Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Töltőkábelt szeretnék vásároln...

Töltőkábelt szeretnék vásárolni mobiltelefonhoz. Mire kell figyeljek?

Figyelt kérdés

A kérdés az az, hogy az én Samsung telefonom töltője, micro USB, gyors töltő. A neten mindenhol azt látom, ha rákeresek, hogy "Type-C" kábel.

Ez ugyanaz, mint micro USB, csak másként nevezik.? Milyen eròsségűt érdemes venni ?

2024. aug. 4. 11:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Nem ugyanaz,Type-C már újabb telokon van
2024. aug. 4. 11:49
 2/17 anonim ***** válasza:
29%

Ez a gyorstöltés egy ócska marketing hókuszpókusz!

Pd szabványok vannak (pd1 2 3), 20 wattól már ráfogható a "gyorstöltés".

Gyakorlatban ez azt jelenti kb, hogy a pd1 kemény 15 perccel hamarabb tölt 100% ra a pd3 meg kb 40 perccel hamarabb...

Cserébe melegszik meg puffad a zacskósakksi belül és az egész cucc élettartama kb a felére csökken..

2024. aug. 4. 11:53
 3/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nekem igazából nemis a gyorsaság a fontos, csak az, hogy jó legyen.

A telefon 5-6 éves, már töredezik a kábel.

Tehát akkor ez azt jelenti, hogy a Type-C- t azt nem rendelhetem meg, mert akkor ez nem lessz jó.

Akkor kifejezetten úgy keressem, hogy micro USB töltő ???

2024. aug. 4. 12:03
 4/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Keresheted úgy is, vagy külön veszel töltő adaptert és kábelt. Ha Type C kábel van hozzá és neked micro USB kell, akkor veszel külön micro USB B kábelt hozzá. A töltőfej az mindegy, a kábel nem, ahhoz olyan kell, mint az előző, ezt nézd meg a telefon leírásában és azt is, hogy tud-e és milyen gyorstöltést. Az enyém tud szupergyorsat is, de ahhoz legalább 25W-os adapter kell, egyébként így is kibír 2 évet az akksi.
2024. aug. 4. 12:09
 5/17 A kérdező kommentje:

4.

Megtaláltam.

Van 30W-3A, 40W-3A. És van 60W is

Szerinted melyiket vegyem?

Szerintem elég akkor a 30W, hogy nehogy melegedjen, vagy tönkretegye az aksit ?

Ez egy Samsung Galaxy S10E.

5-6 éves, de még egész jó az aksi. A kábel már megtört. Ezért akarok új kábelt.

2024. aug. 4. 12:18
 6/17 Ypszilon1980 ***** válasza:
Elég a 30W.
2024. aug. 4. 13:00
 7/17 anonim ***** válasza:

Az S10e C-vel van szerelve, szép is lenne ha micro-s lenne amikor az S8 óta mindegyik S készüléken C csatlakozó van. USB Type-C 3.1 egyébként az S10e 15Wattos gyorstöltésre képes max.

[link]

2024. aug. 4. 13:25
 8/17 A kérdező kommentje:

Akkor most már tényleg nem tudom.

Az biztos, hogy van egy Lenovó tabletem, annak a töltője ugyanígy néz ki, csak cegy picit kissebb, de picit ducibb.

A töltés gyorsasága az nem annyira fontos.

2024. aug. 4. 14:33
 9/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#8 rengeteget szamithat az a picit is vagyis fizikailag sem jok csak mert meszirol hasonlonak tunnek

a microUSB nek van ket pici korme "aljan" (egyik oldalan) amik rugosak

Ha jol tudod telod tipusat akkor type c s es mivel 15W re kepes max nagyobb felesleges mert ugyse tudod kihasznalni

kesobbiekre nezve persze vehetsz komolyabb tolto adaptert

kabel se gond ha nagyobbra van tervezve

2024. aug. 4. 15:29
 10/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

[link]

a legelterjedtebbek

2024. aug. 4. 15:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!