Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vegyek egy iPhone 16 Plus-t,...

Vegyek egy iPhone 16 Plus-t, vagy várjak még egy hónapot és vegyek egy iPhone 16 Pro Maxot?

Figyelt kérdés

Eddig egy iPhone 13 Pro Maxom volt, amit imádtam, de sajnos április óta nincs a birtokomban, és azóta egy iPhone SE 2020-al "szenvedek" (erről váltottam a 13PM-ra), és hát ez sajnos nem mai technológia már, illetve napi 3-4x kell feltöltenem.

Minél előbb szeretnék új telefont, ahogy számolgattam, februárban tudnék venni egy 16 Plus-t, vagy ha még várok egy hónapot, akkor márciusban egy 16 Pro Maxot.

Szerintetek melyik legyen így?

nov. 24. 12:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
54%
Több százezres telefon, amire pénzed sincs, de csak 2-3 évig akarod használni? Negyedért lehet kapni telefont, ami 7 évig tökéletes lesz, de neked persze iphone kell. Tudod mit? Meg is érdemled. Beszarás, hogy magyarországon ez a szar még mindig státuszszimbólum 😂 sokat elmond az ország színvonaláról.
nov. 25. 08:16
 22/26 anonim ***** válasza:

Nos én direkt nem vettem meg a pro max-ot. Tökéletesen elég nekem a 16 plus.

120/60 Hz.

Engem nem hat meg a 120 Hz. Egyrészt nem játszok a telefonnal maximum pár kisebb játék.

Film/youtube-nál semmi értelme a 120 Hz-nek.

Netezés él sem tűnt fel lényeges különbség, pedig 13 pro max-ról váltottam.

Kamera.

Arra a pár képre amit néha el lövök, bőven jó. Videózni pedig kb sosem szoktam.

Teljesítmény.

Ugyancsak nem releváns számomra.

Ha nem töröm ripityára a 13 PM-ot, akkor most az lenne.

Ezek alapján mérlegelj. Mire kell neked egy telefon.

febr. 14. 01:15
 23/26 anonim ***** válasza:

Most nem annyira akarok beleokoskodni az általad leírtakba, de ha nem kell a 120 Hz, nem annyira fontos a jó kamera és a teljesítmény sem lényeges, akkor... akkor miért nem vettél egy 100-200 ezer forintos középkategóriás telefont és kész? Azokban sincsenek semmilyen paraméterben sem rosszabb kijelzők, a kamerák gyengébbek, de laikusként szerintem 10-ből 9 esetben feltűnő, a teljesítményük pedig hosszútávon is elég a napi használatra, ráadásul már ezek is kapnak 4-5 év szoftveres támogatást.

Én saját magamnak is egyre nehezebben tudom megindokolni az almás telefont. Nemrég nyomkodtam egy már korosnak számító Samsung S10-et és nem tűnt az sem lustábbnak vagy rosszabbnak mint a mostani telefonom (bár nyilván kamerában látványosan rosszabb).

febr. 14. 11:21
 24/26 anonim ***** válasza:

" (bár nyilván kamerában látványosan rosszabb)."

Nem. Nem rosszabb.

febr. 14. 13:27
 25/26 anonim ***** válasza:

De, rosszabb, láttam. Csak jobban tudom, hogy a saját telefonomhoz képest valami jobb vagy rosszabb képet csinál-e, míg neked halvány lila fogalmad sincs, hogy mim van :D

De azért ettől függetlenül sem nehéz belátni, hogy egy S10 már nem üti meg a mai felső kategóriás szintet kamerában.

febr. 14. 13:47
 26/26 anonim ***** válasza:
Előttem van kb 200 darab telefon. Nem tudsz ol,an telefont mondani, ami ne fordult volna meg a kezeim közt kb. Mobil boltban dolgozom. Nem tudom mit láttál, de az S10 jó képeket lő még 2025-ben is. Nyilván egy újabb telefon jobbat valamivel, de annyival nem jobbat mint amennyibe a mostani telefonok kerülnek.
febr. 14. 18:31
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!