Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Van értelme frissíteni IOS...

Van értelme frissíteni IOS 18/iPadOS 18-ra?

Figyelt kérdés

Egy iPad és egy iPhone van nálam, mindkettőn elérhető már a 18-as főverzió. Azt tudom, hogy tele van mindenféle új funkcióval, de nekem az új főképernyő nem tetszik, az új control center sem, és az új galéria sem. Tehát a design nálam nem indok. Az iPadnál merült fel többször a számológép miatt, de nem járok már suliba, tehát végül az is kiesett, mint fontos funkció.

Ezen a ponton jöhetne a kérdés, hogy akkor mégis miért tettem fel a kérdést, viszont ha esetleg energiatakarékosabb vagy optimalizáltabbá vált a rendszer a 17es főverzióhoz képest, akkor az nálam talán meggyőző érv lenne. Akik az új rendszert használják, azok mit tapasztalnak, mennyire lett jobb ilyen téren a 18?

#Apple #iPad #iPhone #IOS #apple inteligence
nov. 25. 15:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%
Tedd fel az új verziót, semmi baj nincs vele.
nov. 25. 15:44
 2/12 anonim ***** válasza:
számológép appot találsz bőven az appstoreban ipadra
nov. 25. 16:34
 3/12 anonim ***** válasza:

Amíg az iOS/iPadOS 17-hez kapsz biztonsági és alkalmazás frissítéseket, addig el lehet halasztani a 18-ra frissítést. Utána viszont ajánlott lesz váltani.

Itt a kérdés meddig kapnak a 17-es verzióhoz frissítést a 18-at támogató készülékek, mert eddig csak azok kaptak, melyeket nem lehetett újabbra frissíteni, de ez lehet változni fog, és amíg támogatott, addig maradhatsz rajta.

Egyébként nagyrészt új dizájnt, és néhány új funkciót kapott az iOS/iPadOS 18. Szerencsére nem lassabb az elődjénél, és már kapott több javítást, már elég stabil, szerintem nyugodtan válthatsz. De ha a régi jobban tetszik, egy ideig maradhatsz még.

nov. 25. 16:55
 4/12 A kérdező kommentje:

#3 Köszi a választ

Nekem viszont sajnos nem a sebesség a problémás, az m1-es ipad air eddig is vitt mindent, de nem akarom hogy az új rendszer miatt rosszabb legyen az üzemideje, főleg ha még az újítások sem tetszenek. Az automatikus frissítéseket minden esetre kikapcsoltam, nehogy magától feltelepítse éjszaka.

Nekem itt tényleg csak az üzemidő a fontos, semmi más, és egyik új funkció miatt sem szeretném ezt feláldozni.

Azért is kérdeztem, hogy üzemidőben történt-e érdemi változás, vagy maradt körülbelül ugyanaz?

nov. 25. 18:05
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem romlott az üzemidő, nem lassult, nem romlott semmit, inkább dizájnban lett más.
nov. 25. 18:27
 6/12 anonim ***** válasza:
Imádom, hogy mindenki hogy ráfeszül ezekre a főverzió váltásokra. Ennek az egész iOS-es és androidos évenkénti név változtatásnak csak marketing okai vannak. Lényegében alig módosítanak évről évre valamit az oprendszeren, általában csak bekerül pár csili-vili dizájn változás és kész. Nem fog változni tőle se az üzemidő, se a sebesség, sőt igazából alig valami. A biztonsági frissítések miatt viszont előbb-utóbb fontos lesz váltanod 18-ra, a 17 nem lesz örökké támogatott.
nov. 26. 08:35
 7/12 anonim ***** válasza:
Rosszabb akkuidőd nem lesz. Főleg hogy már régóta kint vaz a 18, már a 18.1-is kiadásra került. Minél jobban távolodunk az eredeti főverziótól, annál jobban sikerül optimalizálni.
nov. 26. 08:44
 8/12 anonim ***** válasza:
Iphone / IOS felhasználó vagyok immár 3 éve. És az előzményekben le írtakat csak megerősíteni tudom! Semmi újdonság nincs az IOS 18-ban! Ha csak nem e biztonsági frissítések miatt érdemes fel tenni. Mert bizony az a fránya biztonsági frissítés az ami miatt érdemes, sőt inkább muszáj feltenni az IOS 18-at. Egyébként már IOS 18.1.1-es verziónál tartunk! Ez ami végleges és utoljára jött ki az IOS 18.1.1! Szóval lényegében csak a biztonsági frissítések miatt érdemes, inkább úgy írom hogy muszáj fel telepíteni. Amúgy is előb utobb még ha nincs is be kapcsolva az automatikus frissítés akkor is fel fogja dobni a biztonsági frissítéseket, és előbb utóbb muszáj leszel frissíteni! Szóval újdonság nincs az IOS 18.1.1-ben! Az Új sisri-t meg csak az USA kapja meg egyenlőre!
tegnapelőtt 12:26
 9/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenki válaszát!

#8 azért nem gondolnám, hogy “muszáj”, a 17-es verzió is bőven biztonságos.

Minden esetre marad a 17, amíg van rá app támogatás :)

tegnapelőtt 13:20
 10/12 anonim ***** válasza:
8-as voltam! Már 3 éve vagyok Iphone és IOS felhasználó! És a sürgős biztonsági frissítéseket általában rá erőltetik a felhasználóra. Ezt saját tapasztalatból tudom! Úgy hogy nekem az automatikus frissítés, és az autómatikus le töltés ki van kapcsolva. És mégis le tölti és ki írja hogy ő most fissít. És igen a sürgős frissítéseket nem tudod el kerülni. Egyébként meg nem romlik a telefon tejesítménye a frissítésekkel! Egyébként meg ha van rú IOS 18 frissítés előbb utobb az IOS rendszre rád fogja erőlteni a frissítést. Már csak biztonsági meg fontolásbol is erőltetik előbb útobb az ügyfélre a frissítést. Én inkább frissítenék a helyedben!
tegnapelőtt 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!