Mobiltelefont vennék, de milyet? Help!
Sziasztok!
Kedvenc mobilom 8 év után megadta magát. 8 éve nem vettem telefont és egy kicsit el vagyok kavarodva:) Persze azért eddig is nézegettem őket, de csak úgy felszínesen. Nem igazán tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb.
Ami nekem számítana:
Az aksi élettartama, cserélhető legyen, meddig bírja feltöltés nélkül, ha nem használod, egyáltalán mennyire jó egy adott típus aksija tapasztalataitok szerint?
A szoftver stabilitása, mennyire strapabíró, gyakran lefagy-e, gyors-e? A Snapdragonnal találkozok gyakrabban, hogy az jó....
Fényképező, kamera. Legalább színhű éles képet adjon, nem kell nagy faxni, ritkán fotózok, de azok jók legyenek.
Hangminőség, hangerősség híváskor, zene lejátszásánál.
3,5 jack bemenet a fejhallgatónak.
Saját gyári töltő.
Melyik az, amelyik általános felhasználás mellett azért mégis kibírja 5-6 évig? Eddig egy Lenovo A1000-em volt, nagyon meg voltam elégedve vele.
Én nem vagyok az a fajta, aki folyton a mobilját bújja, ha elmegyek valahová, bedobom a táskámba és csak itthon veszem újra elő.
Ébresztésre használom, sokfelé kell figyelnem, így egyszerre több ébresztési jelzés van beállítva.
Néha megnézem a mailjeimet, néha hallgatok némi zenét, fotózás ritkábban, néha felmegyek a Facéra.
Játékok csak ritkán, valami fapadossal, nem lényeges szempont. Néha letöltök appokat, Face, zenelejátszó, YouTube, Firefox, Temu, szóval ilyesmi.
A következőkkel szemezek: Samsung Galaxy, Sony Xperia, Xiaomi, Huawei, Motorola, Honor.
Igyekszem 100 ezer alatt megúszni, de ha valakinek drágább van és el van ájulva tőle, jöhet a vélemény:)
Arra vagyok kíváncsi, hogy nektek melyik vált be legjobban, melyikben csalódtatok és miért, mit tudtok elmondani a saját telótokról.
Köszi mindenkinek a segítséget!
Igen, azért is kérdeztem úgy, hogy használat nélkül meddig bírja az aksi, mert mindenki másképp használja, más appokat használ, így mindenkinél máshogy merül. De szimplán, ha mondjuk egy darabig nem foglalkozol vele, max. 1-2 rövid hívás+ébresztés, meddig bírhatja kb., ebből talán le lehet vonni valami infót az üzemidőről, a minőségről.
Vagy csak én vagyok olyan, aki szimplán nem foglalkozik vele 1-2 napig:))?
Talán azért hatnak furcsán a kérdéseim, mert én nem az a fajta vagyok, aki a telefonján, meg a neten éli az életét. Nekem a telefon egy használati eszköz, némi segítség. Jó, ha van és tud néhány dolgot, amivel megkönnyíti az életem, de pl. ha elmegyek itthonról, csak bedobom a tatyómba, lehalkítom és akkor veszem elő, ha hazajöttem.
Jó, ha kéznél van, ha baj van, de a hívásaimat inkább itthon intézem, nyugodt körülmények között, max SOS hívásokat intézek utcáról.
Itthon meg itt a gép, a laptop, szórakoztatásra jobban megfelelnek.
Manapság már mindennapos dolog, hogy az emberek úton-útfélen, járművön, zebrán, mindenhol bele vannak zombulva a mobiljukba, akkor is, ha éppen társaságban vannak, na ettől égnek áll a hajam!
Ötvenes korosztály vagyok, de azért szeretem az új dolgokat megismerni, kipróbálni, szeretem a kütyüket, nem vagyok ijedős, de az én korosztályom még megszokta a tartós dolgokat, nem "tombolt" ez az elvadult fogyasztói társadalom szemlélet.
Már tudomásul vettem, hogy nem 15-25 évre készítenek dolgokat, hanem 4-5 évre, de azért az ember mindig próbálkozik, hátha talál valami jót, egy kiskaput.
