Telefon 100-110 ezerig, Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G vetélytárs?
Szeretnék telefont vásárolni mostanában, úgy 100-110 ezer forint értékben. Az elmúlt 10 évben xiaomi telefonjaim voltak, most is egy note 10-et nyúzok már 3 és fél éve, így eléggé xiaomi párti vagyok, ámbár nem zárkózom el egyáltalán más gyártóktól sem. Van esetleg ebben az ársávban olyan telefon ami szóba jöhet mint vetélytárs a note 13 pro 5g-nek? Illetve ha nincs, érdemes rászánni azt a plusz tízen pár ezer forintot és megvenni a pro+ változatot, vagy nem feltétlenül tud többet? Illetve elég lehet átlag felhasználásra a 8gb változat is, vagy mindenképp érdemes a 12gb inkább? Tudom hogy lehetséges a telefon tárhelyéből virtuális RAM-ot hozzáadni egészen +8gb-ig, viszont gondolom a fizikai RAM többet ér. Vagy mégsem?
Előre is köszönöm a tippeket és tanácsokat. :)
Ami érdemi különbség: erősebb processzora van a Plusznak, továbbá nagyobb felbontású a kijelzője, de ez ezen a szinten nem sokat jelent, ahogy az aksija is picit nagyobb, de ez is minális eltérés. A Pro ezzel szemben azt tudja még felmutatni, hogy van rajta jack csatlakozó, ha ez téged érint. Ez manapság már eléggé ritkaság.
Egyébként nem túl nagy a telefonok ára közti különbség, ehhez mérten tudásban sem térnek el túlzottan, szóval igazából ezt rád hagyom, hogy mi éri meg neked jobban.
Alapvetően én sem szeretek Xiaomi telefonokat ajánlani, de ha te elégedett vagy velük régóta, akkor szerintem nyugodtan maradhatsz ezeknél.
RAM kérdés: a 8 giga, főleg ebben a szegmensben teljesen elég, semmi értelme sincs a 12 gigának jelenleg. Az életbe nem fog a telefon által használt memória 8 közelébe sem menni, az oprendszer agresszívan fogja kiírtani a háttérbe futó folyamatokat állandóan, hogy spóroljon az üzemidővel... A virtuális memória is nagyjából tök mindegy, kb. sosem fogja használni egyik telefon sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!