Google Pixel telefonok az "Androidos iPhone-ok"?
"Én inkább a teljesítmény miatt írtam, mert valaki szerint gyenge az iphone-ok hardvere és arról, hogy a 100W-os töltés hosszabbtávon nem egészséges az akkumulátornak és vezérlőnek és még veszélyes is lehet. Persze versengés van mindenbe, az se jó, ha tetű lassú a töltés. Az olcsó telefonoknak is megvan a marketingjük az egyik ilyen a szupergyors töltés."
Nincs semmi baj az iPhonok teljesítményével, de direkt kiemeltem, hogy már sok éve vannak valódi gyorstöltők egy vagon gyártó telefonjában és a világon semmi sem utal arra, hogy az aksinak vagy a vezérlőnek ártana ez, arra meg pláne nem, hogy veszélyes lenne. Plusz ez egy kikapcsolható funkció mindenhol, szóval ha valaki nagyon örül annak, hogy másfél óra egy töltés, akkor beállíthatja.
Hidd el, hogy ha a piac egy kicsit is kényszer helyzetbe hozná az Applet, akkor már a következő telefonjaikban 120 Hz-es kijelző meg 100W-os töltő lenne 16 giga memóriával és legalább 256-os kezdő tárhellyel, csak hát a felsőbb árkategóriában valamiért megtörhetetlen az Apple fölénye, így meg majdhogynem versenytársak nélkül vannak.
A 120 Hz-es kijelző többlet költsége szerintem egészen kereken nulla cent lenne, a 8 gigánál több memória egyelőre nem indokolt szerintem - aztán majd 5 év múlva lehet hogy kevéske lesz -, de a profitrátából ez is alig vinne el valamit, a többlet tárhely költsége szintén elég minimális. Azt már meg sem merem említeni, hogy nyugodtan kaphatna egy harmadik kamerát az alap széria is, mert az árkategóriájában minden vetélytársnak legalább 3+1 kamerája van... Mondjuk így elég gyorsan el is jutottunk oda, hogy nincs értelme a Pro és alap széria kettéválasztásának, ami számukra azért lenne szomorú, mert a Pro nagyobb profittal eladható. Filléres plussz hardverek vannak benne, az alaphoz képest, mégis komoly érvágás egy csomó használati esetén.
"minden vetélytársnak legalább 3+1 kamerája van"
Kérdés, mit tekintünk vetélytársnak.
Mert éppenséggel a Samsungnak is hiába van 3 kamerája, ha az ultraszélesben nincs autofókusz...(míg a sima 16-os iPhone-ban van, szóval jelenleg 2 kamerával is jobb választás)
A Xiaomi nyújt egyedül többet olcsóbban, mint a Samsung/Apple, de mivel nincs úgy a marketing szekerük megtolva ezért nem mondható konkurenciának.
"Mert éppenséggel a Samsungnak is hiába van 3 kamerája, ha az ultraszélesben nincs autofókusz...(míg a sima 16-os iPhone-ban van, szóval jelenleg 2 kamerával is jobb választás)"
Idén, azaz pár hónapja került az alap szériába autófókuszos ultraszéles, de a bökőt a nyakamra: még mindig kb. százszor hasznosabb egy zoom kamera, mint a széleslátó autofókusszal. Konkrétan te mikor szoktad használni azt a kamerát? Én évente kb. 2x. A zoom meg minden másnap jól jöhetne.
Jövőre ráadásul az S25 256-os hátrhellyel és 12 giga memóriával fog indítani az előzetes hírek szerint. Miközben még mindig ott vesztegel az iPhone 16 8 giga memóriával, 126-os kezdő tárhellyel, zoom kamera nélkül, nyomorult 60 Hz-es kijelzővel. Jövőre fel kell kötnie a gatyeszt az almánál, ha akarnak még egyáltalán az alap szériával szórakozni. Az iPhone 15 és 16 Plusz totális bukás lett eladásokban, ráadásul bejön az SE is. Szét fogják kannibalizálni a sima 17-es szériát, ha nem gurítanak valamit, és szerintem ide már kevés lesz az, hogy állítólag most már végre 120 Hz-es kijelzőt kap így 2024-re, nagyjából 3-4 év késéssel...
SE egy kamerát kap ha minden igaz, meg spórolnak ahol tudnak.
2 dolognak fog megfelelni:8GB RAM és az USB C, hogy a régebbi iPhone-okat ki tudják vezetni.
A sima 17-es majd tudni fog 120HZ-t is, meg remélhetőleg a Pro-ból áthoznak több dolgot.(18-nál meg már igazán eltörölhetnék a Pro-t, mert így ebben a formában semmi értelme)
"SE egy kamerát kap ha minden igaz, meg spórolnak ahol tudnak."
Igen, egyet fog kapni, de mint mondtam, szerintem a legtöbb ember abszolút semmire nem használja a széleslátót. Ez meg egy modern készülékházat kap, értelmezhető üzemidővel, de gondolom 60 Hz-el. Alig lesz gyengébb, mint mondjuk most egy sima 16-os. Plusz az ÖSSZES telefonon ott spórolnak ahol tudnak, az iPhonoknál is. Nagyon sok mindent már nem tudnak lehagyni... Ez az SE sokkal kevésbé lesz kompromisszumos, mint most a 2020-as vagy 2022-es volt.
"18-nál meg már igazán eltörölhetnék a Pro-t, mert így ebben a formában semmi értelme"
Egyetértek, de nem fogják. Tényleg pár száz forintnyi, vagy maximum pár ezer forintnyi plusz hardver van a Pro modellekben, ennek ellenére elképesztően nagy árréssel értékesítik. Na meg igazából a Pro széria az "igazi" iPhone, a sima meg egy light, csak nem merték/merik úgy hívni.
Kérdésre válaszolva, ameddig nem egy Snapdragon Elite vagy valami hasonló csúcs SoC van a Pixelben sosem ők lesznek a legjobbak.
Addig a Samsung.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!