Az én kőkorszaki Lenovóm, akármilyen alapcucc volt még új korában is, 6-7 napot bírt az aksija, használattal 4-5-öt. Most 8 évesen, az eredeti gyári aksijával elmegy 1,5-2 napig úgy, hogy többször jelez az ébresztő és megnézem a mailjeimet, esetleg egy rövid hívás.
Hát szépen nézünk ki, ha egy új telefon ilyen használat mellett ugyaneddig bírja... Igaz, manapság több app meg minden szemét van rajta, ami pörgeti az aksit, de nekem nem lenne ezekre szükségem. Meg gondolom vannak trükkök, amivel lehet növelni az üzemidőt. Kevesebb app, kikapcsolni, ami nem kell, stb.
Ha csak ez lenne a gondja, le se cserélném, de sajna kiszolgálta az idejét és már ezer baja van, amire már nem érdemes költeni, szervizelni, mert már amúgy sem húzná sokáig, érdemesebb egy újat venni.
Meg hát érdekelnek ezek az új dolgok, nyilván egy darabig én is elhülyülnék vele, de kb. egy hónap múlva megint az asztal sarkán kötne ki és tenné a dolgát. Ébresztene, 1-2 hívás, emailek, némi zenehallgatás...
Ezért lenne nekem fontos egy jobb minőségű aksi, egy jó szoftver meg hosszabb támogatás, mert a nagy semmire nem szeretnék 3-4 évenként új telót venni.
Próbálok egy jobbat venni és azzal ellenni legalább 5-6 évig. Végül is nem lesz halálra nyüstölve, ennyit illene kibírnia.
A Jack dugóról lemondok, jó lesz nekem a bluetooth fülhallgató is.
Köszi mindenkinek a segítséget. Ez egy kicsit megnyugtatott, hogy a beépített aksit is ki lehet cserélni. Már, ha lehet hozzá kapni....
"mondjuk használat nélkül kinek, meddig bírja"
hetekig
"Elfogadnám a régebbi modelleket is, de mivel csak pár évig kapnak szoftveres frissítést, támogatást, attól tartok, hogy 2 év múlva megint itt leszek egy elavult telefonnal"
A középkategóriában mára általános a legalább 3 éves támogatás, de az általam linkelt A35 is többet kap ennél.
De ennek a szoftver támogatás témának a legtöbb ember sokkal nagyobb feneket kerít, mint indokolt lenne. Az appok 99,99%-a még őskövület Android verziókat is támogat, a mostani telefonod is kb. múzeális értékű, ezeregy éve nem kapott semmilyen frissítést, az elmondásod alapján viszont meg voltál vele elégedve.
"De leginkább az akku élettartamáról szóló infókra vadásznék, mondjuk használat nélkül kinek, meddig bírja a saját modellje, amit használ, vagy mik a tapasztalatok?"
Használat nélkül, ha nincsenek mobilneten, akkor a mai telefonok is bírják 4-5 napig aksiról. Na de ki a franc akar porfogónak egy telefont? A mai telefonokat 1-1,5 napos üzemidőre méretezik, átlagnál alacsonyabb felhasználás esetén ez még simán lehet 2-3 nap is.
"Hiába jó egy teló, ha naponta, kétnaponta kell tölteni, meg két év múlva megdöglik és nem lehet cserélni"
Nem döglik meg 2 év múlva az aksi semelyik telefonban. Másrészt azért, mert te nem tudod otthon kivenni az aksit szerszámok nélkül, egy szervízben ezt megoldják neked. Nem szerelhetetlenek ezek a telefonok.
Na most elolvastam a másik válaszodat is kérdező. Ha nem nyúlsz a telefonhoz, csak hálózaton van, akkor több napig bírja mindegyik. A készenléti fogyasztásuk nem túl nagy. Ha csak naponta előveszed negyed órára megnézni valamit, akkor is több napig bírják. A mostani telefonod sem bírt átlagos felhasználás mellett 1-2 napnál többet még véletlenül sem, hidd el, csak a te felhasználásod olyan semmilyen.
A szoftvertámogatás leállása után évekig használható marad mindegyik telefon, az aksija napi töltés mellett sem erodálódik extrém mértékben 3-4 évnél előbb, de amúgy is viszonylag filléres az aksi cseréje egy új telefon árához viszonyítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!