Ha új személyim lett akkor is szükséges az adategyeztetés a mobilszolgáltatóval?
Legközelebbi egyeztetésnél már úgyis tudni fogják, mivel hozzáférésük van a BM-adatbázisnak ehhez a részéhez (csak ami rájuk tartozik).
Ezért nincs nagy jelentősége annak sem, ha lejár a személyi, helyette a jogosítvány is használható, azt is be fogják azonosítani.
Nekem is volt már, hogy lusta voltam a személyit megújítani, ami nem mindenkinek feltétel a létezéshez (kivételeket nem sorolnám).
Akkor is szükséges.
Az okmánycserének semmi köze az egyeztetési kötelezettséghez.
Évek óta nem hívtak adategyeztetés miatt.
Át akartam menni a yetteltől a telekomhoz számhordozással, online, el is felejtettem, hogy fél éve új szenélyim van, így a legvégén technikai probléma miatt törölték a megrendelést. Nem is gondoltam erre, egy hét után újra megpróbáltam, akkor meg már azt írta, hogy ügyfél vagyok és nem engedte. Bementem a telekomhoz, ügyelet volt éppen, így csak meghallgatták a problémámat, azt mondták menjek vissza máskor. Később jutott eszembe, hogy lehet, hogy ez a baj, próbáltam online elintézni ezt, de csak a feltöltőkártyásoknak találtam adategyeztetést. Írtam nekik, azt válaszolták, hogy vagy menjek be, küldjek leveket postán vagy videóchaten intézzem el és 30 nap alatt meg is van a frissítés 😒
Csak az nem volt tiszta, hogy ez a változás is számít-e nekik
Mielőtt nagyon belemélyednél megjegyezném, hogy kötelező éves adategyeztetés CSAK a feltöltőkártyás szolgáltatásnál van.
Előfizetésesnél nincs.
Alapvető lenne a kérdésben megemlíteni hogy amit írsz az mire vonatkozik!
Miért ne számítana?
Ha nincs érvényes személyi igazolványod (vagy más azonosításra alkalmas igazolványod ami érvényes - jogsi, útlevél) akkor kb senki nem vagy, senki nem fog vele szóba állni ahol szükséges a személy azonosítása. Telefon, banki ügyek, hitel, autó, ingatlan, stb.
Nem is értem hogy gondolják az emberek hogy lejárt személyi igazolvánnyal bármit csinálhatnak... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!