Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ötlet, hogy itt mi történhetett?

Ötlet, hogy itt mi történhetett?

Figyelt kérdés
Felhívott egy ismeretlen öregasszony, hogy pár perce az én számomról hívták őt. De én biztos nem hívtam, nem is jelez kimenő hívást a telefonom, amin egyébként épp neteztem. Mi történt vajon?

okt. 26. 18:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Hacker támadás
okt. 26. 18:45
 2/12 A kérdező kommentje:
Mármint ellenem?
okt. 26. 18:48
 3/12 anonim válasza:
74%

Már több ilyet hallottam... Ez egy trendi "szórakozás"...

Mondjuk az én telómon sok hakkerelni való nincs... nem is okos, nincs benne kép sem video, sem zene

okt. 26. 18:56
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Egy új típusú csalási módszer. Meghamisítják a hívást úgy, hogy valaki más (a te) számodat írják ki hívóként, miközben egy csaló telefonál. Amikor visszahívják az ott kijelzett hamisított számot, akkor már nálad csörög ki.

Hosszabban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..

okt. 26. 19:04
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi. Szóval ez végül is ártalmatlan dolog?
okt. 26. 19:06
 6/12 anonim ***** válasza:
31%
Ha jól tudom, ez a VoIP.
okt. 26. 19:06
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem történik semmi azt leszámítva, hogy a te azonosítód (telefonszámod) van a hívásokhoz hamisítva. És ha tömegesen használták, akkor téged fognak hívogatni és neked kell idegeneknek magyarázkodni, hogy nem te vagy a csaló vagy nem te kerested őket. Mert ezt nemcsak a kínai hangfelvétellel szokták megcsinálni, hanem a banki csalók is.
okt. 26. 19:16
 8/12 A kérdező kommentje:
Akkor tegyek most valamit? Változtassak számot, ha több ilyen lesz? Nem akarok csalásokba keveredni.
okt. 26. 19:27
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs értelme számot váltani (majd mindenhol újra megadni, értesíteni az elérendő embereket és mindenkinél lecseréltetni), az is ugyanúgy lehet áldozata ilyennek.

Ha esetleg felhívnak, elmondod hogy visszaélnek a számoddal és nem te voltál. Nincs mit megbeszélni rajta, nem tartozol magyarázattal sem senkinek, 2 mondatból letudható és utána nem keresnek többet.

okt. 26. 19:33
 10/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi.
okt. 26. 19:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!