Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az okostelefonok esetén a RAM...

Mad Max2 kérdése:

Az okostelefonok esetén a RAM mérete milyen befolyással van a telefon tartöságára, akdizására?

Figyelt kérdés
Pl. Van egy 4 gb ram teló (andoroidos) ami 2 év használat után akadozik, az alkalmazwsok lassan töltenek be. Na most ha 8gb vagy esetleg több ram memóriával rendelkező androidos telefonra cerélem akkor ez az akadozás lassú betőltés nem fog megjelenni idővel?

okt. 11. 13:58
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
#19 Netezéshez sem kell 4GB-nál több, ha nem akar az ember sok lapon böngészni egyszerre újratöltés nélkül (tapasztalat). Videózáshoz meg főleg, semmi köze hozzá.
okt. 12. 08:07
 22/32 anonim ***** válasza:

"#19 Netezéshez sem kell 4GB-nál több, ha nem akar az ember sok lapon böngészni egyszerre újratöltés nélkül (tapasztalat). Videózáshoz meg főleg, semmi köze hozzá."

Korábban én is írtam, hogy MOST elég a 4 giga, ha nem hulladék ettől eltekintve a telefon. Azonban a kérdező állítólag olyan telefont akar, ami 3-4 év múlva is jól fog működni. Na ide már szerintem 6 giga kelleni fog minimum.

okt. 12. 12:24
 23/32 anonim ***** válasza:
Én nem hiszek abban, hogy évről évre feltétlenül több és több RAM kell. Amire elég most, arra elég lesz 5 év múlva is. 5 éve sem foglaltak kevesebb helyet a weboldalak. Ez nem azt jelenti, hogy ennyi mindenhez elég.
okt. 12. 12:29
 24/32 anonim ***** válasza:

"5 éve sem foglaltak kevesebb helyet a weboldalak"

Ó, barátom. :)

Az összes modern JS framework elképesztően hatékonytalan. Amíg pure js+html+css weboldalak voltak, addig elég volt egy krumpli is a netezéshez, na de most nézz szét, hogy mennyit eszik egy-egy weboldal, a böngésző alap memóriaigényén felül. Egy Messenger tabfül 370 mega desktopon. Egy Youtube tab 200.

Én sem állítom azt, hogy 8 fog kelleni, de hogy a 4 nem túl időtálló, az biztos. Plusz ahogy írtam: nincs olyan droidos telefon, amiben csak 4 giga ram mellé egy értelmes processzort beraknának. Úgy pedig hiába "elég" a memória, ha egyszerűen egy határ kaka a készülék.

okt. 12. 14:00
 25/32 anonim ***** válasza:
#24 Szerintem te a 10-15 évvel ezelőtti állapotról beszélsz. Van egy 4GB-os tabletem, és egész kényelmesen tudom használni, és nem csak 1-2 oldal van nyitva. Abban igazad van, hogy Androidos fronton 4GB RAM-ot csak gyenge, esetleg többéves hardverrel szerelt telefonhoz adnak. Vagy minden jó, vagy semmi...
okt. 12. 14:11
 26/32 anonim ***** válasza:

"#24 Szerintem te a 10-15 évvel ezelőtti állapotról beszélsz."

Őőőő, nem? Nézd meg, hogy mit csinálnak a modern frameworkok, de igazából az összes modern programozási paradigma is ebbe az irányba tart. A memória olcsó, a fejlesztés pedig drága, így a könnyebben és gyorsabban karbantartható kód fontosabb, mint az extrém hatékony. Most megnyitottam egy tök szimpla telexet, ez is majdnem 200 giga memóriafoglalást jelent.

Direkt írtam is korábban, hogy nem maga a 4 giga ram a bottleneck, hanem hogy pusztulat rossz droidos gépeket szerelnek ennyivel. Nekem is van egy iPhone 13-mam, amiben 4 giga memória ellenére még minden okés, mert erős benne a SoC. Gondolom te is valami iPadet nyomkodsz, azért nem téped le tőle az arcodat. Persze itt sincs csoda, a 4 giga memória a telefonomban és a te tabletedben is kevés már a komolyabb multitaskinghoz, anyám A54-e ebből a szempontból jóval jobban teljesít.

okt. 12. 14:50
 27/32 A kérdező kommentje:

Na de...

Akkor mi az a procceszor ami elég jó és 100 ezer alatti telefonokban megvehető?

Akár linket is tolhatnál be ilyenről...

70-100 közöttiekből

Mert hogy a kérdésem amugy azt is tartalmazza hogy laikusként fingom nincs melyik processzor mit tud

Ugye a Pc, notebook procikról azért mindenki tudja nagyából hogy melyik mit képvisel(én legalábbis) de a telefonokban lévő processzorokról halvány lila fingom nincs!

