Az okostelefonok esetén a RAM mérete milyen befolyással van a telefon tartöságára, akdizására?
Meg lehet próbálni a gyári visszaállítást, de attól még egy hulladék marad az a telefon. Az appok törölgetése pedig nagyjából semmit sem ér, egy nem futó app semmiben nem befolyásolja a telefon sebességét, csak a háttértárból foglal el némi helyet. (Persze lehet olyan, hogy már a háttértár is majdnem tele van, de erre a telefonok fel szokták hívni a felhasználó figyelmét.)
Na kérdező, akkor nézzük mi van 80 ezer környékén: pontosan olyan telefonok, mint amilyened most nem. Nyilván mivel eltelt x év, már sokkal erősebbek, viszont ezek ugyanúgy nem lesznek valami kellemesek majd 3-4 évesen. Ha nem haragszol, nem fogom fillérre pontosan betartani ezt a határt, pont azért, amit az egyik korábbi válaszoló írt: sokszor 10-20 ezer forint választ el attól, hogy kapj egy olyan készüléket, ami 4-5 évig tökéletes lesz, helyette veszel minimális spórolással egy szemétbe való e-hulladékot.
Plusz érdemes még egy valamit fejben tartani: lehet spórolni egy telefonon úgy, hogy megveszed az árukereső legolcsóbb helyéről, cserébe viszont ilyenkor a garancia elég kérdéses. Biztosan nem egy hivatalos viszonteladótól fogod venni, tehát gyártói garancia nem lesz rá. Ha időközben megszűnik a webshop, akkor pedig így jártál. Márpedig a "Józsi és fia webshop" hamarabb fog megszűnni mint egy Media Markt vagy Euronics. Szóval feltenném számodra a kérdést: mi számít inkább, a tuti biztos garancia, vagy hogy olcsóbb legyen a készülék?
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB 6GB RAM: a legolcsóbb helyeken 95 ezertől indul, tehát az általad meghúzott határ fölött van, cserébe 5+1 évig fog kapni frissítéseket és van benne egy használható processzor, sztereó hangszórók, használható kamera és gyönyörű kijelző, normális üzemidővel. Ennek van 8 giga RAM-os verziója is, de az egy 10-essel még feljebb indul. Na és akkor itt jön az, amit felül írtam: a legolcsóbb webshopban 95 ezer, a Media Marktban 130.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G: kb. ugyanolyan processzor, cserébe bővebb háttértár és memória kínálat, bár szerintem ez az esetedben nem fontos. Ez 100 ezer fölött indul.
Ez a két gyárti normális supportot ad a telefonjaihoz, főleg a Samsung. Plusz van hivatalos magyar márkaképviseletük, stb. Ha bemész egy Media Marktba vagy Euronicsbe, ott is jelen lesznek a készülékei, bár nyilván borsosabb árazással, mint a legócskább netes webshopban. Plusz ezeknek van valamilyen por és vízállósági tanúsítványuk. Nem kellene őket vízbe dobálni, de ha véletlenül megmeríted őket, akkor nagyobb esélyük van rá, hogy túlélik, na meg nem fognak tönkremenni attól, ha mondjuk esőben előveszed őket telefonálni. Ezeket tudnám nyugodt szívvel ajánlani, én is ilyet kb. ebben az árkategóriában vettem telefont a szülőknek. Ezeknek a gyártóknak nincsenek is ennél alacsonyabb árkategóriában értelmes telefonjaik.
Ha ez túl sok, akkor jönnek az "igazi" kínai cuccok, amik adnak olcsón egy erős hardvert, cserébe gyártói képviselet lényegében nincs, meg hát a szoftveres support is olyan lesz, amilyen.
- Xiaomi Poco M6 Pro 256GB 8GB: Vállalható hardver és 80 alatt bőven beszerezhető. Igazából ez az egyetlen, ami tényleg belefér a 80-ba és valószínűleg nem fogod falhoz vágni.
- Xiaomi Poco X6 5G 256GB 12GB RAM: Erősebb mint a fenti, 90 fölött lehet megvenni.
- Motorola Moto G54 Power 5G 256GB 12GB RAM: ez is még beleférhet éppen a keretedbe, jobb tudású telefon mint a Xiaomi Poco M6 Pro.
Jogosultsági szinted alapján 3 percenként maximum 1 választ írhatsz!
A következő válaszod 5mp múlva írhatod ki.
nekem 50 van benne
"Max 80 ezret vagyok hajlandó adni egy telefonért."
Akkor ne is legyenek elvárásaid felé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!