Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Vegyek egy iPhone 13-ast?

Vegyek egy iPhone 13-ast?

Figyelt kérdés
Havi 9500ft lenne a Telekomnál, ki tudnám egybe is fizetni, de így még észre sem venném. Eddig Samsungjaim voltak és rohadtul unom a felületet.
szept. 22. 15:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
A55-től totál visszalépés, miért váltanál?
szept. 22. 18:28
 12/17 A kérdező kommentje:
Igazából max annyi okom van rá, hogy nem ismerem az iphonokat. Nyomkodtam egyszer-kétszer, meg kaptam kölcsön egyszer 3 napra, de az nem olyan mintha huzamosabb ideig használnám.
szept. 22. 20:42
 13/17 anonim ***** válasza:
18%
#10 Oh igen😂😂 Neked az életben nem volt iPhone kezedben az biztos
szept. 22. 20:50
 14/17 anonim ***** válasza:
58%

Unalomból felesleges, hidd el semmi extra.

Mondom ezt 10 év android, és 4 év IOS után.

Én csak a méret miatt váltottam IOS-re, de azon kívül szerintem a konkurencia manapság előrébb jár jelentősen.

szept. 22. 20:50
 15/17 anonim ***** válasza:
68%

"Igazából max annyi okom van rá, hogy nem ismerem az iphonokat."

Túl sok különbség nincs. Androidom volt mindig, most 2,5-3 éve van egy iPhone 13-mam. Ha droidon is gesztus vezérlést használtál, akkor lényegében kb. semmi sem lesz. Kicsit más a dizájnja a kezelő felületnek, 1 hét után már fel se fog tűnni. Az Android jobban testre szabható, szóval ha az unalmas, akkor az iOS egyenesen sivár lesz. Most jött be pár napja az új iOS-el az, hogy egyáltalán oda tehessél egy alkalmazás ikont, ahová akarsz (tehát hogy lehessen üres hely az ikonok között), a témázás valami egyszerű verziója is most vált lehetségessé. Lényegében lehet állítgatni az ikonok színét és ennyi.

Ja plusz fontos lehet: az Apple telefonokat nem tudod kvázi hordozható háttértárként használni. Ha rádugod egy gépre, akkor a nagy büdös semmit fogod látni, nem tudsz csak úgy turkálni a fájlok között sehogy sem.

A családban van egy A54 (ami majdnem ugyanaz, mint a tiéd), szóval a különbségek első kézből:

- Nappali körülmények között nagyon szőrszálhasogatni kell, ha ki akarjuk jelenteni, hogy melyik telefon csinál jobb képet vagy videót (talán az iPhone). Éjszaka meg félhomályban jobb a 13-mas iPhone.

- A Samsung kijelzője jobb, erre nem is érdemes szót pazarolni. Az 120 Hz-es, ha mellé teszed az iPhone 60-asát, akkor kb. zongorázni lehet a különbséget.

- Üzemidőben jobb a Samu.

- Én a sebességet nem játékokkal meg benchmarkokkal néztem, csak megnyitottam gyakran használt appokat egyszerre mindkét telefonon. Pontosan nulla érezhető különbség van.

- Szoftveres támogatás terén ez a két gyártó a top. Gyakran jön mindekttőre frissítés és még jó pár évig kapni fogja őket mindkettő.

- AI: valószínűleg senkit sem érdekel, de múltkor feltűnt, hogy a Samsungon már gyárilag elérhető a Gemini, a Google nyelvi modellje és bizony hiánytalanul tud magyarul. Az Apple meg majd egyszer valamikor kiadja a sajátját, ami csak angolul fog tudni, 2025-re van belengetve még pár másik nyelv (kínai, franci, német és még 1-2). Magyarul ha tippelnem kéne, akkor még 4-5-6 év.

És akkor a végére: én ma nem vennék már iPhone 13-mat, 4 giga nyamvadt memóriája van (az A55-ödnek 8...) és ez már azért bőven érződik. Memória igényesebb alkalmazásoknál majdhogynem el lehet felejteni a multitaskingot. Az iPhone 14-nek már 6 gigája van, de könyörgöm, már az is kettő generációval a jelenlegi mögött van, én azt se venném már. A 15-16-ot meg már azért csuknám ki, mert röhejes, hogy ilyen árú telefonoknál még mindig 60 Hz-es kijelzők legyenek. Ha 1-2 év múlva aktuális lesz nálam a csere és nem lesz az aktuális sima iPhone 120 Hz-es kijelzővel felszerelve vagy nem lesz valami baromi nagy újítás a Pro szériában, akkor én el is engedem ezt az Apple dolgot. Szép meg jó, de ne nézzenek hülyének a készülékeik pozícionálásával :D

szept. 22. 21:50
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszi 15-ös! Mindent leírtál, meggyőztél!
szept. 22. 21:57
 17/17 anonim ***** válasza:

Ja még egy valami eszembe jutott (illetve kettő):

1. A valódi előnye a sima iPhone szériának (és a Samsungnál az alap S szériának), hogy mai szemmel kompaktak és könnyűek. Az én 13-masom egy pihe, a tégla súlyú A54 mellett. Persze valószínűleg ez is akkor zavaró, ha hozzá vagy szokva a könnyebbhez, plusz sokan szeretik a nagy telefonokat.

2. Nem rossz telefon az iPhone 13, ha használtan jó állapotút, friss aksival tudsz venni baráti áron, akkor végülis megérheti. De teli árat én nem fizetnék ki érte. Mondjuk most már hivatalosan nem is lehet kapni, a 16 megjelenésével leállt a forgalmazása, most már csak a 14-15-16 maradt az alap szériából.

szept. 22. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!