Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Kérdezni szeretném, hogy...

Kérdezni szeretném, hogy Xiaomi Redmi Note 13 Pro(+), vagy Apple iPhone 12 ár értékben a jobb?

Figyelt kérdés
Egy debreceni service azt javasolta, hogy iPhone-t lenne érdemesebb, mert a Xiaomi telefonokkal a műhely tele van, a Telekomnál pedig azt mondták, hogy a Xiaomi mobilok Note Pro változatai megfelelőek és nincs gond velük. Nekem egy HTC-m van, cserélni kell. Igen, ez a jobb kifejezés, hogy kell cserélni és nem szeretném. :) Akinek van tapasztalata a telefonokról, köszi a véleményt.

szept. 29. 12:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nyilván a Note 13 Pro, az iPhone 12 egy öskori telefon.
szept. 29. 12:19
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Őszintén? Egyik sem.

Az iPhone 12-őt már nem gyártják több mint egy éve, a 13 is most esett ki a gyártásból, jelenleg a 16-os széria van. Persze ha 12-őt új aksival, szép állapotban kapsz nagyon kedvező áron, akkor még megérheti, de másképp nem vennék. Gondolom a szervíz egy használt iPhone 12-őt akarna eladni neked.

A Telekom meg nyilván új telefont akar eladni neked, mint amilyen az említett Redmi.

Én ebben a körülbelüli árkategóriában vennék egy Samsung A55-öt (vagy A35-öt ha csak az fér bele) és csókolom.

Ha mindenképp a fenti kettőből kellene választani, akkor nem tudom... én nem szoktam magamnak használt telefont venni, valószínűleg annak a Redminek nincs semmi baja és pár évig az is jó lesz. Biztosan kisebb azzal a kockázat 2/3 év garanciával, mint egy ki tudja hány éves iPhone 12-essel. Másrészről viszont sajnos saját tapasztalat miatt én is idegenkedek már a Xiaomi telefonoktól. Nem azért, mert "tele van a szervíz velük", hanem mert szoftveresen kicsit bénácskák voltak pár éve.

szept. 29. 12:49
 3/11 anonim ***** válasza:
34%

MIU-t divat ekézni, csak azt felejtik el sokan, hogy ez az oprendszer a kezdet-kezdetén ott volt már és nagyon sok funkciót átvett az alap android.

Jól optimalzált rendszer, talána a memóriamenedzsment kicsit agresszív de azt leszámítva nincs semmi baj. Nincs annyi bug, mint a One UI esetében, ami azért hemzseg.

szept. 29. 13:03
 4/11 A kérdező kommentje:
Az iPhone 12 nem őskori, úgy lám a telefontársaság és az elektronikai boltok weblapján a JAVÍTOTT! verzión túl még kapható újonnan ebből a modellből. Pénteken egész nap vagy 8 órán keresztül néztem utána a készülék, mármint az iPhone jellemzőinek, mert sajna informatikában nem vagyok jártas, de mondjuk egyszerre megvilágosodtam a kamera/videó opciókat illetően. Én két töltés közötti üzemidőre is kivi lettem volna, írást nem találtam róla. De sebaj, a boltban meg tudják mondani talán. :)
szept. 29. 15:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Pocsék, mint úgy általában a kis méretű iPhonenoknál.

Ebben sokkal jobb a Redmi Note 13 Pro.

szept. 29. 15:39
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
bármi jobb mint xiaomi, rendszer szinten van tele szemetelve .
szept. 29. 16:08
 7/11 anonim ***** válasza:
62%

"Az iPhone 12 nem őskori"

2020 októberében jelent meg, ez a telefonoknál bizony nem éppen új és most finoman fogalmaztam. Most NÉGY generációval van odébb az iPhone sorozat.

"úgy lám a telefontársaság és az elektronikai boltok weblapján a JAVÍTOTT! verzión túl még kapható újonnan ebből a modellből."

Ami újként még kapható, az minimum egy évet porosodott egy raktárban. Reméljük nem mélymerült ennyi idő alatt az aksi.

"Én két töltés közötti üzemidőre is kivi lettem volna, írást nem találtam róla."

Tovább bírja a Redmi és gyorsabban is tölt (sőt ahhoz még valószínűleg töltőt is adnak gyárilag). Mondjuk ha nem vagy hozzánőve a telefonodhoz, akkor mindkettő kibír egy napot.

szept. 29. 16:14
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Ahhoz a Redmihez egy 67W-os gyorstöltő is gyár, ennyit jelenleg a 16 Pro Max sem tud(!!!). Sőt, a Xiaomi-nek ez messze a leggyorsabb töltése.
szept. 29. 16:31
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
*messze nem a leggyorsabb töltése.
szept. 29. 16:32
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy iPhone 14-et váltottam Xiaomi-ra. Életem egyik legjobb döntése volt. Nemcsak azért, mert fele annyiba kerül. Az csak hab a tortán
okt. 10. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!