Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van értelme frissíteni IOS...

Van értelme frissíteni IOS 18/iPadOS 18-ra?

Figyelt kérdés

Egy iPad és egy iPhone van nálam, mindkettőn elérhető már a 18-as főverzió. Azt tudom, hogy tele van mindenféle új funkcióval, de nekem az új főképernyő nem tetszik, az új control center sem, és az új galéria sem. Tehát a design nálam nem indok. Az iPadnál merült fel többször a számológép miatt, de nem járok már suliba, tehát végül az is kiesett, mint fontos funkció.

Ezen a ponton jöhetne a kérdés, hogy akkor mégis miért tettem fel a kérdést, viszont ha esetleg energiatakarékosabb vagy optimalizáltabbá vált a rendszer a 17es főverzióhoz képest, akkor az nálam talán meggyőző érv lenne. Akik az új rendszert használják, azok mit tapasztalnak, mennyire lett jobb ilyen téren a 18?

#Apple #iPad #iPhone #IOS #apple inteligence
nov. 25. 15:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Az Apple elvileg az utolsó három iOS/iPadOS verziót támogatja aktívan, ami jelenleg az iOS/iPadOS 16, 17 és 18 verzió. Ebből a legutolsó, azaz a 18-as verziónál lehet számítani új funkciókra, a 16 és 17 pedig csak biztonsági frissítéseket kap. Eddig úgy volt, hogy csak azok a készülékek kaptak biztonsági frissítést, melyek nem voltak kompatibilisek a legújabbal. Ezen azonban lehet, hogy változtatnak, mert jelenleg minden régi eszköz kap frissítést a 17-es verzióhoz. Az sincs kizárva, hogy két évig megkapják, és nem lesz kötelező a váltás, akkor pedig elég sokáig el lehet halasztani, persze örökké nem fogják támogatni.

Egyébként a gyakorlat azt mutatja, hogy még tovább támogatottak a régi iOS/iPadOS verziók, tehát még jó eséllyel a 15-ös verzió is fog frissítéseket kapni, csak nem olyan gyakran, lehet csak évente egyszer, de ettől függetlenül egy jó gesztus az Apple részéről, hogy 10 év körüli eszközökhöz is nyújt támogatást, még ha korlátozottan is. A 13 és 14-es verzióhoz azért nincsenek és nem voltak tovább frissítések, mert anno minden 13-mat futtató eszköz 15-re is frissíthető volt. Ez miatt van, hogy a legtöbb alkalmazás minimum verziója iOS/iPadOS 15, amin régebbi van, nem csak nagyon öreg, de gyenge is. A 15-öt viszont sok a mai napig népszerű készülék használja, pl. iPhone 6, 6S, iPhone 7, 7 Plus, iPhone SE 1, iPad mini 4 és iPad Air 2. Ezek használtan/felújítva is sok helyen megvehetőek, és keresettek is, mivel egy noname okostelefon árán mennek, hibátlan állapotban és jó akkumulátorral. Tehát ha a 15-ös verzió még, ha csak részben is, de támogatott, a 17 is az lesz egy jó darabig. :)

nov. 27. 15:09
 12/17 A kérdező kommentje:
#11 Köszi!
nov. 27. 15:43
 13/17 anonim válasza:
Üdv! Én idén váltottam egy 2022-es SE-ről, és azon egészen idén augusztusig a 15-ös főverzió futott. Nekem az a meglátásom, hogy vannak olyan részfrissítések amiket mindenképp letölt a telefon, úgy is, hogy meghagyja a főverziót. Nekem viszont idén év elejétől vált problémássá a dolog, mert egyre kevesebb alkalmazást tudtam használni a régi oprendszer miatt. Személyes vélemény: az új design szokható, a főképernyő és a control panel meg sokkalta funkcionálisabb lett. Aki szerint meg nem változik egy-egy főverzió frissítésnél a sebesség vagy az üzemidő az olvasson többet a témában, az Apple rendre ad ki olyan javításokat amik ezeket fejlesztik akár 1-2 generációval korábbi telefonokon is.
dec. 3. 11:49
 14/17 A kérdező kommentje:

#13 Köszönöm a választ!

A 15-ös IOS azért már nem mostani darab, illetve jelenleg minimum ios 16-ig visszamenőleg van támogatva az összes app, amennyire én láttam. A jelentősebb appok, mint pl. messenger, instagram, youtube, vagy fontosabb appok, mint pl. a banki appok, azok pedig IOS 15-ig is. Ezek mind működnek még a 2016-os SE-men is.

Tehát ha még idővel meg is szűnik a 15-ös főverzió támogatása, akkor is kell pár év, mire a 16-os, majd a 17-es verzió elveszti a támogatását.

Az ide érkezett válaszokat elolvastam, és úgy éreztem, hogy a 18-as verzió számomra egyáltalán nem ad semmi fontosat, ezért nem fogom frissíteni. Majd ha pár év múlva elavultá válik a 17-es, akkor váltok.

Köszönöm szépen mindenkinek az eddigi válaszokat!

dec. 3. 12:49
 15/17 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem is frissítsd
dec. 18. 15:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem fogom.
dec. 18. 15:10
 17/17 anonim ***** válasza:
48%
Miért? Nekem jelenleg 18.2 IOS verzió van a telefonomon. És azt írja hogy Az IOS naprakész.
dec. 18. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!