Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Elromlott a telefonom milyet...

Elromlott a telefonom milyet ajánlotok? Mit vegyek?

Figyelt kérdés
Sok tárhelyest szeretnék de nem olyan drágát és szeretnèm ha sokáig bírná. És androidos.

okt. 23. 11:44
1 2
 1/13 meszike91 ***** válasza:
100%
A nem olyan drága az mennyibe kerül?
okt. 23. 11:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

A sok tárhely az mennyit jelent? Manapság 128 gigától indul a legtöbb telefon, ez szerintem átlag felhasználásra bőven elég, de a 256 giga is elérhető árszinten szokott lenni.

A "nem olyan drágát" az mit jelent? Mire szeretnéd használni? Sokat fotózol vele? Szoktál rajta játszani? Ha igen, akkor mikkel?

Ha nagyon alacsony a keret, akkor olyan 60-70 körül lehet épkézláb telefonokat venni, de ha nem kenyérre kell a különbözet, akkor inkább 100-130 körül érdemes nézelődni, ezekben már lényegében nincs funkcionális kompromisszum.

okt. 23. 11:57
 3/13 anonim ***** válasza:
85%
Ja és még ilyenkor meg szoktam azt is kérdezni, hogy most milyen telefonod van. Ez azért jó viszonyítási pont szokott lenni.
okt. 23. 11:57
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem először gondold végig mennyit szánnál rá. Aztán menj fel valami mobilos oldalra pl Mobilaréna és nézd meg a legutóbbi tesztjeiket. Vannak rövid 10 perces tesztjeik is Youtubeon. Akkor lesz egy kis rálátásod mennyi tudás mennyit ér ugyanis mindig megemlítik az adott telefon melyik kategória ár/érték arányban és hogy a kategórián belül a konkurensekhez képest azért a pénzért mit tud. Ha úgy érzed, hogy az elvárt tudás nagyon nincs arányban azzal amit elvárnál akkor vagy emeled a keretet vagy pedig kompromisszumokat kell kötnöd.

Röviden csak annyit adnék meg kiindulási pontnak, hogy android vonalon a Samsung számít a nagy márkának, utána jönnek az ismertebb kínaiak akik már jópár éve csinálják pl Xiaomi és a kevésbé ismertek akik már nem teljesen kezdők, de még csak 1-2 telefonjuk volt pl Nothing. A felszereltség sem mindegy bizonyos gyártók adnak tokot, fóliát és töltőt is, bár a töltőt az újabb modelleknél sajnos elhagyja mindenki egy EU szabályozás miatt.

okt. 23. 12:19
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

"Aztán menj fel valami mobilos oldalra pl Mobilaréna és nézd meg a legutóbbi tesztjeiket. Vannak rövid 10 perces tesztjeik is Youtubeon"

Ez szerintem csak akkor fog működni, ha érdekli a téma. Ha nem, akkor meg kb. életszerűtlen azt elvárni valakitől, hogy több órányi kutatómunkát pakoljon egy telefon kiválasztásába, főleg ha az olcsóbb kategóriából választ.

okt. 23. 13:41
 6/13 anonim ***** válasza:
Redmi Note 13 Pro. Van belőle 512 gb tárhelyű, 12 giga rammal. Nekem is ilyen van. 140 ezer körül fizettem, de nem mostanában, így valószínűleg már olcsóbb
okt. 23. 18:55
 7/13 anonim ***** válasza:

#5 Lehet, hogy túl öreg vagyok már a mai rohanó élethez, de "életszerűtlen" elvárni valakitől, hogy órákat(?!) fordítson arra, hogy utánanézzen egy eszköznek amit napi szinten akar használni? Főleg akkor ha nem akar sokat ráfordítani? Akinek a legkevesebb pénze van éppen az aki a legjobban utánanéz annak, hogy mi hol és mennyibe kerül. Főleg az alsóbb kategóriákban ahol simán bele lehet futni olyan eszközökbe ahol a menü használat is köhög. Borzasztóan megkeseríti az ember életét egy szoftveresen vagy hardveresen gyenge telefon amikor már mindent azon csinál az átlag felhasználó. Hatos kommentet példaként véve sima Redmi 13at (8/256 tehát nem is a legalsót) 80-90ért is lehetett kapni pár hónapja. Az már 60e forint különbség és lehet hogy a felhasználó eleve nem akar száznál többet szánni rá ami olyan lélektani határ szokott lenni akármennyire is romlott a pénz vásárló értéke.

