuk. Magyarul viszonylag gyakran és sokáig fognak jönni az értesítések, hogy van új verzió, lehet frissíteni a telefont.
Ha ennél több pénzt szeretnél rá áldozni, mert például jobb fényképeket szeretnél készíteni, akkor árban a következő lépcsőfok (a szerintem vásárlásra érdemes telefonok közül) az S23. Ez a tavalyi "alap" felsőkategóriás telefonjuk, nagyon jól sikerült széria. Ez most a Samsungtól hivatalosan 240 ezer körül szerezhető be. A teljesítményén kívül egy nagy előnye van a korábbi telefonokhoz képest: jelentősen kisebb és könnyebb.
Itt még jöhetne az, hogy szót ejtek az S23 FE-ről, ami az S23 "olcsósított" és nagyobb variánsa, viszont szerintem nincs akkora árkülönbség köztük, hogy érdemes legyen róla beszélni. Ha az S23 FE-t vennéd, akkor hozzá kell tenni azt a pár ezer forintot és a sima S23-mat venni.
Ha még ennél is több pénzed van, akkor ott van az S24 FE, ami ugye az S23 utódjának olcsósított és nagyobb változata, de őszintén én ezt nem választanám az S23 helyett, nem fizetnék ki ezért plusz pénzt.
Az S24 viszont jó szívvel ajánlható, azonban ez már 320 ezer körül áll egy hivatalos viszonteladónál.
Fontos: én fentebb végig a nagyjából hivatalos árakkal számoltam. Ezeknél jelentősen olcsóbban is meg lehet venni ezeket a telefonokat, ha hajlandó vagy kicsit kockázatosabb kereskedőtől vásárolni. Itt a kockázatot nem az jelenti, hogy esetleg nem kapod meg a készüléket, hanem hogy garanciális hiba esetén mi lesz...
Tehát röviden az a vélmeményem, hogy az A35 bőven vállalható, ha kicsit hajlandó vagy többet rászánni, akkor én megvenném az A55-öt. Ha jobb és kisebb telefon kell, akkor a legköltséghatékonyabb az S23, de ha belefér akkor az S24 is jó választás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!