Van értelme frissíteni IOS 18/iPadOS 18-ra?
Egy iPad és egy iPhone van nálam, mindkettőn elérhető már a 18-as főverzió. Azt tudom, hogy tele van mindenféle új funkcióval, de nekem az új főképernyő nem tetszik, az új control center sem, és az új galéria sem. Tehát a design nálam nem indok. Az iPadnál merült fel többször a számológép miatt, de nem járok már suliba, tehát végül az is kiesett, mint fontos funkció.
Ezen a ponton jöhetne a kérdés, hogy akkor mégis miért tettem fel a kérdést, viszont ha esetleg energiatakarékosabb vagy optimalizáltabbá vált a rendszer a 17es főverzióhoz képest, akkor az nálam talán meggyőző érv lenne. Akik az új rendszert használják, azok mit tapasztalnak, mennyire lett jobb ilyen téren a 18?
Amíg az iOS/iPadOS 17-hez kapsz biztonsági és alkalmazás frissítéseket, addig el lehet halasztani a 18-ra frissítést. Utána viszont ajánlott lesz váltani.
Itt a kérdés meddig kapnak a 17-es verzióhoz frissítést a 18-at támogató készülékek, mert eddig csak azok kaptak, melyeket nem lehetett újabbra frissíteni, de ez lehet változni fog, és amíg támogatott, addig maradhatsz rajta.
Egyébként nagyrészt új dizájnt, és néhány új funkciót kapott az iOS/iPadOS 18. Szerencsére nem lassabb az elődjénél, és már kapott több javítást, már elég stabil, szerintem nyugodtan válthatsz. De ha a régi jobban tetszik, egy ideig maradhatsz még.
#3 Köszi a választ
Nekem viszont sajnos nem a sebesség a problémás, az m1-es ipad air eddig is vitt mindent, de nem akarom hogy az új rendszer miatt rosszabb legyen az üzemideje, főleg ha még az újítások sem tetszenek. Az automatikus frissítéseket minden esetre kikapcsoltam, nehogy magától feltelepítse éjszaka.
Nekem itt tényleg csak az üzemidő a fontos, semmi más, és egyik új funkció miatt sem szeretném ezt feláldozni.
Azért is kérdeztem, hogy üzemidőben történt-e érdemi változás, vagy maradt körülbelül ugyanaz?
Köszönöm mindenki válaszát!
#8 azért nem gondolnám, hogy “muszáj”, a 17-es verzió is bőven biztonságos.
Minden esetre marad a 17, amíg van rá app támogatás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!