Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vesz rengeteg szülő a...

Miért vesz rengeteg szülő a 14-15 éves gyerekének 300-400 ezres iPhone-t?

Figyelt kérdés
okt. 8. 18:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Mert jóléti társadalomban élünk
okt. 8. 18:36
 2/11 anonim ***** válasza:
48%
Miért ne vennének, ha megtehetik?
okt. 8. 18:38
 3/11 anonim ***** válasza:
27%
Honnan tudod milyen iPhone van nekik ? Mind olyan egyforma külsőre. Honnan tudod, hogy nem használtan vették ?
okt. 8. 18:50
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
Milyen "rengeteg" szülőről beszélsz? Nyilván van olyan, aki megengedheti ezt magának, de nem sokan.
okt. 8. 18:52
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Mert nehogy már lerontsa a státuszukat, vagy a gyerek népszerüségét hogy olcsó androidjuk van. Amúgy meg a kutyát sem érdekli ameddig müködik.
okt. 8. 20:17
 6/11 anonim ***** válasza:
24%

Illik az ökoszisztémába, családi dolgokat láthatják minden eszközön stb.

De csak a szokásos gyakoris fröcsögéseket láthattuk(nem mellesleg nem mindegyik iPhone 300-400 ezer).

okt. 8. 20:45
 7/11 anonim ***** válasza:
55%

A "rengeteg szülő" lehet, hogy nominálisan sok (pár tízezer mondjuk), de arányaiban nézve kb. nulla. A szülők döntő többsége nem vesz a gyerekeiknek 300-400 ezres telefonokat. Akik meg igen, azoknál ez tudod hogy megy? Elmondom. Az egyik főnököm havi nettó 2-3 milliót biztosan hazavisz, de szerintem inkább többet. A felesége is valami középvezető, vigyen ő is haza csak nettó 1 misit. Ettől ők nem milliárdosok, nem helikopterrel járnak, de még csak nem is egy X5-össel. Ez az a szint, amikor már megengedhetsz magadnak némi luxust, de nem lehet mindenbe belesz..rni, viszont sok dolog már aprósággá válik. Tavaly vagy tavaly előtt karácsonykor úgy volt vele, hogy akkor legyen mindenkinek a karácsonyi ajándék egy új iPhone, aztán berendelt különböző modelleket 2+ millió összértékben mindenkinek. Magának, a feleségének és a gyerekeknek. Ez mondjuk a család havi bevételének a fele volt. Szerinted nekik nem fért bele? Dehogynem. Sok ilyen család van még, de arányaiban ez egy elég kicsike kisebbség.

Most te egy ilyen embertől kérdeznéd, hogy "ugyan már báttya, besik a háztartásba havi nettó 3-4-5 millió, minek veszel a gyereknek 300-ért telefont"? Nem éreznéd röhejesnek. Mintha én azt kérném rajtad számon, hogy miért vettél 10 ezerért pólót a gyerekednek, miközben van 3 ezerért is.

okt. 8. 22:26
 8/11 anonim ***** válasza:

Mert rajzoltak a Mikulásnak.

Figyeld idén december 6-án is megugrik a forgalom.

okt. 9. 19:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Mert megtehetik. Több tizezer embernek 400 ezer annyi mint nekem 4 ezer.

De nem mindegy ki mit vesz? Lehet csak én vagyok igy, de én le se szarom. Ha valaki minden évben megveszi a legújabb iPhone-t 600 ezerért az sem érdekel, ha valaki minden évben új 60 milliós kocsit vesz az sem érdekel, semmi közöm hozzá.

okt. 9. 23:12
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

"Ha valaki minden évben megveszi a legújabb iPhone-t 600 ezerért az sem érdekel, ha valaki minden évben új 60 milliós kocsit vesz az sem érdekel, semmi közöm hozzá."

Totál egyetértek ezzel, az én válaszom is arra utalt, hogy más zsebében túrkálni nem normális dolog, de nyilván van egy határ. És nem is csak arra gondolok, amit mondjuk Lölő lopott vagyonból művel, hanem arra, hogy egyre nagyobb a társadalmi egyenlőtlenség, még a nyugati világban is. A középosztály felmorzsolódik, egyre több a szegény, a gazdagok arányaiban kb. semmit sem adóznak és évtizedek óta csak nyílik az olló. Erre szoktam mondani, hogy egy 600 ezres telefon még mindig bagatell összeg. Inkább az érdekelje a kérdezőt, hogy Matolcsy Ádámnak, aki annyit tudott az életben felmutatni, hogy az apukája az MNB elnök, miért olyan karórája órája van, amiből kis híján két Ferrarit veszel.

okt. 9. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!