Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » LineageOS-en hogyan tudnék...

LineageOS-en hogyan tudnék bejelentkezni a K&H mobilbankba?

Figyelt kérdés

Már többféle módon megpróbáltam, mindig ott akad el, hogy megadom az mPIN-t, aztán kiírja, hogy a mobilbank nem elérhető az eszközömön.

Azt hiszem, hogy a root bezavarhat, de nincs rootolva, leellenőriztem.

A LineageOS miatt Android 11-es a telefon, szóval nem annyira elavult, mert Android 9-en is megy, szóval lehet, hogy a hardvert is érzékeli, hogy régi, ezért nem engedi?

Ha bemegyek egy K&H bankfiókba, ott tudnak neki csinálni valamit?

nov. 27. 19:48
 1/8 anonim ***** válasza:

Az alkalmazás áruházban az értékelésnél írd le a problémád, esetleg jelezheted telefonon is az ügyfélszolgálatnál.

Javasolt a 4.8.1-es alkalmazás verzió használata.

Elvileg Android 7.0+ a követelmény.

A verziókövetésben azt látom, hogy kb. havonta érkezik frissítés.

nov. 27. 20:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Pontosan ez a verzió van telepítve, ez a legújabb.
nov. 27. 20:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Szimplán a nyitott bootloader is elég lehet főleg ilyen appoknak, hogy blokkolják a használatot.
nov. 27. 20:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát az remek, mivel LineageOS-en azt nem lehet visszazárni...

Ráadásul a Telekom app se működik, de jó...

Elvileg van egy "Magisk Hide" nevű dolog, amivel megoldható, bár nem nagyon merek hozzányúlni, eleve nem én csináltam a LineageOS telepítést se, hanem így vettem a telefont.

Esetleg van valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne működőképes tenni a nyitott bootloaderre érzékeny appokat?

nov. 27. 20:59
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem használod a custom ROM sajátosságait, illetve root jogot sem használsz, akkor a legegyszerűbb ha visszatolod rá a legfrissebb gyári rendszert.

A 'Magisk Hide' beleépült már a Magisk beállításaiba (DenyList), melyben appokat lehet bejelölni, melyek elől "elbújjon". Ez egyébként néhány esetben nem feltétlen elég főleg ilyen szigorú appoknál.

Ezek az appok (bank stb) érzékelik ha gyanús, feketelistás app is van telepítve, vagy esetleges fájl is. Pl TWRP (custom recovery, amivel flasheled a custom rendszereket stb) mappa a telefon tárhelyén, stb stb.

nov. 27. 21:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Na, az még faszább... Valahogy izolálni/becsapni nem lehet ezeket az appokat? Nem hiszem el, hogy ennyire ki kell cseszni az emberrel... Ha már annyira erőltetik a mobilappok használatát, akkor ne korlátozzák már le...!

Amúgy meg nagyon tetszik a LineageOS, ilyen jó Android rendszert még nem láttam, az ilyen OneUI, MIUI, meg a csuda tudja mik elbújhatnak mellette!

Meg amúgy is Android 6.0-ig volt frissíthető hivatalosan ez a telefon, akkor meg a régi Android verzió miatt nem menne, szóval a stock ROM-mal is ugyanott tartanék, vagyis rosszabb is lenne, mert még kevesebb app menne.

A telefonhoz meg ragaszkodok, nem véletlenül vettem.

nov. 27. 21:35
 7/8 anonim ***** válasza:

"A telefonhoz meg ragaszkodok, nem véletlenül vettem."

Akkor használd a webes hozzáférést az app helyett.

[link]

"Ráadásul a Telekom app se működik, de jó..."

[link]

tegnapelőtt 13:20
 8/8 Hintalow ***** válasza:

Ez már nagyon sokszor előjött prohardveren is szaktopikokban:

LineageOS-en nem fogsz tudni banki, vagy olyan egyèb szolgáltatói appokat használni, amelyek ugranak a 3rd party rom-okra.

tegnapelőtt 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!