Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Ha új személyim lett akkor is...

Ha új személyim lett akkor is szükséges az adategyeztetés a mobilszolgáltatóval?

Figyelt kérdés
szept. 24. 01:02
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
50%
Nem árthat egy e-mail.
szept. 24. 01:13
 2/15 Szervizmérnök úr ***** válasza:
82%

Legközelebbi egyeztetésnél már úgyis tudni fogják, mivel hozzáférésük van a BM-adatbázisnak ehhez a részéhez (csak ami rájuk tartozik).

Ezért nincs nagy jelentősége annak sem, ha lejár a személyi, helyette a jogosítvány is használható, azt is be fogják azonosítani.

Nekem is volt már, hogy lusta voltam a személyit megújítani, ami nem mindenkinek feltétel a létezéshez (kivételeket nem sorolnám).

szept. 24. 02:49
 3/15 anonim ***** válasza:
Egy hónapja a Telekomnál pl. személyesen kellett bemenni adategyeztetésre, addig nem is engedett rendelni sem, mivel a nyilvántartásban szereplő adat nem egyezett a náluk megadott adattal.
szept. 24. 04:31
 4/15 anonim ***** válasza:
Ezek mindent tudnak úgyis.
szept. 24. 05:59
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a következő adategyeztetésnél automatikusan beírta az új SZIG számait.
szept. 24. 06:40
 6/15 Szirty ***** válasza:
69%

Akkor is szükséges.

Az okmánycserének semmi köze az egyeztetési kötelezettséghez.

szept. 24. 07:07
 7/15 A kérdező kommentje:

Évek óta nem hívtak adategyeztetés miatt.

Át akartam menni a yetteltől a telekomhoz számhordozással, online, el is felejtettem, hogy fél éve új szenélyim van, így a legvégén technikai probléma miatt törölték a megrendelést. Nem is gondoltam erre, egy hét után újra megpróbáltam, akkor meg már azt írta, hogy ügyfél vagyok és nem engedte. Bementem a telekomhoz, ügyelet volt éppen, így csak meghallgatták a problémámat, azt mondták menjek vissza máskor. Később jutott eszembe, hogy lehet, hogy ez a baj, próbáltam online elintézni ezt, de csak a feltöltőkártyásoknak találtam adategyeztetést. Írtam nekik, azt válaszolták, hogy vagy menjek be, küldjek leveket postán vagy videóchaten intézzem el és 30 nap alatt meg is van a frissítés 😒

Csak az nem volt tiszta, hogy ez a változás is számít-e nekik

szept. 24. 07:08
 8/15 Szirty ***** válasza:
69%

Mielőtt nagyon belemélyednél megjegyezném, hogy kötelező éves adategyeztetés CSAK a feltöltőkártyás szolgáltatásnál van.

Előfizetésesnél nincs.

Alapvető lenne a kérdésben megemlíteni hogy amit írsz az mire vonatkozik!

szept. 24. 08:15
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

8.

Van az előfizetésnél is!

szept. 24. 09:18
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

Miért ne számítana?

Ha nincs érvényes személyi igazolványod (vagy más azonosításra alkalmas igazolványod ami érvényes - jogsi, útlevél) akkor kb senki nem vagy, senki nem fog vele szóba állni ahol szükséges a személy azonosítása. Telefon, banki ügyek, hitel, autó, ingatlan, stb.

Nem is értem hogy gondolják az emberek hogy lejárt személyi igazolvánnyal bármit csinálhatnak... :D

szept. 24. 09:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!