Jó lenne utánanézni, nem ördöngősség. Ahogy mondtam az ilyen helyek mint a Mobilaréna olyan teszteket hoznak, hogy itt ez a cucc ennyibe kerül és itt vannak a hasonló cuccok amiknél ennyivel többet vagy kevesebbet tud. Azért nem kell száz tesztet megnézni.

okt. 23. 20:38
 8/13 anonim ***** válasza:

"#5 Lehet, hogy túl öreg vagyok már a mai rohanó élethez, de "életszerűtlen" elvárni valakitől, hogy órákat(?!) fordítson arra, hogy utánanézzen egy eszköznek amit napi szinten akar használni?"

Akkor másképp fogalmazok: ha te vagy én mostantól magasról tojnánk a mobil piacra évekig, akkor ha 4 év múlva telefont akarnánk venni, valószínűleg elég hamar felvennénk a fonalat. Elolvasnánk pár tesztet, aztán tudnánk jó döntést hozni.

Na, aki sose foglalkozott mobilokkal, de még kicsit mélyebben számítógépekkel sem, az meg elkezd olvasni egy ilyen tesztet és a felét nem fogja érteni. Memória? SoC? Telefotókamera? Megapixelek? Töltési sebesség? Ilyen-olyan Gorilla Glass? Szoftvertámogatás? Ezeket egyesével nem fogja érteni, egy teszt értelmezéséhez is lehet hogy órák mennének rá. Őt nem érdekli, ő csak akar egy jó tippet.

És tudod mit? Igaza van. 2 éve mosogatógépet vettem, szerinted előtte én napokig bújtam a mosogatógépek szakirodalmát? A francokat. Kicsit (!) utánaolvastam, elmentem a Media Marktba, meghallgattam, hogy mit mond az eladó, aztán vettem egyet amit ajánlott és abban az árkategóriában volt, ami szerintem a középkategória. Lehet, hogy nem optimális döntést hoztam? Lehet. Elégedett vagyok? Igen. Maximum mennyit spórolhattam volna azon, hogy hetekig ilyen cikkeket olvasok és megtalálom a középkategória legjobb ár/értékű készülékét? 20 ezer forintot? Nekem ennél többet ér az időm, főleg ha nem érdekel a téma. Csak menjen és működjön. De dettó el lehet ezt játszani mosógépre, porszívóra, kenyérpirítóra, biciklipumpára, stb.

Szerintem az átlag Gipsz Jakab bőven jó tanácsokat kaphat itt a telefonvásárlásra, ha normálisan ki tudja írni a kérdést (mik az elvárásai, milyen áraktegóriában keresgél). Ő azt akarja hogy működjön a telefon, ne akadjon és gondolom vállalható képeket csináljon. Jöjjön-menjen, tegye a dolgát. Pont lesz..rja a körítést és az ok-okozati összefüggéseket.

okt. 23. 21:50
 9/13 anonim ***** válasza:

Tessék: Sok tárhelyes (256GB) nem olyan drága Android telefon:

[link]

okt. 24. 09:39
 10/13 anonim ***** válasza:

#8 Nekem nekem egy nyomógombos telefonom van. Egy idős rokonomnak szüksége volt egy új okostelefonra és emiatt elkezdtem utánanézni a dolgoknak úgy hogy utoljára vagy 10 éve használtam hosszabb ideig egyet. Nem tartott hetekig. Nem állítom a lehető legeslegeslegjobb választás. Viszont a mai technikának hála képbe kerültem az alapvető dolgokkal és hogy mit várhatok el körülbelül mennyi pénzért.

Amennyiben ez túl sok akkor a kérdést is felesleges volt kiírni ide hiszen felüti az ember az aktuális Media Markt katalógust ahol látja miket promóznak most különböző árkategóriákban és megveszi azt ami a legközelebb van ahhoz az összeghez amit rászánna.

okt. 24. 09:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!