Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Hol helyezkedik el az okostele...

Hol helyezkedik el az okostelefonon mikrofon és a hangszóró? Ha hangfelvételt rögzítek, akkor hogy érdemes tartani?

Figyelt kérdés

Melyik részét ne takarjam el vagy fogjam ott semmiképp, ha felvételt készítek?

(Hamarosan suli, és az egyik prof olyan gyorsan és bonyolultan magyaràz, hogy tavaly senki nem tudta lejegyzetelni rendesen. Idén úgy gondoltam, fel fogom venni az előadásait, és annyiszor hallgatom végig, amíg le nem körmölöm magamnak az összes infót....)

De nem beszél túl hangosan, még nem is az első padban szoktam ülni...

Hogy tegyem le a telefont, hogy a legjobb felvételt készítse??

Az eleje vagy a hátlapja legyen felül?

Az alja vagy a teteje àlljon a beszélő irànyába???

Azért a kérdés, mert épp nemrég vettem csak észre, hogy a hang belőle nem onnan jön, ahová a fülemet tartom. Szóval ahogy megszokott módon tartjuk a telefont a fülünkhöz, azaz teteje a fülnél, alja a szájnál.... Azt vettem észre, hogy nem a tetején jön ki a hang, hanem az alján, ott hallani leghangosabban?!!!

Na most ehhez képest akkor melyik részén veszi fel a hangokat????

(Egy régi olcsóbb Alcatel, ha ez lényeges.)

aug. 27. 07:54
 1/7 anonim ***** válasza:
Alul és felül is van, egy kis lyuk. Mindkettő aktív, a felvétel sztereó lesz. A bal csatornára a felső, a jobbra az alsó mikrofon hangja kerül.
aug. 27. 08:06
 2/7 A kérdező kommentje:

Érdekes. Akkor ha hallgatók valamit, fent is olyan hangerővel kéne hallani, nem?

Vagy nem, vagy rossz lenne a fentim? HM...

aug. 27. 08:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Hangszóró általában csak egy van, vannak olyan típusok amin van kettő. De ne a telefon hangszórójával hallgasd a felvételt, hanem fejhallgatóval. Úgy fogod is érteni amit mondanak, az a miniatűr hangszóró nagyon torzít.
aug. 27. 08:26
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja csak valami rövid izét hallgattam meg, amikor ezt észrevettem.

Én laptopra áttéve gondoltam vissza hallgatni hosszabb felvételeket. Vagy annàl is jobb fülhallgatóval??

aug. 27. 08:33
 5/7 anonim ***** válasza:

Ha régi olcsóbb alcatel, akkor valószínűleg csak egy mikrofon van rajta. Egy hangszóró a fülnél beszédhangszóróként telefonáláshoz, egy pedig alul médiához, zenéhez, kihangosításhoz.

Úgy érdemes felvenni, hogy az asztalra teszel valami puhát (füzet, tolltartó, ruha, bármi ami elnyeli az asztalon keletkező zajt) és arra teszed a telefont. A hátlap legyen alul, és a telefon alján lévő mikrofon nézzen arra ahonnan a hang jön.

Ezzel a megoldással nagyjából értékelhető felvételt lehet csinálni. Utólag gépen pl Audacity programmal lehet a felvételt szerkeszteni, erősíteni a hangot (persze ezzel a zaj is hangosabb lesz) ha szükséges.

aug. 27. 10:12
 6/7 anonim ***** válasza:
Én ezt egy bluetooh hangszóróval oldottam meg, nagyon szép felvételeket lehetett vele csinálni.
aug. 27. 16:11
 7/7 feri 45 ***** válasza:
Mit szól az előadó a hangfelvétel készítéshez?? Másik, több helyszínen és alkalommal készítettem, legálisan, hangfelvételt. Jelentős tömegzaj és útánzengés zavarta a felvétel érthetőségét. Üdv: H.F.
szept. 2. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!