A mobilmarket.hu oldalon új telefonokat árulnak?
Nem tudjuk garantálni hogy mit kapsz.
Azt se hogy milyen lesz a működése.
Sőt, a garanciás ügyintézést sem.
A hátrány az, hogy az olcsóságért cserébe nagyobb esély van megszívni valamivel.
Garancia, miről beszéltek?
Ez az oldal már nem is látható, akkor hova fordulsz garanciáért?
Kettő régebben leírtam itt, hogy magyarországon, hogy működik a garancia kérdése. Mondjuk úgy szarul, még normális boltban is, akkor egy ilyen tiszavirág életű webshop szerinted mit ad.
Nagyjából ez volt anno az én esetem: Amig megveszed és kifizeted addig minden happy. Aztán ha baj van és érvényesítenéd a garanciát akkor vagy hosszú hónapok vagy fizetsz. Mert a forgalmazó nem ad neked csere cuccot csak úgy ha kifizeted az éppen aktuális ár és a te vételárad közti különbséget. És ezt még a fogyasztóvédelem is így közli le neked. (Mondjuk nem tudom mi van ha időközben olcsóbb lesz a termék. Esetemben drágább lett jó 40%-al)
Ha nem fizetsz akkor ki küldik a gyártónak azok is vizsgálgatják, majd ha jogosnak találják küldenek csere darabot. Viszont ez mivel minden cég Kínában gyártat oda vissza minimum 3 hónap addig meg old meg a helyzeted a cucc nélkül.
Megjegyzem, ha az üzletet köteleznék, mondjuk arra, hogy a kivizsgálás után és ha az jogos tehát Ők kapnak csere darabot akkor fizessék vissza a különbözetet akkor még érthető is lenne valamennyire, de nincs ilyen kötelezetség.
"Ti vennétek szürkeimportos telót?"
Nem.
"Ugyanannyi az esélye hogy baja lesz a szürkeimportosnak mint a rendesnek nem?"
Igen, ugyanannyi. Nem a telefonnal van baj, hanem a garancia érvényesítése lehet problémás. Szélsőséges esetben pl. nem létezik már a cég egy-két év múlva, mert a nav elvitte az egész bagázst áfa csalásért.
"Ez az oldal már nem is látható"
Mert elírta a kérdező. Mobilemarket.hu
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!