Samsung S23 vagy S24 éri meg jobban?
Mindkét modell 128 gigás háttértárral, hivatalos viszonteladónál nézve(Euronics, Media Markt és társai): az S23 250 ezer, az S24 330 ezer.
Az S23 még anno 5 éves Android főverzió frissítéssel lett beharangozva, tehát 4 van neki vissza, az S24 pedig 7 évvel (plusz mindegyikre jön még 1 év biztonsági frissítés). Tehát szerintem az S23 is fog még frissítéseket kapni, akkor is ha 4-5 évig tervezed használni.
Az S24 ezen kívül abban nyújt többet, hogy minimálisan takarékosabb a processzora meg egy kicsit fényesebb a kijelzője és ennyiben lényegében ki is merültek az újdonságok. Amit még érdemes lehet megemlíteni, hogy az S23 Snapdragon processzorral jött, az S24 pedig a Samsung saját Exynos processzorával, amit sokan nem szeretnek, de őszintén szerintem a felhasználók 99%-ának tök mindegy. Még annyi plusz lehet az S24-ben, hogy az már eleve a Samsung AI funkcióival jött ki, de szerintem az S23 azóta megkapta ezeket frissítésként, plusz valószínűleg ezek is olyan dolgok, amiket a felhasználók döntő többségét nem érdekli.
Szerintem szigorúan nézve az S23 jobban megéri, a saját árkategóriájában eléggé best buy jelenleg. Viszont ha neked nem számít az a plusz 80 ezer forint, akkor nyugodtan vehetsz egy S24-et is.
Tessék, itt a részletes összehasonlításuk:
Ahogy látod, 99%-ban ugyanaz, hardveresen semmilyen számottevő különbség nincs köztük! Annyi, hogy az S23-ban Snapdragon-processzor van, ami Androidos telefonokban a legjobb technológia, ráadásul abból is a 2. legjobb modell, sokkal jobban bízom benne, mint a Samsung saját márkás Exynos-processzorában! Illetve árban is valóban 80 ezerrel olcsóbb. Nálam például telefonvásárlásnál ez is szempont, hogy mindenképp Snapdragonos legyen, és Neked is csak ajánlani tudom! 1 év sincs köztük, 11 hónap különbséggel jelent meg a két generáció, a szoftver az S23-ban is még évekig kap támogatást, nálam is most az 1. számú jelölt, tehát az ár és főleg a processzor miatt is inkább az S23-at ajánlom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!