Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphonet hogyan kell tölteni...

Attixk kérdése:

Iphonet hogyan kell tölteni hogy ne romoljon az aksi időtartama?

Figyelt kérdés

Azt hallottam 80%-ig kell tölteni és

le kell meríteni utána tölteni, igaz ez? (iphone 15 pro max)

2024. aug. 12. 08:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
#10 ez biztos? Nekem van 2008-as akksim ami tökéletesen működik (mp3 lejátszóhoz), nagyon ritkán használtam, szerintem 50 ciklus sincs benne. Olyan mint újkorában. Pedig volt hogy sokáig lemerülve volt tárolva ami köztudottan nem tesz jót neki.
2024. aug. 12. 13:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Ez egész biztos, a 10-esnek igaza van. Mind a Li-poly és Li-ion akksik ki vannak téve az öregedés (más néven kémiai lebomlás) nevű kémiai reakciónak. Ha nem használod is romlik az élettartama, ciklustól függetlenül.
2024. aug. 12. 15:07
 13/16 anonim ***** válasza:
7 vagyok. Irónia volt...
2024. aug. 12. 16:26
 14/16 anonim ***** válasza:
Mostmár mindegy. Üdv, nyolcas.
2024. aug. 12. 17:02
 15/16 anonim ***** válasza:
Csak simán töltsed, ahogy akarod. A modern akkumulátoroknak ez nem probléma.
2024. aug. 12. 21:01
 16/16 anonim ***** válasza:

A hosszabb időn csúcsfeszültségen tartás valóban káros az akku élettartamáta. Viszont ez napi használatú telefonnál nincs jelen, mert a töltésvezérlő amúgy is kb. mindent jobban fog csinálni, mint a felhasználó.

Persze nyilván alárendelheted az életed a szent 20-80%-nak, csak azzal lemondasz az akkukapacitás közel felének a használatáról.

Vagy akár használhatod úgy is, mint a többi többszázmilló ember: ha lemerül, feltöltöd és használod. A jó hír, hogy az akku degradáció mindenképpen jelen van és zajlik, hiszen nem fogod az ideális laboratóriumi körülmények közöt tárolni.

(én egy öreg Redmit használok mobilnet forrásnak, hetente 4-5 délután folyamatosan töltőn van, vagyis az akkuőrültek szerint a lehetséges legrosszabb módon gyilkolom, de a telefon a szokványos használatban simán megy 1 napot)

2024. aug. 13. 03:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!