Mindhol írják hogy 8 magos a jó stb... De ezek mind 8 magos processzorok. Ami nekem van öreg LG telóban is a processzor 8 magos, azt még is szar ezek szerint.

Ugy hogy némi értékes infót is írjunk ide, ne csak okoskodjunk.

Hagy tanuljanak a magam féle középkorú népek hogy mely telefon processzorok a jó processzorok...:)

okt. 12. 15:28
 28/32 anonim ***** válasza:

#27 Ez sajnos nem olyan egyszerű. Több gyártó van, mit az x64 fronton, az elnevezések nem nagyon követnek sémákat, a mobilgyártók nem mindig teszik közzé a típusokat, viszont vannak sebességtesztek, "benchmarkok", azokat érdemes tanulmányozni. Azonos típusok között is lehet sebességbeli eltérés különböző telefonok esetén.

#26 Ezt hallgatom már évtizedek óta... azért nem lehet mindenre ráhúzni, és az sem feltétlenül igaz, hogy a pazarlás miatt foglalnak sok helyet (jó lesz az 200 megának is amit írtál...). Egyébként egy Surface Go 2-m van Core m3-8100Y-nal. Nem hasít, de azért használható.

okt. 12. 16:19
 29/32 anonim ***** válasza:

"Akár linket is tolhatnál be ilyenről..."

Telefonokat is írtam, elég sokat koptattam a billentyűzetemet, plusz a processzorokról is linkeltem már egy oldalt, ahol általánosságban minőségbeli csökkenő sorrendben ott van az összes. Linkeltem egy telefont, ami belefér a 80 ezres keretbe és az árához képest erős a hardvere, bár ezt már legalább ketten megírtuk, hogy nem sok értelme van 20 ezret spórolni egy telefonon ebben az árkategóriában, mert simán lehet, hogy az választ el a tényleg használhatótól. Az olcsó telefon az olyan is lesz. Kabátot sem akarsz 5 ezerért venni, cipőt sem 3 ezerért, legalábbis remélem. Az olcsó telefon nem lesz fürge és gördülékenyen használható 3-4-5 év múlva.

"#26 Ezt hallgatom már évtizedek óta... azért nem lehet mindenre ráhúzni, és az sem feltétlenül igaz, hogy a pazarlás miatt foglalnak sok helyet (jó lesz az 200 megának is amit írtál...)."

Igen, valóban 200 megát akartam írni, nyilvánvaló.

De nem véletlenül hallgatod évtizedek óta, MERT IGAZ. 12 éve, amikor egyetemre mentem, akkor 4 giga memória volt a laptopomban, ami már akkor is épp csak elmendegélt PC vonalon. A PC-mben akkor talán 2 volt. Az előtte lévő PC-mben meg talán 256 mega. A legelsőre pedig vissza se merek gondolni, pedig én még csak 31 vagyok.

Az első laptopomban amit munkára vettem 8 giga memória volt, de 2 év múlva bővítenem kellett 16-ra. Amit utána vettem munkára, abban is 16 (8+8) volt, amit bővítenem kellett 8+16-ra kb. egy év múlva. Na és pont ma jött meg az új 32 gigás memória modul, így cserélhettem a benne lévő 8-ast és most összesen 48 giga van benne. Munka közben 27-30 giga körül használ a laptopom, pedig semmiféle egetrengetőt nem csinálok rajta, mezei programozó vagyok. A következő laptopomat 1-2 év múlva valószínűleg már 64-el veszem alapból. Na de telefonoknál ennyire nem drasztikus a helyzet, de a trendek miatt legalább 6, de inkább 8-ban gondolkodnék. PC esetében pedig még a 8 elég, ha csak netezgetsz, de ott is inkább 16-ost ajánlanék mindenkinek, mert jön a Windows 12, meg a jó ég tudja milyen trendek aztán nehogy szomorú maradj. Még az iPhonok is idén 8-ra váltottak a 3 évvel ezelőtti 4 gigáról.

okt. 12. 17:21
 30/32 anonim ***** válasza:

De akkor kérdező, még egyszer leírom:

Ha rajtam múlna és nem kenyérre kell a pénz, akkor összeszorítanám a seggemet és vennék egy Samsung A35-öt. Tök mindegy melyik verziót, ez jó telefon lesz 5 évig.

Ha tényleg 80-on belül akarsz maradni, akkor meg ott van a Xiaomi Poco M6 Pro 256GB 8GB és a Motorola Moto G54 Power 5G 256GB 12GB RAM. Ezek olcsóbbak, teljesítményben keresztbe lenyelik hátrakötött kézzel a mostani telefonodat.

okt. 12. 17:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!